کرباسچی:
شهید سپهبد سلیمانی یک سردار ملی بود/ در ارتفاعی بالاتر از دسته‌بندی‌های سیاسی قرار می‌گرفت

غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری شهید سپهبد قاسم سلیمانی، که موجب محبوبیت ایشان نزد اقشار و سلایق مختلف جامعه شده، گفت: مهم‌ترین ویژگی شهید قاسم سلیمانی غیر از سرداری و شجاعت نظامی، این بود که خود را از مردم و اقشار مختلف جدا نمی‌دانست و همان طور که سرباز و فرمانده بود با همه مردم نگاه صمیمانه داشت و به همنوعانش احترام می‌گذاشت و حتی با افرادی از ملیت‌ها، اقوام، مذاهب و زبان‌های مختلف در داخل و خارج کشور مانند کردها و عرب‌ها در عراق و سران قبایل و عشایر صمیمی بود و گفت‌وگو می‌کرد و سعی داشت مسائل آن‌ها را درک و فهم کند.

به معنی واقعی سردار ملی بود

کرباسچی اظهار کرد: به عبارتی کسوت فرماندهی برای او غرور و نخوت بی‌جا ایجاد نکرده بود و واقعاً خودش را از مردم می‌دانست. صحبت‌هایی که طی یکی دو روز اخیر پخش شده توجه وی را به اقشار مختلف نشان می‌دهد و اینکه او تعبیر فرزندان ما را درباره جوانان و افرادی که شاید به لحاظ ایمانی و اعتقادی تفاوت‌هایی دارند به کار می‌برد و توصیه می‌کرد که باید همه این افراد را جزء این جامعه و از خانواده خود بدانیم. این امر  از نگاه بلند او حکایت دارد و این دیدگاه در عمل او هم منعکس بود.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: مولانا درباره امام علی(ع) می‌گوید: «در شجاعت شیر ربانیستی/ در مروت خود که داند کیستی»؛ واقعاً می‌توان این ویژگی اخلاقی را در سردار سلیمانی به منزله شیعه واقعی امیرالمؤمنین علی(ع) به خوبی مشاهده کرد. شجاعت‌ها و فداکاری‌های او در میدان نبرد جای خود دارد. او از حضور در هیچ صحنه و میدانی باکی نداشت و از طرفی به لحاظ مروت و انسان‌دوستی نیز نمونه بود و در همه مسائل، اختلافات و درگیری‌های سیاسی و جناح‌بندی‌ها خود را در ارتفاع بالاتری قرار می‌داد و با همه کسانی که ولو با آنها اختلاف سلیقه و عقیده داشت ارتباط برقرار می‌کرد و وارد این دسته‌بندی‌ها به عنوان یک نظامی و سردار ملی نمی‌شد.

وی تأکید کرد: در یک کلمه می‌توان از ایشان به منزله سردار ملی نام برد. در طول تاریخ ایران چنین فرماندهان و سرداران نمونه‌ای داشته‌ایم که باعث افتخار همه مردم بوده و هستند. بر همین مبنا در این مصیبت اکثریت مردم احساس غبن و ناراحتی می‌کنند و آن به سبب از دست دادن فرماندهی است که از امنیت و حیثیت ایران دفاع می‌کرد. امروز افرادی با سلیقه‌های مختلف و حتی افرادی که ممکن است با نظام و مسئولان مسئله داشته باشند، در این حادثه ابراز تأسف و ناراحتی می‌کنند و این به دلیل ویژگی‌های شخصیتی شهید قاسم سلیمانی است.

آثار داخلی و خارجی شهادت مظلومانه سردار

کرباسچی درباره آثار و دستاوردهای این شهادت در داخل کشور و منطقه گفت: منطق شیعه و جامعه ما با الگو قرار دادن این مظلومیت‌ها و شهادت‌ها از اخلاق و خصلت‌های آنها استفاده کرده و بهره برده است. امیدواریم اخلاق و صفات والای این فرمانده شهید در همه نظامیان، غیرنظامیان، مدیران و آحاد جامعه جاری و ساری شود و مسئولان خود را در کنار مردم قرار دهند.

این فعال سیاسی بیان کرد: در خارج از کشور نیز همان خدمتی که ایشان در زمان حیاتش برای مبارزه با بدخواهان ایران انجام داد شهادتش نیز بدخواهان ایران را در جهان رسوا کرد و کسانی که به اسم مبارزه با تروریسم و خشونت در این منطقه اردو زدند و لشکر و امکانات با خود آوردند در مقابل این سردار فداکار و شجاع به ابزار ترور روی آوردند و همه کسانی که در سطح بین‌المللی منصفانه قضاوت می‌کنند این عمل تروریستی آمریکا را محکوم کردند.

کرباسچی در پایان اظهار کرد: خون ایشان می‌تواند خصلت‌های دشمنان و بدخواهان ایران را برملا و افشا کند و نشان بدهد مبارزه با تروریسم فقط یک شعار و ادعا از سوی آنهاست و فقط می‌خواهند از این شعار برای حضور در منطقه و تسلط بر منابع ملت‌های منطقه استفاده کنند.

گفت‌وگو از مهدی مخبری