حجت‌الاسلام مظلومی تبیین کرد؛
حضرت زینب(س)؛ راوی احادیث ولایت / بهره‌مندی وصی امام حسین(ع) از علم الهی

حجت‌الاسلام سیدجواد مظلومی، استاد حوزه و دانشگاه، در سومین روز از ایام البیض، که مصادف با روز وفات حضرت زینب(س) است، در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) طی سخنانی به بیان برخی از ویژگی‌های حضرت زینب(س) پرداخت و گفت: آن حضرت ویژگی‌هایی دارند که کمتر بیان شده و برخی از آنها در روایت‌ها از زبان ائمه معصومین(ع) مورد تأیید و تأکید قرار گرفته است.

تصریح روایت‎‌ها بر دور بودن حضرت زینب(س) از آتش دوزخ

وی با اشاره به اینکه حضرت محمد(ص) در جواب این سؤال که چرا حضرت فاطمه(س) را به این نام نام‌گذاری کرده‌اند، فرمودند: «برای اینکه فاطمه و فرزندانش از آتش جهنم به دور هستند»، گفت: در برخی روایات تصریح شده که این فرزندان که از آتش دوزخ به دور هستند، فرزندان بلاواسطه حضرت فاطمه(س) هستند؛ یعنی حضرت زینب(س) از افرادی است که تصریح شده که از آتش دوزخ به دور است.

این مبلغ دینی کشورمان از دیگر ویژگی‌های حضرت زینب(س) را «عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ» بودن ایشان ذکر کرد و گفت: در روز عاشورا و در بحبوحه آن فجایع و سختی‌ها که بار مصیبت بر دوش حضرت زینب(س) سنگینی می‌کرد، امام سجاد(ع) خطاب به حضرت زینب(س) می‌فرمایند: «أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ» یعنی به حمد الهی شما عالم بدون معلم هستید.

وی تشریح کرد: حضرت زینب(س) اگر چه مراحل آموزش عادی را نیز طی کرده بودند اما علم ویژه حضرت علمی نیست که از راه کسب حاصل شده باشد بلکه از راه افاضه الهی بدست آمده است و حضرت زینب(س) بهره‌مند از علم الهی است و این علم که خداوند به ایشان روزی کرده، نوری است که بر قلب کسانی که برگزیده هستند از سوی خداوند تابانده می‌شود.

حضرت زینب(س) راوی خطبه فدکیه

حجت‌الاسلام مظلومی به راوی حدیث بودن حضرت زینب(س) نیز اشاره کرد و گفت: یکی از راویان خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) که گنجینه بسیار ارزشمندی از مفصل‌ترین خطبه‌های حضرت زهرا (س) است و در آن مباحث فراوان اعتقادی، ولایی، سر عبادت‌ها و ... بیان شده، حضرت زینب(س) هستند. البته ایشان از مادرشان روایت‌های متعددی را نقل کرده‌اند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از روایت‌هایی که از حضرت زینب(س) نقل شده است در خصوص بحث ولایت است. ایشان این روایت را از قول حضرت علی(ع) از پیامبر(ص) نقل می‌کنند که وقتی که امام حسین(ع) به دنیا آمدند، پیامبر به حضرت زهرا(س) فرمودند: فاطمه جان این نوزاد را بگیر که او امام است و فرزند امام است و پدر 9 امام بعدی است و نهمین امام امامی است که قیام خواهد‌ کرد. یعنی نه تنها حضرت زینب(س) به وجود همه امام‌ها آگاه بودند بلکه در این خصوص راوی حدیث از حضرت رسول(ص) نیز هستند.

این مدرس حوزه و دانشگاه در خصوص علم الهی حضرت زینب(س) و مصادیقی که این علم را نشان می‌دهند نیز گفت: تسلط به علم الهی حضرت را گاهی حتی نسبت به آنچه در آینده رخ خواهد داد نیز مشاهده می‌کنیم. قدرت پیش‌بینی آینده چیزی نیست که در اختیار ما باشد چرا که ما دانش کافی را نداریم اما از وجود مقدس حضرت زینب(س) چنین بیان‌هایی روایت شده است.

پیش‌بینی حضرت زینب(س) در خصوص حرم امام حسین(ع)

وی تشریح کرد: امام سجاد(ع) می‌فرمایند: در بحبوحه عاشورا وقتی پیکرهای پدرم و عزیزانمان را دیدم که حتی کسی جرئت نمی‌کند آنها را به خاک بسپارد و گویی پیکرهای عده‌ای غیر مسلمان است که به آنها توجه نمی‌کنند، این مسئله به قدری بر من سنگین بود که قلبم فشرده شد و این را به عمه‌ام بیان کردم. حضرت زینب در پاسخ فرمودند که آنچه می‌بینی تو را به ناراحتی دچار نکند. آنچه که می‌بینی پیمانی است(پیمان ولایت) که از زمان پیامبر(ص) وجود داشته است. عهد و پیمانی را پیامبر(ص) بسته و این عهد به پدر و پدر بزرگ و عموی شما(امام حسن) رسیده است. خداوند یک عهدی را از بعضی از انسان‌ها گرفته است که این عده شرایطی دارند: جزء مسلمان‌ها هستند، فرعون‌های زمین آنها را نمی‌شناسند اما در بین ملائکه و ساکنان آسمان آشنا هستند. آنها می‌آیند و برای جمع کردن پیکرهای پاره پاره اقدام و پیکرها را دفن می‌کنند و بنایی را بر مزار پیکر پدر شما بنا خواهند کرد که از بین نخواهد رفت و ماندگار است.

حجت‌الاسلام مظلومی ادامه داد: حضرت زینب(س) تصریح می‌کنند: اثر و جایگاه این مسئله از بین رفتنی نیست؛ روزها و شب‌ها می‌آیند و می‌روند اما تربت آقا باقی است و البته کفر و گمراهی برای باطل کردن آن تلاش می‌کنند اما هر چه می گذرد ظهور و بروز این مسئله بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری مراسم باشکوه اربعین حسینی، گفت: اکنون بنگرید که بعد از گذشت قرن‌ها مضجع شریف امام حسین(ع) چه جایگاهی پیدا کرده است و دشمنان به کجا رسیده‌اند و چگونه دریای عظیم و سیل خروشان مردم خودشان را به این مرقد شریف می‌رسانند. یعنی قرار است اینجا قرارگاهی باشد که حضرت زینب(س) پیش‌بینی کرده و این علم عالم غیر معلمه است و این نور را خداوند بر قلب ایشان تابانده و نشانه‌های این علم الهی در روایت‌هایی که حضرت نقل کرده‌اند بیان شده است.

امام حسین(ع) حضرت زینب(س) را وصی خود قرار داد

این مبلغ دینی کشورمان ضمن توصیه به خواندن روایت‌هایی که از حضرت زینب(س) نقل شده است، گفت: هر امامی در زمان شهادت به امام پس از خود وصیت می‌کند اما به خاطر واقعه عاشورا امام حسین(ع) تصمیم گرفتند برای حفظ جان امام سجاد(ع) ترفندی به کار ببرند و وصیتشان را خطاب به حضرت زینب(س) بیان و ایشان را وصی خود قرار دادند.

وی اضافه کرد: وقتی پذیرفتیم که حضرت زینب(س) از دانش عظیمی برخوردار و در قلب و دایره ولایت قرار دارند، متوجه می‌شویم که در حوزه رفتاری نیز ایشان اسلام مجسم هستند. در روایت‌ها بیان شده است که شب عاشورا حضرت به دلیل حجم مصیبت و بلا نتوانستند نماز شبشان را ایستاده بخوانند و نشسته خواندند و این امر باعث می‌شود درک کنیم که توفیق تمسک به عبادت‌های مستحبی چقدر ارزشمند است.

حجت‌الاسلام مظلومی مقاومت حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا را مقاومتی انفعالی و از سر اجبار و ضعف ندانست و گفت: بعد از عاشورا ایشان پرچمدار رخدادهایی هستند که مانع پیروزی یزیدیان می‌شوند و از روی قدرت و نه عجز سخنرانی کرده و پاسخ «ما رأیت الا جمیلا» را در جواب این پرسش می‌دهند که دیدی خدا با حسین چه کرد؟ کربلا از نگاه الهی زیباست، چرا که کربلا حسین را به بالاترین مرتبه انسانی رساند و حضرت زینب(س) این زیبایی را به خوبی بیان کرده‌اند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه امروز 15 رجب و روزی است که رحمت الهی بیش از هر روز دیگری می‌بارد، گفت: زیارت امام حسین(ع)، خواندن زیارت عاشورا، انجام اعمال ام داوود، روزه و غسل از توصیه‌شده‌ترین اعمال امروز است.