دبیر علمی همایش حوزه، مرجعیت و قرآن خواستار شد:
درس خارج تفسیر در حوزه علمیه به صورت رسمی تدریس شود
درس رسمی خارج تفسیر در حوزه علمیه ایجاد شود/ تولید 12 کتاب در همایش حوزه، مرجعیت و قرآنبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قمرزاده، دبیر علمی همایش حوزه‌های  علمیه، مرجعیت شیعه و قرآن، که امروز 5 دی ماه در سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با اشاره به اهتمام مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) به مباحث قرآنی، گفت: مجموعه تفسیری این مرکز در تمامی سطوح تحصیلی یعنی از سطح یک تا چهار به طلاب به صورت تخصصی آموزش می‌دهد و هر طلبه چند سال واحدهای تخصصی را می‌گذراند.
 
وی با بیان اینکه اکنون درس خارج تفسیر در این مرکز در حال برگزاری است، ابراز کرد: اهتمام آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی به تفسیر ستودنی است؛ ایشان معتقد بودند که همان طور به فقه در دروس خارج توجه می‌شود، باید به تفسیر هم توجه شود و فرزند ایشان آیت‌الله محمدجواد فاضل هم این اهتمام را دارند.
 
قمرزاده با درخواست از آیت‌الله اعرافی برای قرار دادن درس تفسیر به عنوان درس خارج به صورت رسمی در حوزه علمیه اظهار کرد: البته طبق دستور معاون آموزش حوزه این مسئله مصوب شده ولی هنوز اجرا نشده است.
 
وی آموزش پژوهشگران حرفه‌ای در عرصه قرآن را یکی از فعالیت‌های مرکز فقهی برشمرد و با اشاره به اینکه تاکنون 30 نفر در این زمینه پرورش یافته‌اند، تصریح کرد: نزدیک به 24 نشست علمی در این همایش برگزار می‌شود که دو کتاب از مجموعه نشست‌ها منتشر خواهد شد.
 
قمرزاده اضافه کرد: ممکن است برخی همایش را حرکتی نمایشی بدانند ولی کاملاً علمی و پژوهشی برگزار شده است زیرا کتاب مدخل التفسیر آیت‌الله فاصل در حوزه مهجور مانده و لازم بود که این کتاب معرفی شود و این کار در این همایش انجام شده است.
 
لزوم توجه به تفسیر روشمند آیه تطهیر
 
دبیر علمی این همایش افزود: هدف دیگر این بود که نسبت مرجعیت با قرآن را آشکار و موج تحقیقی ایجاد کنیم؛ لذا این همایش زمینه‌ای برای تبیین دیدگاه فقه القرآنی آیت‌الله العظمی فاضل به خصوص در آیه تطهیر است؛ ایشان در آیه تطهیر مباحث را ضابطه‌مند، روشمند و مبتکرانه بیان کرده است.
 
قمرزاده با اشاره به رونمایی از دو جلد کتاب فقه القرآن در این همایش تصریح کرد: 100 مقاله از سوی استادان سطح عالی حوزه ارسال شده است. پیوند دانشجویان ارشد و دکتری و مقاله اولی‌ها با یک مرجع عالیقدر جهان تشیع مسئله مهمی است؛ آیت‌الله فاضل بیش از 500 صفحه مباحث علوم قرآنی در لابه‌لای آثارشان داشتند که استخراج شده است. البته تلاش شده دیدگاه این مرجع تقلید با مراجع و علمای دیگر مانند حجیت خبر واحد در تفسیر، تحریف‌ناپذیری و ... تطبیق شود و 300 ریزموضوع از آثار ایشان در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است؛ همچنین بیش از 13 نشست و 30 کارگاه فاخر در رابطه با این همایش برگزار می‌شود که بخشی از آن منتشر خواهد شد.
 
انتشار 12 کتاب
 
وی افزود: 12 کتاب در رابطه با این همایش منتشر می‌شود. همچنین 350 مقاله دریافت و از بین آنها 220 مقاله پذیرفته شد. بیشتر مقالات از حوزه خواهران (100 مقاله) و مرکز فقهی ائمه اطهار و جامعة الزهرا(س) و علاوه بر این مقالاتی از 15 استان کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
 
قمرزاده با بیان اینکه یک‌چهارم مقالات قبل از اختتامیه چاپ می‌شود، بیان کرد: کتاب فقه القرآن آیت‌الله فاضل یک اثر پژوهشی برای محققان حوزه و دانشگاه است تا با تتبعات دقیق این عالم آشنا شوند. مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) پیشران در حوزه است زیرا با اصالت حوزوی در عرصه‌های جدید گام برمی‌دارد.