تشکیل کمیته ملی تحقیق درباره حمله به معترضان سودانی

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه خبری اسکای‌نیوز، براساس دستور جدید عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر سودان، وظایف و صلاحیت‌های کمیته برای شناسایی افرادی که مرتکب اخلالگری و یا هرگونه تخلف دیگری در راستای متفرق کردن تحصن‌کنندگان در مقابل مقر فرماندهی کل ارتش شده‌اند، ذکر شده است.

این کمیته همچنین، مسئولیت شناسایی شمار قربانیان از جمله کشته‌شدگان، زخمی‌ها، مفقودین و همچنین برآورد خسارت‌های مالی به افراد و نهادها را بر عهده دارد.

نخست‌وزیر سودان، صلاحیت احضار تمامی افراد اعم از مقامات دولتی یا نظامی و یا کارمندان جهت شهادت، تحقیق و یا دریافت هرگونه اطلاعات پیرامون موضوع را به کمیته واگذار کرده است.

براساس دستور حمدوک، این کمیته جایز است به سوابق تحقیقات کیفری و اداری، ثبت احوال و مکاتبات و گزارش‌های امنیتی، پزشکی و نظامی دسترسی داشته باشد. همچنین ملاقات با بازداشت‌شدگان و محکومین جریان تحصن و صلاحیت ورود به هر مکان یا تأسیسات عمومی در کشور به منظور بازرسی یا تحقیق از دیگر اختیارات اعضای کمیته است.

مدت زمان فعالیت این کمیته 3 ماهه خواهد بود و در صورت پیشنهاد کمیته این مدت قابل تمدید به 3 ماه دیگر است و این کمیته اختیار لغو مصونیت قانونی را دارد و باید گزارش ماهیانه به نخست‌وزیر ارائه دهد.

یادآور می‌شود، نیروهای امنیتی سودان، در تاریخ 13 خردادماه 1398، با استفاده از گاز اشک‌آور و تیراندازی سعی کردند تحصن‌کنندگان در مقابل مقر فرماندهی کل ارتش در خارطوم را متفرق کنند که این حمله منجر به کشته‌شدن 128 نفر و آسیب دیدن تعداد زیادی از تظاهرات‌کنندگان شد.