رئیس جامعه المصطفی العالمیه:
پژوهشکده قرآن و حدیث راه‌اندازی می‌شود

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی در آیین اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی قرآنی و حدیثی المصطفی در طلاب و خانواده‌های ایشان در سالن همایش‌های قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) اظهار کرد: جامعه المصطفی امروز پیشگام ده‌ها رشته و گرایش در حوزه علوم اسلامی و انسانی است که برخی از آنها برای اولین بار در سیستم علمی کشور طراحی و تدریس می‌شوند.
وی افزود: امروز همزمان با چهلمین بهار انقلاب اسلامی شاهد چهلمین سال فعالیت جامعه المصطفی العالمیه هستیم. مجموعه‌ای که بر محوریت قرآن گام برداشته است و طی مسیر می‌کند.
عباسی رشته‌های قرآن و روانشناسی، قرآن و علوم تربیتی، قرآن و علوم طبیعی و تجربی، قرآن و علوم، قرآن و علوم انسانی، قرآن و مدیریت را از جمله رشته‌های قرآنی دانست که به صورت تخصصی در المصطفی ارائه می‌شود و این رشته‌ها و گرایش‌ها به گونه ای است که نمونه آن را در هیچ مجموعه‌ای شاهد نیستیم.
وی در تشریح فعالیت‌های قرآنی المصطفی(ص) بیان کرد: مسابقات قرآن، جلسات و آموزش‌های تجوید، روخوانی و تلاوت در قالب آموزش‌های فوق برنامه در همه مراکز المصطفی(ص) از جمله این فعالیتهاست. همچنین، سالیانه المپیادی در این زمینه‌ در المصطفی(ص) برگزار می‌شود که امسال شاهد برگزاری بیست و چهارمین دوره مسابقات قرآن بوده‌ایم.
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: در بخش اُنس با قرآن و آشنایی عمومی طلاب و فضلا با قرآن گام‌های قابل توجهی برداشته شده است که معمولاً در صفوف ما مدارس علمیه و یا دارالقرآن‌های المصطفی فعال هستند.
وی در ادامه به جایگاه المصطفی(ص) به منزله مرکز آموزشی و پژوهشی علوم اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از حوزه‌های فعال در المصطفی به قرآن اختصاص پیدا کرده و در طرح تحول جدید پژوهشکده ویژه‌ای هم برای آموزشهای قرآنی المصطفی شکل گرفته است.
رئیس المصطفی در بخش دیگری از سخنان خود انقلاب اسلامی را زمینه‌ساز تحقق شکل‌گیری نظام عادلانه در جهان توصیف کرد و گفت: چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ ایران و جهان است.
وی انقلاب اسلامی را پدیده‌ای مهم برای همه مسلمانان برشمرد و ابراز کرد: انقلاب اسلامی برای جهان اسلام، که برای چندین قرن آن را عقب‌مانده نگه داشته بودند، به منزله نقطه عطفی برای حیات مجدد و احیای عزت از دست رفته بود و زمینه‌ساز تحقق خواسته همه مستضعفان و آرزومندان شکل‌گیری نظام جهانی براساس روابط عادلانه به شمار می‌آمد.
رئیس المصطفی ایجاد فتنه‌های داخلی در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی را نخستین گام دشمنان انقلاب برای مقابله با این حرکت دانست و افزود: پس از تسخیر لانه جاسوسی، مدارک و اسنادی به دست آمد که نقش دشمنان انقلاب را در زمینه‌سازی درگیری‌های داخلی، به ویژه در مناطق مرزی ایران، در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی آشکار کرد.
وی با اشاره به داعیه انقلاب اسلامی در ایجاد تمدن جدید اسلامی، گفت: در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ هشت ساله بین‌المللی با پشتیبانی قدرت‌های بزرگ شرق و غرب بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شد و زمانی که این توطئه با شکست روبه‌رو شد، فتنه‌های متنوع دیگری در دستور کار دشمنان قرار گرفت.
وی فشار اقتصادی و تحریم را بخش دیگری از دشمنی با انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: ظرفیت بزرگ انقلاب اسلامی و پشتوانه فکری و معرفتی آن موجب شده است که ایران اسلامی ضمن ایستادگی در برابر تحریم‌ها و فشارهای بی‌سابقه بین‌المللی، الگوی جدیدی از تمدن بشری را به جهان ارائه کند. در حالی که یکی از سران دولت آمریکا چند ماه پیش در جمع منافقان کوردل وعده سرنگونی نظام اسلامی را پیش از رسیدن به چهل سالگی می‌داد، امروز شاهد برگزاری جشن چهل سالگی انقلاب در اوج اقتدار نظام اسلامی هستیم.
رئیس المصطفی این پیروزی‌ها را از نشانه‌های قدرت الهی و تحقق وعده پیروزی حق بر باطل دانست و در تحلیل دلیل کینه‌ورزی دشمنان با انقلاب اسلامی تصریح کرد: یکی از مبانی تمدن مدرن غرب، خارج کردن دین از ساحت زندگی اجتماعی و روابط بین‌المللی است و حامیان این گفتمان سلطه‌طلب نظامی را که بتواند الگوی تمدنی دیگری همراه با پیشرفت علمی و معنوی ارائه نماید برنمی‌تابند. هجوم رسانه‌ای گسترده صاحبان قدرت به انقلاب اسلامی با بهره‌برداری از ابزارهایی برای تنظیم افکار جامعه بشری حاکی از این حقیقت است.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی با وجود همه سختی‌ها و فراز و فرودها، دستاوردهای مهمی برای ارائه به جامعه بشری در اختیار دارد و به رغم توطئه‌های توطئه‌گران که می‌خواهند نقطه روشنی از انقلاب اسلامی منعکس نشود، آمارهای مراکز بین‌المللی حاکی از توفیق عظیم انقلاب اسلامی است.
عباسی جامعه‌المصطفی را از برکات ارزشمند انقلاب اسلامی دانست و گفت: جامعه‌المصطفی پرچم‌دار گفتمان انقلاب اسلامی در جهان است. امروز در شرایطی که اخلاق و عدالت قربانی منافع قدرت‌های سلطه‌گر قرار گرفته است، افتخار توفیق خدمتگزاری در مرکزی را داریم که نماینده گفتمانی حاوی معنویت، عقلانیت و عدالت در جهان است.
وی برگزاری 24 دوره مسابقه قرآنی با حضورهزاران نفر طلبه خارجی از اقصی نقاط دنیا را چشم و چراغ فعالیتهای المصطفی توصیف کرد و افزود: همه این اتفاقات به برکت انقلاب اسلامی و آوردن قرآن در متن زندگی مردم از سوی امام راحل(ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی بودکه مقتدرانه این مسیر الهی ادامه می‌یابد.
انتهای پیام