گروه دانشگاه ــ عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران با اشاره به برنامه تجمیعی رشتههای علوم قرآن و حدیث، گفت: به مجرد اینکه دانشجویان ما فارغ التحصیل و متقاضی شرکت در کنکور ارشد شوند، با هماهنگی سازمان سنجش، درسهای تخصصی برنامه تجمیع به صورت رسمی اعلام میشود، البته اشتراک این منابع با منابع فعلی بیش از ۸۰ درصد است.

به گزارش
ایکنا؛ پیرو تصویب برنامه درسی تجمیعی دوره کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث در جلسه ۷۰ کمیسیون برنامهریزی آموزشی وزارت عتف به تاریخ ۱۳ تیرماه ۱۳۹۵، اکنون با گذشت هفت نیمسال تحصیلی از اجرای آن، قرار است اولین آزمون کارشناسی ارشد این برنامه درسی در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۹ برگزار شود. طبعاً مواد و منابع این رشته نیز باید متناسب با برنامه درسی جدید بهروزرسانی و طبق روال سازمان سنجش آموزش کشور، یک سال قبل از آزمون اطلاعرسانی شود. پیشتر یادداشتی در این مورد در ایکنا منتشر شد که متن کامل آن را میتوانید
اینجا بخوانید.
در این نوشتار تأکید شد؛ در دفترچه راهنمای سازمان سنجش آموزش کشور، تاکنون مواد آزمون کارشناسیارشد رشته علوم قرآن و حدیث عبارت بودهاند از: زبان انگلیسی، عربی، علوم قرآن، علوم حدیث و تفسیر. اکنون در بهروزرسانی این مواد امتحانی، مطابق با برنامه درسی جدید دوره کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث، توجه به مدل برنامه درسی جدید ضروری است. براساس این مدل، از مجموع ۱۳۵ واحد درسی که دانشجویان مقطع کارشناسی آموزش میبینند، ۱۲ واحد عمومی، ۸۸ واحد پایه برای آشنایی نسبتاً جامع با ابعاد مختلف قرآن و منابع روایی و فهم معارف و متون علمی مرتبط با این دو و ۳۵ واحد تکمیلی است که برای تأمین آن، شش مجموعه ۳۵ واحدی تعیین شده است که دانشگاه حداقل یکی از این مجموعهها را انتخاب کرده و آموزش خواهد داد. این شش مجموعه عبارتند از: مطالعات قرآن، مطالعات حدیث، تربیت دبیر، تربیت مربی کودک، هنرهای قرآنی (قرائت و کتابت) و فرهنگ و رسانه. با توجه به خیل واحدهای درسی دوره کارشناسی، لکن تعداد محدودی از آنها در آزمون کارشناسی ارشد امتحان گرفته میشوند و این یعنی نیازی به واحدهای دیگر برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیست. زیرا متقاضیان غیرمرتبط، با شرکت در آزمون همین واحدهای محدود وارد مقطع کارشناسی ارشد میشوند. حال با در نظر گرفتن این شرایط، اینکه مواد، ضرایب و منابع امتحانی آزمون کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث بر اساس چه منطقی باید تعیین شود جای بحث است، آیا این مواد و ضرایب باید بر اساس آن چیزی باشد که در دوران کارشناسی تدریس میشود و یا براساس آنچه قرار است در دوران کارشناسی ارشد تدریس میشود؟
اشتراک ۸۰ درصدی منابع ارشد با منابع فعلی
به مجرد اینکه دانشجویان علوم قرآن و حدیث فارغالتحصیل و متقاضی شرکت در کنکور ارشد شوند، با هماهنگی سازمان سنجش، درسهای تخصصی برنامه تجمیع به صورت رسمی اعلام میشود. البته اشتراک این منابع با منابع فعلی بیش از ۸۰ درصد است
مجید معارف، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در اینباره به
ایکنا گفت: اگر براساس برنامه تجمیعی جدید رشته علوم قرآن و حدیث، فارغ التحصیل نداشته باشیم، تمرکز بر منابع دورهها و برنامههای قبلی، آن هم براساس مشترکات برنامهها خواهد بود، اما زمانی که نسل فعلی بر پایه برنامه تجمیعی فارغ التحصیل شدند، قاعدتاً با اطلاع رسانی از سال فارغ التحصیلی این افراد به بعد، کنکور بر پایه برنامه تجمیعی برگزار میشود و سؤالها را متناسب با منابع تخصصی برنامه تجمیع شده تنظیم میکنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا داوطلبان از سال آینده علاوه بر منابع قبلی باید منابع جدیدی را برای شرکت در کنکور ارشد علوم قرآن و حدیث بخوانند، گفت: این منابع جایگزین برنامه قبلی میشوند. اکنون منابع رسمی ما، منابع قبل تجمیع است و به مجرد اینکه دانشجویان فارغ التحصیل شدند و کارشناسی خود را به اتمام رساندند و متقاضی شرکت در کنکور ارشد شوند، با هماهنگی سازمان سنجش، درسهای تخصصی برنامه تجمیع را به صورت رسمی اعلام میکنیم که جایگزین منابع قبلی میشوند. البته هماکنون نیز اشتراک منابع فعلی و منابع قبلی بیش از ۸۰ درصد است.
انتهای پیام