یک کارشناس صنایع غذایی بیان کرد:
فضای مجازی میزان سم آفلاتوکسین را افزایش داد
میزان آفلاتوکسین در بیشتر لبنیات صنعتی کشور استاندارد و کنترل شده استداوود فرج زاده، کارشناس تغذیه و صنایع غذایی در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به نگرانی‌های اخیری که در رابطه با سم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، اظهار کرد: سم آفلاتوکسین در اکثر لبنیات‌ها وجود دارد، اما وجود آن مهم نیست بلکه میزان آن برای سلامت مهم است.

فرج زاده بیان کرد: بسته به تغذیه دام در فصلی که علوفه تازه وجود دارد، مقدار این سم بسیار کم و ناچیز است در فصلی که علوفه تازه نیست برخی دام‌داری‌ها به ویژه دام‌داری‌های غیر صنعتی در کنار شهر‌ها از علوفه کپک زده و یا نان کپک زده برای تغذیه دام استفاده می‌کنند به همین دلیل میزان آفلاتوکسین افزایش پیدا می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) تأکید کرد: میزان این سم باید در حد استاندارد و کنترل شده باشد و سازمان‌های ذی‌ربط باید آن را کنترل کنند، این سم تنها در لبنیات تولیدی کشور ما نیست در تمامی کشور‌های پیشرفته مانند آلمان نیز وجود دارد.

وی یادآور شد: آفلاتوکسین انواع مختلفی دارد، که برخی از آن‌ها در حرارت زمان پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون از بین رفته و برخی از انواع دیگر به حرارت مقاوم هستند. اداره کل نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا دارو و سازمان نظام پزشکی موظف به کنترل شرایط بهداشتی هستند، در کارخانه‌ های لبنیات سازی یا دام‌پروری‌های صنعتی که مسئول کنترل کیفی هستند و دامپزشک دارند این کنترل صورت می‌گیرد و جای نگرانی نیست.

فرج‌زاده یادآور شد: دام‌پروری‌های صنعتی اگر میزان آفلاتوکسین را کنترل نکنند به دام خود آسیب می‌زنند لذا هیچ دامداری حاضر نیست غذای آلوده به دام چند میلیونی داده و آن را آلوده کند.

وی با بیان اینکه کسی تقلب در برخی صنایع غذایی را انکار نمی‌کند، افزود: اما در حال حاضر این سخنان در رابطه با آفلاتوکسین غیر علمی و غیر فنی بوده و بیشتر جوی است که در فضای مجازی به آن دامن زده شده است و مردم را نگران می‌کند در حالیکه تمامی لبنیاتی که با مجوز سازمان غذا و دارو پخش می‌شود و در اختیار مردم قرار می‌گیرد میزان کنترل شده و استانداردی دارد.