به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیتالله احمد مبلغی در سخنانی جمع محققان مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابتکار رهبر معظم انقلاب در طرح شعار سال با عنوان حمایت از کالای ایرانی، یادآوری کرد: اگر بخواهیم کالاهای ایرانی را به سمت رقابت پذیری بهتر، ارتقای کیفیت بیشتر و عرضه پررنگ تر در بازارها به پیش ببریم، باید تلاشی همه جانبه و کامل با اتخاذ راهبردهایی تعریف شده و هماهنگ صورت بگیرد.
وی همچنین به تعریف حمایت از کالای ایرانی، تبیین الزامات پنج گانه حمایت از کالای ایرانی، ضرورت تشکیل سازمان مدیریت و نظارت بر تولید و کیفیت کالا، ضرورت حضور کالای ایرانی در نمایشگاههای بین المللی، ضرورت تاسیس رشته فقه السلع در حوزه، رابطه حمایت از کالای ایرانی و رعایت حقوق مصرف کننده ایرانی و لزوم فهم درست شعار سال پرداخت.
وی ادامه داد: پروژه ملی حمایت از کالای ایرانی به معنای بازتعریف علمی و بازسازی عملیاتی حمایت از کالای ایرانی در سه مقوله تولید، توزیع و مصرف در سطح كشور از رهگذر انجام الزامات دانشی، حقوقی، فرهنگی و اقتصادی و مدیریتی نسبت به آن است.
وی گفت: تحقق این شعار و نقش آفرینی آن در اقتصاد کشور، بدون قرار دادن آن به عنوان نقطه ای کانونی و بدون توجه به الزامات پنج گانه پیش گفته امکان پذیر نیست.
مبلغی با اشاره به الزامات فرهنگی حمایت از تولید داخلی و کالای ایرانی گفت: ایجاد یک جریان فرهنگی برخوردار از ابعاد ملی پیرامون و گرداگرد حمایت از کالای ایرانی شرط موفقیت در پروژه حمایت از کالای ایرانی است.
وی افزود: کالای ایرانی در صورت فقدان فرهنگ پیرامونی و مرتبط با آن جایگاه درست، رشد کافی، قدرت بر رقابت و امکان بازاریابی پررونق را پیدا نخواهد کرد.
وی با اشاره به ضرورت برخورداری از راهبردهای استقرار فرهنگ تعامل با کالای ایرانی اظهار کرد: در این زمینه باید ارزشهای فرهنگی مربوط به حمایت از کالاهای ایرانی پس از شناسایی و تعریف دقیق، بر اساس راهبردهایی استقرار پیدا کند.
آیتالله مبلغی بیان کرد: پایهایترین ارزش در قبال کالاهای ایرانی، افزون بر دوری جویی از ضد ارزش تضعیف و تحقیر کالای ایرانی، حرکت به سمت نگاه ارزشیِ اعتباربخش، هویتزا و افتخارآفرین در قبال کالای ایرانی در سطح ملی است.
وی با اشاره به این که ارزشهای دیگر از خاستگاه این ارزش کانونی برمیخیزد، گفت: تا مادام که نگاه کم بها به کالای ایرانی داریم در وضعیت صفر فرهنگی نسبت به آن به سر میبریم.
مبلغی اظهار کرد: رویکردهای منتهی به تضعیف اجتماعی و اقتصادی جایگاه کالاهای داخلی مغایر با نگاههای دینی و فرهنگ ملی است.
وی با اشاره به این که لازم است نسبت به کالاهای ایرانی بر چهار مقوله کیفیت، سرمایه گذاری، رقابت و تجارت تمرکز کنیم، گفت: متاسفانه به دلیل عواملی، این کالاها فرصتهای کافی برای رتقای وضعیت در این مقولهها را پیدا نکرده اند.
وی بیان کرد: لازم است تمام فنون، تجارب، امکانات و دانش مدیریتی برای ترویج و تقویت کالای ایرانی تجمیع و به کار گرفته شود.
وی با اشاره به ضرورت تشکیل سازمان مدیریت و نظارت بر تولید و کیفیت کالا، گفت: ارائه تعریفی از نیازها و تقاضاهای اساسی در کشور، شناسائی انواع وتنوع کالاهای داخلی (اعم از آنچه مورد استقبال قرار گرفته یا نگرفته اند)، آسیب شناسی کالاهای غیر کیفی داخلی، اطلاع رسانی مدام نسبت به کالاهای ایرانی، تعیین و پی گیری سیاستهای ترویجی و رونق بخش به کالاهای ایرانی، نوسازی تکنولوژی تولید کالا در داخل، تشکیل کارگاههای تقویت کننده مهارت کیفیت در تولید کالا، تعیین مشوقهای لازم جهت تولید کالا و عرضه آن، ایجاد نمایشگاههای خاص جهت عرضه کالاهای ایرانی، نظارت بر صادرات کالای ایرانی، تقویت فرهنگ و حقوق گارانتی نسبت به کالاهای ایرانی را بخشی از وظائف این سازمان میتواند باشد.
آیت الله مبلغی افزود: همه فعالیتها باید با محوریت بخشیدن به تقویت کالای ایرانی بر اساس موارد پیش گفته سامان بپذیرد.
انتهای پیام