کانون خبرنگاران نبأ ــ فارغ از تفاوتها در ابزارهای ستمگری و جنایت بین گذشته و حال، فرق مهمی که امروزه میتوان بین برخی ستمگران قرن بیستویکمی با ستمگران سال 61 هجری یافت، این است که امروزه چون حقوق انسانی برای مردم جهان اهمیت بسیار یافته حکام جور درجه یک جهان که معدن شرارت، زورگویی و باجخواهی در دنیا هستند، با ظواهر فریبنده خود را دلسوز انسانها معرفی میکنند.
در ایام عزاداری ماه محرم حوادث واقعه عظیم کربلا در تمام محافل مذهبی کشورمان بازخوانی و به نحوه برخورد جبهه ستمگران و ظالمان سال 61 هجری با فرزند ششماهه امام حسین(ع) و خیمههای محل استقرار زنان و خانوادههای همراه قافلهسالار حقجویان دشت نینوا اشاره میشود.
کتب تاریخی و مقتلهایی که این واقعه را ثبت کردهاند، روایت کردهاند که نواده پیامبر، حسین بن علی(ع) فرزند ششماههاش را که از فرط تشنگی و عدم امکان دسترسی به آب در شرایط سخت جسمی قرار گرفته بود، بالای دست بلند کردند و طرف مقابل را به رعایت حداقل انسانیت فراخواندند و گفتند اگر بر من رحم نمیکنید بر این کودک ششماه رحم کنید و دست از جنایت خود بردارید اما پاسخ این دعوت انسانی، شلیک تیر بر گلوی آن کودک خردسال و... بود و نشان دادن اوج قساوت و بیرحمی.
وقتی واقعه یاد شده را با ستمگریهای زمانه خود مقایسه کنیم، بهراحتی در مییابیم که امروزه نیز همان رویه وحشیانه و غیرانسانی از سوی ستمگران جریان دارد. امروزه نیز هر چه خانوادههای کودکان یمنی فریاد میزنند که بر بچههای کوچک ما رحم کنید و بگذارید آنها حداقل از تغذیه اولیه برخوردار شوند، طرف مقابل ذرهای کوتاه نمیآید و فراتر از تیرهای مدل سال 61 هجری از انواع بمب و ترکشهای مدرن امروزی بهره میگیرد و همزمان دهها کودک و مادرانشان را بر خاک مینشاند.
در سوریه، عراق، افغانستان، سرزمینهای اشغالی فلسطین و بسیاری از دیگر مناطق غیرمسلمان در سراسر جهان نیز میتوانیم رویکرد ستمگران را ملاحظه کنیم که اوج بیرحمیها و نقض قواعد حقوق بشردوستانه و حتی اخلاق انسانی را پیشه میکنند و تنها چیزی که برایشان اهمیت دارد سر به نیست کردن طرف مقابل و سلطهگری است.
فارغ از تفاوتها در ابزارهای ستمگری و جنایت بین گذشته و حال، فرق مهمی که امروزه میتوان بین برخی ستمگران قرن بیستویکمی با ستمگران سال 61 هجری یافت، این است که امروزه چون حقوق انسانی برای مردم جهان اهمیت بسیار یافته و همه طالب رعایت حقوق خود هستند، ستمگران درجه یک جهان که معدن همه شرارتها، زورگوییها و باجخواهیها در دنیا هستند، با ظواهر لوکس و فریبنده خود را دلسوز انسانها معرفی میکنند.
وقتی صهیونیستها کودکان مظلوم سرزمین تحت اشغال خود را از خانه و کاشانه بیرون کرده و از بین میبرند، اهمیتی ندارد اما اگر مظلومان در مقابل زور بایستند و در مقام دفاع از خود و دفع ظلم سیلی روانه گوش طرف ستمگر کنند، خشونتطلب تلقی شده و ناقض ضوابط انسانی بوده و باید تنبیه شوند.
چه خوب است در مرور تاریخ، رویه زورگویان و ستمگران را به خوبی بشناسیم و همواره مراقب باشیم که خدای ناکرده خود با توجیهات مختلف در زمره آنها درنیاییم و نسبت به انسانهای بیگناه و حقطلب مرتکب زورگویی، بیرحمی و رفتارهای ضد انسانی نشویم.
همچنین همواره اراده آن را داشته باشیم که زیر بار هیچ ستمگری نرویم و حتی اگر زورمان به او نرسید، فریاد مظلومیت حق را چون حقجویان سال 61 هجری به گوش دیگر انسانها برسانیم تا از انفعال و بیتحرکی بیدار شوند و فضا را بر ستمگران در هر سطحی تنگ سازند و حق و عدالت را نهادینه کنند.
به تأکید قرآن کریم حق و عدل نهادینه نمیشود مگر خود ما انسانها در این راستا برخیزیم و برای تحقق آن هزینه داده و تلاش لازم را به عمل آوریم.
به قلم محمدجواد صفری
انتهای پیام