نمایشگاه «مهر و آب» با محور کلمه «هو» برپا می‌شود

محمد سعید نقاشیان، هنرمند نقاش در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا درباره فعالیت‌های اخیرش چنین اطلاع رسانی کرد: هم‌اکنون مشغول برپایی نمایشگاهی با عنوان «مهر و آب» هستم که به صورت انفرادی در آینده‌ای نزدیک برگزار خواهد شد. این نمایشگاه هم در حوزه‌های نقاشی‌خط و تایپوگرافی است. تمامی آثار ارائه شده در آن برای اولین بار است که رونمایی می‌شود و ۲۵ اثر در این نمایشگاه در معرض نمایش قرار می‌گیرند.
وی افزود: برای خلق این ۲۵ اثر یکسال تمام زمان صرف شده و هر اثر تقریباً سه هفته زمان برده است. امیدوارم کیفیت این آثار برای علاقه‌مندان قابل قبول باشد.
این نقاش با بیان این‌که در این نمایشگاه آثارش به فروش هم خواهد رسید، گفت: هنوز زمان دقیقی برای برگزاری نمایشگاه «مهر و آب» مشخص نشده است، ولی به طور قطع این نمایشگاه تا تابستان برگزار خواهد شد. این نمایشگاه بیست‌و‌ششمین نمایشگاه انفرادی من است و غیر از نمایشگاه‌های انفرادی در 100 نمایشگاه گروهی هم شرکت کرده‌ام.
او درباره سبک هنری‌اش گفت: تعدادی از نمایشگاه‌های من در سبک معلی برپا شده است، اما اخیراً در آثارم سبکی را که مختص خودم است دنبال می‌کنم. درباره مفاهیم آثار باید بگویم مدتهاست که واژه نویسی را رها کرده‌ام و بیشتر به سمت فرم‌گرایی رو آورده‌ام. درباره چرایی این تغییر باید بگویم دیگر دوره‌ای نیست مفاهیم را به صورت مستقیم منعکس کرد و در بحث فرم دیگر واژه‌ها و ظاهر چندان مطرح نیست، به همین جهت تلاش کرده‌ام در فرم‌گرایی به تکامل هنری دست یابم.
این هنرمند با بیان این‌که هم اکنون مشغول فعالیت به روی کلمه «هو» است، گفت: اخیراً تمرکز ویژه‌ای روی کلمه «هو» داشتم. هو در فرهنگ ایران باستان به معنای نیکی است، برای مثال به اسم‌هایی چون؛ هورنگ، هوشنگ و... اشاره می‌کنم، البته در فرهنگ اسلامی و ایران باستان اشتراکات بسیار فراوانی مشاهده می‌شود، برای مثال به بحث مهدویت، نماز و نیایش نیز در این مجموعه اشاره شده است.
این هنرمند در پاسخ به این سؤال که آیا آثاری در سبک سقاخانه‌ای هم داشته است گفت: مکتب سقاخانه‌ای نوعی فرهنگ‌سازی بود برای نگاه متفاوت به حروف، همچنین برخورد آونگارد و مدرن با فضای حروف بود، برای همین می‌بینیم در این شکل، آثار تا حدی از سبک سنتی و نستعلیق فاصله گرفته است. درباره این سبک باید اضافه کنم که خودم را وام‌دار این سبک می‌دانم به همین جهت در هر هنگام خلق هر اثری سعی می‌کنم به این سبک هم نگاهی داشته باشم.
وی در پاسخ به سؤال پایانی مبنی بر این‌که آیا مکتب سقاخانه‌ای هنوز برای مخاطبان جذابیت دارد گفت: هنوز هم این سبک کار مورد توجه هنرمندان است. برای مثال آثار استاد فرامرز پیل آرام، استاد حسین زنده رودی و... که از بزرگان این سبک هستند برای بسیاری از مخاطبان جذابیت‌ فراوانی دارد.
انتهای پیام