45 هزار زائر ایرانی در سرزمین وحی/ 2 نفر بستری هستند

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، در ادامه عملیات انتقال زائران به شهرهای مقدس مدینه و مکه؛ شمار زائرانی که تا شب گذشته وارد عربستان شده‌‌اند به 45 هزار نفر رسید که از این تعداد 39 هزار و 542 نفر در مکه مکرمه و بقیه در مدینه حضور دارند.

تاکنون بیش از 15 هزار و 700 نفر از هموطنان مدینه دوم هم وارد جده شده و حدود 24 هزار زائر مدینه اولی هم از بعد از بستن احرام و گفتن تلبیه از مسجد شجره راهی مکه مکرمه شده‌اند.  
طبق آمار ستاد مدینه، شمار زائرانی هم که درجوار حرم نبوی حضور دارند هفت هزار و 422 نفر است. 

یادآوری می‌شود، امسال حدود 86 هزار نفر از زائران کشورمان در حج تمتع شرکت می‌کنند.

در همین خصوص علی ترکان، مسئول مرکز پزشکی مدینه منوره درباره تعداد مراجعات به این مرکز از ۲۷ تیرماه تاکنون، گفت: تاکنون هشت هزار و ۸۹۵ مراجعه کننده به درمانگاه‌های کشورمان در مدینه داشته‌ایم که خوشبختانه مشکل و بیماری خاصی نبوده است.

وی ادامه داد: در طول حج سال 97 در مدینه منوره چهار مرکز درمانی در چهار هتل که محل تجمع بیشترین زائران ایرانی بود، مستقر شده‌است و هتل‌های جلنار الطیبه، مکارم پلازا، رویال مکارم و جلنار السلام چهار هتل شهر مدینه منوره است که مراکز درمانی ایران در آنجا برپا شده بود.

مسئول مرکز پزشکی مدینه منوره تصریح کرد: در طول ایام حج، سه درمانگاه شبانه روزی و یک درمانگاه 16 ساعته خدمت رسانی دارند؛ که خدمات ۱۶ ساعته در رویال مکارم برقرار است. کل کادر پزشکی مدینه منوره شامل 18 پزشک عمومی، داخلی، متخصص زنان، طب اورژانس، اعصاب و روان و تکنسین دارویی و پزشک اعزام (عمدتا عرب زبان)، جهت هماهنگی اعزام بیماران به بیمارستان‌های سعودی فعالیت دارند؛ همچنین شش پرستار خانم در این مراکز مشغول خدمت رسانی هستند و سرم تراپی، تزریقات، بستری موقت برای زائران در این مراکز برای زائران انجام می‌شود.

مسئول مرکز پزشکی مدینه منوره گفت: چهار دستگاه آمبولانس به همراه تکنسین دارویی جهت اعزام بیماران به بیمارستان تدارک دیده شده است و خوشبختانه مشکل خاصی وجود ندارد.

ترکان با بیان اینکه تیم پزشکی از چند روز قبل از حضور زائران در مدینه استقرار یافته است، گفت: تاکنون خدمات خوب و مطلوبی به زائران ارائه شده است و مشکل و بیماری حادی وجود ندارد؛ غالب بیماران به دلیل دردهای عضلانی، فشار خون، سرماخوردگی و ... مراجعه داشته‌اند.

وی درباره نحوه پذیرش زائران نیز اظهار کرد: در این مراکز بیمار ابتدا با ارائه کارت زائر و یا شماره ملی خود پذیرش و مشخصات وی بر روی سامانه درمانی زائران توسط پزشک معالج دریافت می‌شود. در این سامانه سوابق پزشکی فرد در پرونده‌ای که قبل از سفر در ایران تشکیل داده، ثبت شده است.

مسئول مرکز پزشکی مدینه منوره افزود: در مرحله بعد، بیمار توسط پزشک معاینه می‌شود و به دنبال آن برای دریافت نسخه به داروخانه مراجعه می‌کند. در صورتی که بیمار نیاز به بستری موقت داشته باشد، در همین محل بستری می‌شود و اگر نیاز به مراقبت‌های بیمارستانی داشته باشد، با هماهنگی با وزارت بهداشت عربستان، بیمار جهت رسیدگی و درمان به بیمارستان‌های مدینه انتقال می‌یابد. 

وی افزود: از تعداد مراجعه کنندگان، حدود ۵۱ نفر به بیمارستان‌های سعودی اعزام شده‌اند که از این تعداد نیز فقط دو نفر همچنان بستری هستند و بقیه مرخص شده‌اند.

انتهای پیام