به گزارش ایکنا، در نیمه اسفندماه گفتوگویی با سیدمهدی سیف، از پیشکسوتان عرصه آموزش قرآن کریم و مؤلف کتب درسی قرآن، با عنوان «گروه قرآن دفتر برنامهریزی و تألیف منحل شده است» منتشر شد. مصاحبهای که در آن بر کوتاهیهای این دفتر در زمینه آموزش قرآن در آموزش و پرورش اشاره و به صراحت گفته شد که «در دفتر برنامهریزی و تألیف، گروه قرآن با گروه دینی ادغام شده است و در حال حاضر گروه قرآن وجود ندارد.» البته مشابه چنین نقدهایی در تماسهای تلفنی با تحریریه ایکنا نیز بیان شده است.
حجتالاسلام والمسلمین رضا ملایی، سرپرست حوزه تربیت و یادگیری قرآن و معارف اسلامی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، در گفتوگو با روابط عمومی این سازمان در پاسخ به سخنان سیف چنین گفت: ضرورت دارد که برای شفافیت موقعیت گروه قرآن در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نکاتی بیان شود. این سازمان در راستای اجرای اسناد تحولی وزارت آموزش و پرورش، در یک سال اخیر تحولی ساختاری را رقم زده و بین دورههای آموزشی و حوزههای تربیت و یادگیری تفکیک صورت گرفته و 11 حوزه تربیت و یادگیری تعریف شده و استقرار یافته است.
وی بیان کرد: حوزه تربیت و یادگیری قرآن و معارف یکی از این 11 حوزه است که در سه گروه اصلی قرآن، عربی و دینی فعالیت میکند. هر یک از این گروهها نقشهایی همانند سیاستگذاری برای تألیف کتب قرآن، عربی و دینی در همه دورههای تحصیلی، تبیین استانداردهای محتوایی این کتب، مشخص کردن نحوه ارزشیابی، نظارت بر کتب منتشرشده مطابق با استانداردهای تالیف و ... داشته و رسالتهای آن فراتر از تألیف کتب درسی هر یک از گروههای سهگانه حوزه تربیت و یادگیری قرآن و معارف است.
سرپرست حوزه تربیت و یادگیری قرآن و معارف اسلامی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با تأکید بر اینکه گروه قرآن دفتر تألیف منحل نشده است، اظهار کرد: این گروه هم اکنون نقش بسیار مهمی، فراتر از نقشهای پیشین آن در حوزه تربیت و یادگیری قرآن و معارف برعهده گرفته و در نهایت باید تأکید کرد که این گروه قرار است به مدد الهی به بخش مهمی از دغدغههای اساتید، صاحب نظران و علاقهمندان قرآنی پاسخ دهد.