فلسفه عید قربان در خطر آمیختگی با فرهنگ غرب است

فلسفه عید قربان در خطر آمیختگی با فرهنگ غرب است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حیدر عباسی، امام جمعه قوشچی، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان غربی، اظهار کرد: عید قربان از اعیاد بسیار مهم اسلام است که در قرآن نیز به آن اشاره شده و ارزش آن به‌خاطر امتحان بندگی حضرت ابراهیم (ع) بوده و زمانی که خداوند دستور قربانی کردن حضرت اسماعیل را می‌دهد و حضرت ابراهیم با اخلاص تمام به فرمان خداوند عمل می‌کند، پروردگار به خاطر فرمان‌برداری ابراهیم(ع)، وی را اسوه و الگوی جهانیان قرار می‌دهد.

وی با اشاره به نتیجه فرمان‌برداری حضرت ابراهیم(ع) ادامه داد: این پیروزی در امتحان الهی و غلبه بر شیطان الگویی برای بشریت بوده و همانطور که امام علی(ع) فرمودند، هر روزی که در آن گناهی نباشد برای انسان عید است، عید قربان نیز یک عید بزرگ برای بشریت محسوب می‌شود.

عباسی افزود: حقیقت قربانی این است که انسان خواسته‌های نفسانی و درونی خود را در مقابل خواسته‌ها و امر خداوند قربانی کند و خود را خالصانه تسلیم خداوند نموده و در آزمون‌های الهی سربلند گردد و در زندگی دنیا و آخرت سربلند و پیروز شود.

وی تصریح کرد: برای احیای این عید حاجیان به مکه مشرف می‌شوند و به دستور اسلام به یاد حضرت ابراهیم(ع) قربانی ذبح می‌کنند و در کنار آن اشخاصی که به حج مشرف نشده‌اند، مستحب است حیوان چهارپای حلال گوشتی را ذبح نموده و در بین مردم و مستمندان تقسیم کنند.

امام جمعه قوشچی بیان کرد: فلسفه عید قربان و سبک زندگی اسلامی - ایرانی در خطر آمیختگی با فرهنگ پوچ غربی است که باید برای ترویج قربان و اسلام تلاش بیشتری انجام گیرد و خانواده‌ها با آگاهی بیشتر برای فرزندان خود لوازم و اسباب‌بازی و لوازم‌التحریر مناسب با سبک زندگی اسلامی تهیه کنند تا از کودکی فرزندان خود را با زندگی اسلامی و فلسفه قربان آشنا نمایند.
انتهای پیام