محمد انجمشعاع، دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا به برگزاری دوازدهمین جلسه ستاد راهبری طرح ملی حفظ اشاره کرد و گفت: این جلسه با حضور اکثریت اعضا برگزار شد تا طبق برنامه ستاد که برپایی یک جلسه در ماه در نظر گرفته شده بود، پیش رفته باشیم. جلسات کارشناسی این ستاد به صورت متناوب برگزار شده و تاکنون قریب به چهل جلسه رسیده است.
وی افزود: مهمترین موضوعی که در آخرین جلسه مطرح شد، دستاوردهای سال 97 بوده است. اگرچه طبق برنامهای که با دستگاهها توافق شده بود، مرحله چهارم این طرح در فروردینماه به اتمام میرسد، اما با این حال در این جلسه مباحثی در مورد طرح ملی حفظ قرآن در سال 97 و 98 مورد بررسی قرار گرفت و توافق شد تا با حضور دستگاهها و مسئولان اختتامیه طرح ملی حفظ قرآن در سال 97 که به عنوان 1452 توافق شده بود، در روز 20 فروردینماه برگزار شود.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن تصریح کرد: همچنین مقرر شد تا در همان روز اختتامیه یا یک روز پس از آن، نشست توجیهی طرح ملی حفظ قرآن کریم در سال 98 با حضور حدود 150 نفر از مدیران قرآنی استانها که شامل نمایندگان 31 استان از پنج دستگاه وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش، سازمان اوقاف، سازمان صدا و سیما و اتحادیههای استانی برگزار شود.
انجمشعاع در ادامه در مورد مهمترین کاری که این ستاد در سال آینده باید پیگیری کند نیز گفت: سرمایهگذاری و برنامهریزی بیشتر بر روی حفظ جزء 30 قرآن کریم، مهمترین کاری است که ستاد در سال آینده ادامه خواهد داد. جزء 30 قرآن نه تنها سال 98 بلکه در سنوات آینده نیز محور فعالیتها خواهد بود. افرادی که آمار آنها تا پایان سال احصاء میشود، در صورت پایان یافتن جزء 30، جزء 29 را دنبال خواهند کرد.
وی همچنین به خلاءهای که این ستاد در سال 97 با آن مواجه بوده است اشاره و اظهار کرد: علاوه بر خلاءهای برنامهریزی در مورد مخاطبان نیز با خلاءهایی مواجه بودهایم. در این حوزه، مهمترین قشرهایی که سال آینده باید به صورت جدی به این طرح بپیوندند، بخش دانشجویی و طلاب است که مقرر شد تا قبل از ورود به سال 98 برنامهریزی جدی در مورد آن صورت گیرد.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن بیان کرد: مهمترین مشکل و آسیب سال 97 طرح ملی حفظ قرآن که در جلسه اخیر مورد توجه قرار گرفت، مشکل عدم پشتیبانی اعتباری از منابع مالی منشور توسعه فرهنگ قرآنی و سایر منابع قرآنی کشور بود. در سال 97 تنها 16 درصد اعتبارات محقق شد که البته این رقم هم تاکنون در اختیار ستاد طرح قرار نگرفته است.
انجمشعاع در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگار ایکنا، در پاسخ به این سؤال که مهمترین چالش طرح ملی حفظ قرآن غیر از محقق نشدن اعتبارات چه موضوعی بوده است، گفت: با وجود تلاشی که انجام دادیم تا مدیران قرآنی و مجموعههای کشور برای تحقق طرح ملی حفظ قرآن بسیج عمومی شوند، این امر رخ نداد. در واقع در بسیج عمومی و تحقق عزم ملی در مورد این طرح توفیقاتی کسب نشد.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن با بیان اینکه از مجموع دستگاههایی که تاکنون به صورت جدی برای طرح ملی حفظ، دعوت به همکاری شدهاند فقط چهار یا پنج دستگاه ورود داشتهاند، گفت: این ورود نیز در حد مقدورات خود آن دستگاهها و نه مقدوراتی که ما به آنها تزریق کرده باشیم بوده است. سایر دستگاهها نیز به عنوان یک کار جاری، عادی و معمولی ورود داشتهاند. در برخی از بخشها همچون کارگری، دانشجویی، حوزوی و ... ورود به اندازه کافی و مورد انتظار نبوده است.
وی در تکمیل این بخش از صحبتهای خود به تصمیمگیری برای ورود بخشهای توانمند در حوزه منابع انسانی به طرح ملی حفظ قرآن در سال 97 اشاره کرد و افزود: یکی از تصمیماتی که در سال 97 برای ورود بخشهای توانمند در حوزه منابع انسانی در نظر گرفته شد، تربیت و آموزش قرآن در سنین کودکی بود که بحث مهد قرآنها و مهدها مطرح شد که در این زمینه سازمان بهزیستی کشور، همکاری خوبی داشت. در بحث حوزههای علمیه خواهران نیز سال 98 ورود خواهیم داشت
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن در پاسخ به این سؤال که تا چه میزان تحقق برنامهریزیها برای موفقیت طرح در سال 98 تضمین شده است، گفت: ستاد راهبری طرح ملی حفظ بر مبنای برآوردهایی که انجام داده است برای تحقق چشمانداز اصلی، مکاتباتی را با دولت و مجموعههای فرهنگی و فراکسیون قرآن مجلس شورای اسلامی انجام داده است، اما متأسفانه به صورت جدی، هیچ کدام از این مجموعهها پاسخ جدی ندادند. بنابراین چشمانداز روشنی از اینکه حمایت جدیای از طرح ملی حفظ قرآن انجام گیرد وجود ندارد.
انتهای پیام