به گزارش ایکنا؛ این نشست علمی روز چهارشنبه، ششم تیر ماه از ساعت 11 تا 13 در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار میشود.
شیعیان در یكی از شبهای وسط هفته به مسجدی میآیند كه منتسب به امام زمان(عج)است؛ این مناسك در بنیانهای اعتقادی شیعیان رسوخ كرده است و مردم زیادی هر هفته جهت حضور در مناسك مسجد و قرائت دعای توسل به مسجد میآیند و این استمرار هفتگی و استقبال كنشگران از سراسر كشور، مناسك مسجد را منحصر به فرد كرده است.
پژوهشی که توسط پژوهشکده باقرالعلوم(ع) انجام شده است، یك تحقیق مردمشناسی و میدانی به شمار میرود و از روشهای مشاهده مشاركتآمیز، مصاحبه و گردآوری دادهها و تحلیل اسناد موجود برای نیل به نتیجه استفاده شده است؛ در این پژوهش به گونهشناسی كنشگران، ویژگیها، اهداف و رفتارهای مردم، نمادهای موجود در مناسك، فعالیتها و برنامههای مسجد اشاره میشود و آثار گسترده این مناسك در افراد و جامعه و آسیبشناسی مناسك شرح داده شده است.
مردمی كه در این مناسك حاضر میشوند؛ گونهها و ویژگیهای متعددی دارند و به تبع آن انگیزههای متعددی جهت حضور در این مناسك دارند كه مهمترین آنان عبارت از انگیزه حاجت، نذر، نیاز، عادت و گردش بود. مهمترین بخش مناسك سهشنبه شبها در سالهای اخیر، قرائت دعای توسل شناخته میشود كه اغلب كنشگران به آن توجه ویژه دارند.
گزارش نتایج این پژوهش توسط حجتالاسلام والمسلین سید محمد حسین اخوان، کارشناس ارشد تبلیغ و ارتباطات ارائه در نشست مذکور ارائه خواهد شد.
انتهای پیام