حجت‌الاسلام اکرمی مطرح کرد:
نقش کنفرانس وحدت در خنثی‌کردن سیاست ایران‌هراسی دشمنان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره دستاوردهای برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت و نقش آن در توسعه گفتمان همگرایی و تقریب در جهان اسلام گفت: هفته وحدت و برگزاری این کنفرانس فرصت بسیار مناسبی برای تبیین چهره اسلام ناب محمدی است. در این فرصت می‌توان ابعاد وحدت‌آفرین و اخلاقی اسلام را به جهانیان معرفی کرد و با تکیه بر اشتراکات میان مذاهب گوناگون اسلامی بر صمیمیت و محبت آحاد امت اسلامی افزود.

نقش کنفرانس وحدت در رفع سوء تفاهم‌های ساختگی

وی افزود: نکته دیگر اینکه باید تا حد امکان برای تقویت ارتباطات و کاهش تنش‌ها و اختلافات میان دولت‌های اسلامی گامی به جلو برداشت و وارد فضای گفت‌وگو و تعامل شد. برای این کار مشکل نداریم و اگر مشکلی وجود دارد، از طرف مقابل است و این باعث می‌شود بهانه دست دشمن داده نشود تا از اختلافات میان دولت‌های جهان اسلام سوء استفاده کند.

عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: در کنفرانس وحدت امسال نمایندگانی از بیش از 100 کشور حضور دارند. همین حضور افراد و دیدار و گفت‌وگو با مقامات عالی‌رتبه و اندیشمندان و فرهیختگان کشورمان از ایجاد یا تشدید اختلافات جلوگیری می‌کند و بر صمیمت‌ها و مودت‌ها می‌افزاید و سوء تفاهم‌های ساختگی را برطرف می‌کند.

وی تأکید کرد: در واقع، حضور مستقیم این افراد و مشاهده بی‌واسطه واقعیت‌ها و پیشرفت‌های ایران و نوع همزیستی اهل سنت و شیعه در ایران تأثیر بسیار زیادی در تغییر تصورات مهمانان از ایران دارد. لذا بهترین دستاورد این کنفرانس‌ها خنثی کردن تبلیغات ایران‌هراسانه دشمنان جهان اسلام برای ایجاد فاصله میان تشیع و اهل سنت است.

اکرمی ادامه داد: البته تأثیر این مجالس و کنفرانس‌ها در درازمدت نمود می‌یابد و نباید عجله کنیم که نتایج آن به زودی مشخص شود، بلکه اولاً این تأثیرات تدریجی و ثانیاً طولانی خواهد بود. گرچه دستاوردهای امروز وحدت و تقریب در مقایسه با چهل سال قبل غیرقابل مقایسه است و روند طی شده نشانه برجسته شدن و افزایش مقبولیت عمومی این مسئله در جهان اسلام است.

فلسطین ظرفیت وحدت جهانی دارد

حجت‌الاسلام اکرمی درباره ظرفیت مسئله فلسطین در تقویت وحدت امت اسلامی گفت: مسئله فلسطین اعتقادی است. در واقع از نگاه قرآنی به موضوع فلسطین و مسجدالاقصی نگاه می‌کنیم و سرنوشت آن برای ما مهم است. مسجدالاقصی قبله اول مسلمین و محل معراج پیامبر(ص) است و فارغ از اینکه چه کسانی با چه دین و مذهبی در این سرزمین ساکن هستند، هویت فلسطین و مسجحدالاقصی اهمیت دارد.

عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: حرف ما این است که عده‌ای با زورگویی و تجاوزگری ساکنان اصلی این سرزمین را آواره کردند و افراد دیگری را از نقاط مختلف جهان به این مکان آوردند و این یک ظلم و جنایت است که نه از نظر اسلامی، بلکه از نظر انسانی و جهانی نیز در فلسطین قابلیتی ایجاد کرده که می‌تواند محور وحدت قرار گیرد، چون بشر ذاتاً با ظلم و جنایت مخالف است و امروز اشغال فلسطین نماد ظلم تاریخی طولانی بر مردم یک کشور است که سال‌هاست از خانه و کاشانه خود بیرون رانده شده‌اند.

وی در پایان اظهار کرد: سنت الهی و آیات قرآن نیز ظلم، تجاوز و اشغالگری را پایدار نمی‌داند و برهمین مبناست که نه فقط جهان اسلام، بلکه همه آزادیخواهان و حق‌طلبان جهان می‌توانند حول این محور گرد هم آیند و از کرامت و حقوق انسان‌ها دفاع کنند.

انتهای پیام