حجتالاسلام والمسلمین مهدی احمدی، مسئول فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر در گفت و گو با ایکنا؛ با تاکید بر انجام پژوهشهای بنیادین در زمینه امر به معروف و نهی از منکر گفت: امر به معروف و نهی از منکر جزء فرائض غریب و مظلوم در جامعه است که برخی از مسئولان و برخی افراد جامعه نیز از آن استقبال نمیکنند.
وی در مورد ریشه ناراحتی بخشی از افراد و مسئولان از این مقوله افزود: این مسئله ناشی از نبود فرهنگ نقدپذیری و نهادینه نشدن آن در جامعه است و همین مسئله سبب شده تا در مقابل آن، گارد گرفته شود و متاسفانه برخی از مسئولان نیز اجازه رونق دادن و پر و بال به آن را نمیدهند.
احمدی به برخی فعالیتهای پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر اشاره و از تدوین دانشنامه امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و بیان کرد: مطالعات اولیه و مداخل آن استخراج شده است و محققان در حال نگارش مقالات مرتبط با آن هستند.
مسئول فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به ارتباط پژوهشکده با بدنه مدیریتی حوزه علمیه ادامه داد: تقاضای ثبت این پژوهشکده به معاونت پژوهش حوزه علمیه ارسال شده تا مجوز، دریافت کند و همین مسئله زمینه ارتباط و فعالیت گسترده با حوزه را سبب میشود.
احمدی با اشاره به دیگر فعالیتهای این پژوهشکده عنوان کرد: یکی از کارهای در حال انجام، تدوین مجموعه «فقه و زندگی» است که بخشهایی از آن نیز آماده شده است و قرار است در بیش از 60 جلد تولید شود و شناخت مقوله امر به معروف و نهی از منکر، از بخشهای مهم این مجموعه است.
وی بیان کرد: یکی از مسائل مورد توجه در این مقوله مسائل مبتلا به هر گروه و صنف است که هر کدام احکام اختصاصی خاص خود را علاوه بر مشترکات عمومی دارد؛ لذا احکام مبتلا به هر صنف احصاء و از محضر علما، استفتاء، جمعآوری و چاپ شده و میشود.
مسئول فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر همچنین با اشاره به سایر آثار مکتوب تولید شده و یا در حال تولید در این پژوهشکده اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر در آئینه قرآن، امر به معروف و نهی از منکر در آئینه شعر، داستان و اجتهاد است که 60 جلد کتاب هم به این شکل تولید شده است.
احمدی عنوان کرد: آیئنه رشد از جمله مجلاتی است که در زمینه امر به معروف و نهی از منکر به صورت فصلنامه چاپ شده و در واقع، درسنامه اخلاقی برای مدیران سراسر کشور است که در اختیار آنان قرار گرفته همچنین متون کامل این مجموعه در سایت مرتبط با پژوهشکده نیز بارگزاری شده است.
وی، ایجاد سایت «ویکی معروف» را یکی از دیگر فعالیتهای این پژوهشکده برشمرد و افزود: جامعترین پایگاه در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، ویکی معروف است که بیش از ده هزار مطلب در مقوله مورد بحث در آن بارگذاری شده است و محتوایی نیست که در نرمافزارها و فضای مجازی باشد و در این مجموعه، جمعآوری نشده باشد.
احمدی افزود: یکی از مسائل مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر، مصادیق آن است که در قالب فرهنگ مصادیق جمعآوری شده است همچنین به مراتب امر به معروف و نهی از منکر نیز پرداخته شده است.
مسئول فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: بیش از 200 مصادیق از مصداقهای امر به معروف و نهی از منکر ، در تحقیقات صورت گرفته احصاء شده است و درباره آن مقالاتی را هم منتشر کردهایم.
وی ادامه داد: هزار و صد مصداق دیگر نیز باقی مانده و نیازمند تامین مقاله است و به تدریج مقالات آن در حال تکمیل و تدوین و تالیف است.
احمدی بیان کرد: این مسئله نشان میدهد که مصادیق امر به معروف و نهی از منکر، دامنه بسیار وسیعی دارد و به چند مصداق که امروز در جامعه ما مطرح است خلاصه نمیشود؛ بنابراین نباید امر به معروف و نهی از منکر صرفا به مقوله پوشش زنان و ... خلاصه شود بلکه برخورد با مفاسد اقتصادی و موضوعاتی که امروز اقتصاد و وضعیت روحی و روانی مردم را آزار میدهد هم جزء مصادیق مهم از مصادیق مورد اشاره است.
مسئول فضای مجازی پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای نهادینه کردن مسئله امر به معروف و نهی از منکر در میان کودکان تصریح کرد: فعالیتهای ما در این بخش با رویکرد نقدپذیری و احیاء فریضه امر به معروف و نهی از منکر در قشر کودک و نوجوان برنامهریزی شده و میشود و تلاش ما بر این است که کودکان توانایی مقابله با پیشنهادات خلاف عقل و شرع را از این سنین بیاموزند و محتواهایی نیز در این مورد تولید شده است.
احمدی اظهار کرد: یکی دیگر از کارهای صورت گرفته برای احیاء فریضه قرآنی امر به معروف و نهی از منکر، انتشار موضوعات مرتبط با این دو فریضه مهم در فضای مجازی و در قالب کلمات و جملات قصار و کوتاه است و 17 شبکه اجتماعی تحت پوشش تبلیغی ما قرار دارد و صفحه اینستاگرام به زبان انگلیسی و تلگرام نیز برای این مقوله ایجاد شده است.
انتهای پیام