مدیر حوزه‌های علمیه:
پیگیری بیانیه انقلاب سند الگوی پیشرفت نیازمند داده‌های آماری دقیق است
پیگیری بیانیه انقلاب سند الگوی پیشرفت نیازمند داده‌های آماری دقیق استبه گزارش ایکنا از قم به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت ‎الله اعرافی امروز، 2 آبان ماه، در دیدار با رئیس مرکز ملی آمار در مرکز مدیریت حوزه‎ های علمیه برگزار شد با ذکر این مطلب که تمام زندگی و آینده و برنامه‌‏های ما به آمار و تحلیل و برنامه‌ریزی صحیح بستگی دارد، گفت: حوزه آماده است که نقش خود را تبیین این مساله به جامعه دنبال کند.
وی قم را شهری اثرگذار در عرصه‌های ملی و حوادث جهانی دانست و افزود: در کنار بخش دانشگاهی قم که شامل 70 هزار دانشجو است، حوزه‌ای قرار دارد که دارای 100 هزار محصل است؛ 10 درصد این جمعیت را اساتید تشکیل می‎دهند.
مدیر حوزه‎ های علمیه کشور بیان کرد: نمایندگان طلبه 100 کشور جهان نیز در قم تحصیل می‎کنند؛ 150 تا 200 هزار فارغ التحصیل حوزوی نیز وجود دارد که در کشور و سطح جهان مشغول به فعالیت هستند؛ همچنین 2000 مجموعه در ایران و جهان با این حوزه در ارتباط هستند.
وی با اشاره به فعالیت 200 تا 300 موسسه و مرکز و مدرسه علمی و آموزشی و پژوهشی حوزوی در قم اظهارکرد: آمار قم برای مرکز ملی آمار بسیار مهم است زیرا یک مجموعه آماری ملی و بین‌المللی است و به شکل کامل روی کلیت نظام نیز تاثیرگذار است.
اعرافی تصریح کرد: در رویکرد جدید مدیریت حوزه، تاکید خاصی روی افق‌های بلند مدت و نگاه  آماری، ارقامی و حرکت برای پاسخگویی به نیازهایی که در جامعه وجوددارد داریم و در این رابطه دارای یک طرح آمایش هستیم.
وی گفت: در این طرح نیازهای علمی، فرهنگی در حوزه رسالت‎های حوزه نسبت به امور مختلف در کشور در افق 1414 مشخص می‌شود؛ حوزه، زمانی به فلسفه اصلی خود باز می‌گردد که به حوزه اجتماعی ورودی جدی داشته باشد و به همین دلیل هم به آمارهای خود و هم به آمارهای مختلف اجتماعی و فرهنگی و جمعیتی نیاز داریم.
مدیر حوزه‎ های علمیه کشور بر نقش حوزه نسبت به تفهیم مباحث آماری به جامعه تصریح کرد و افزود: صحت و اتقان آمار و فهم آمار در سطح جامعه نیز بسیار مهم است؛ پیشرفت فناروری آماری نیز بسیار مهم است؛ باید بدانیم که در مدار یک تمدن غربی حرکت می‏‌کنیم که دارای دستاوردها و آسیب‌هایی است.
وی در پایان گفت: مقوله آمار در پیگیری مساله گام دوم انقلاب و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نقش مهمی ایفا می‎کند؛ می‎توانیم در آینده نظام شامل بر گفتمان ملی و اسلامی خود داشته باشیم که در این راستا نیازمند تعامل با مرکز ملی آمار هستیم.