معاون فرهنگی وزارت علوم:
شهید سلیمانی بهترین معیارها را برای تعیین یک سبک زندگی دارد

به گزارش ایکنا؛ ایسنا نوشت: «غلامرضا غفاری» امروز ۲۷ بهمن‌ماه در نشست مقدماتی نخستین کنگره علمی، فرهنگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور خانواده سردار سلیمانی در تالار وحد دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: اگر امروز شاهد تغییر و تحول در جامعه و به ویژه در منطقه هستیم و از افتخار و آوازه ایران سخن می‌گوییم، حاصل دهه فجر سال ۵۷ است.

وی با اشاره به اربعین شهید سپهبد سلیمانی اظهار کرد: این نشست، نشست آغازین کنگره‌ای مربوط به سردار سلیمانی از دریچه علمی و فرهنگی است که این کنگره استمرار خواهد یافت.

معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با طرح این سوال که سرمایه‌ها و داشته‌های یک جامعه چیست؟ عنوان کرد: درگذشته سرمایه‌ها بر مبنای منابع سرزمین‌ها تعریف می‌شدند اما به مرور این داشته‌ها به ساختمان و بناهای فیزیکی تبدیل و در دوران کنونی از این سرمایه‌ها به عنوان متخصصین و نیروی انسانی یاد می شود.

غفاری با تاکید بر اینکه اعتماد و اتحاد یک جامعه، امروز به عنوان یک سرمایه مطرح می شود اظهار کرد: امروز در جامعه ایران اسلامی سرمایه جدیدتری داریم؛ که آن نیز، سرمایه نمادین است و همه شهیدان سرمایه‌های نمادین یک جامعه بود که چراغ راهنمای ما خواهند بود.

وی شهید حاج قاسم سلیمانی را از سرمایه‌های نمادین کرمان، ایران و جهان اسلام دانست و در ادامه به هدف نهایی برگزاری این کنگره اشاره کرد و افزود: ابعاد پنهان و نهادین زندگی، سیره و تجربه زیسته حاج قاسم سلیمانی و بویژه صحنه‌هایی که در میدان‌های مختلف از خود به جای گذاشته در این کنگره مورد بررسی علمی قرار خواهد گرفت و این صحنه‌ها صرفا به ابعاد عینی خلاصه نمی‌شوند.

غفاری بیان کرد: مردم سردار سلیمانی به عنوان یک مبارز می‌شناسند ولی سردار سلیمانی قطعا در این یک موضوع، خلاصه نمی‌شود زیرا سردار آسمانی کا، جنگ را برای جنگ و مبارزه را برای مبارزه نمی‌خواست بلکه جنگ را برای آرامش، امنیت و صلح می‌خواست.

وی با اشاره به سیل گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی در شهرهای مختلف ایران و عراق عنوان کرد: شهید سلیمانی مانند بارانی است که به‌عنوان رحمت الهی شناخته می‌شود. شهید سلیمانی یک نگاه فرا صنفی، جناحی و ... داشت و خود را متعلق به همه می‌دانست و بیان می‌کرد من چیزی جزء یک سرباز نیستم  و امروز این فرهنگ در جامعه ایران اسلامی در حال نهادینه شدن است.

معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: هنر در این است که بیشترین قدرت را داشته باشید و شما را قهرمان قهرمانان بشناسند، اما متواضع و فروتن باشید و این هنر مردان بزرگ و هنر سردار سلیمانی بود و به همین سبب در دل‌ها نشست و به الگویی برای جاوانان تبدیل شده است لذا باید کنگره‌های زیادی برای شناخت این مرد بزرگ برگزار شود تا ابعا مختلف وجودی و شخصیتی ایشان در اختیار نسل جدید قرار گیرد زیرا امروز جامعه بیش از پیش به مرام و مسلک حاج قاسم سلیمانی نیاز دارد.

وی با بیان این مطلب که نفس گرم سلیمانی به جامعه جان دوباره بخشیده است گفت: اگر به داشته‌ها و بایسته‌های که در وجود حاج قاسم سلیمانی بوده، رجوع کنیم در خواهیم یافت که شهید حاج قاسم سلیمانی بهترین معیارها را برای تعیین یک سبک زندگی داشته و ایشان یک الگوی عملی است که بازخوانی این تجربه زندگی به ما کمک خواهد کرد که به یک سبک زندگی بزرگ منشانه و آبرومندانه دست پیدا کنیم.

غفاری خطاب به جامعه علمی کشور گفت: انتظار داریم دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و ... به موضوع تبیین و شتریح ابعاد مختلف شخصیتی حاج قاسم سلیمانی ورود پیدا کنند و یافته‌های خود را از لحاظ علمی و معرفتی و بحث‌های روایی و تبیینی خود از شخصیت شهید سلیمانی را ارایه کنند.

در این مراسم دبیرخانه دائمی کنگره علمی، فرهنگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور خانواده این شهید بزرگوار افتتاح شد.