جهاددانشگاهی با نگاه مسأله‌محور خود می‌تواند به حل مشکلات جامعه کمک کند

جهاد دانشگاهی به مرکزی برای استعداد‌یابی جوانان در کشور مبدل شود/ جهاد دانشگاهی نگاه مسأله محور نسبت به مشکلات جامعه داشته باشد/زهرا اصغری، معاون فرهنگی دانشگاه ابن‌سینا همدان، در گفت‌و‌گو با ایکنا از همدان، ضمن تبریک چهلمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در چهل سال فعالیت خود از سال ۱۳۵۹ تاکنون، با بهره‌گیری از متخصصان متعهد و دلسوز توانسته ماموریت‌های خود را یکی پس از دیگری با موفقیت و بدون حاشیه به سرانجام برساند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از نهادهای علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در آستانه گام دوم انقلاب به نهادی عظیم تبدیل شده که در کنار چهل سال تجربه کار تخصصی، از توان علمی دانشمندان و متخصصان جوان ایرانی بهره می‌برد.
معاون فرهنگی دانشگاه ابن سینا همدان ادامه داد: حضور نمایندگان فعال و توانمند جهاد دانشگاهی در اقصی نقاط کشور، یکی از شواهد گستردگی کار این نهاد عظیم علمی و فرهنگی است.
اصغری گفت: اجزای مختلف جهاد دانشگاهی، کلیت سامان‌مندی را تشکیل می‌دهد که با نگاه مسأله محور می‌تواند بیش از پیش به حل مشکلات جامعه کمک کند.
وی ابراز کرد: مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی و خبرگزاری‌های توانمند ایسنا و ایکنا، با تکیه بر خبرنگاران شجاع و آگاه خود در سراسر کشور توانسته نظرات و خواسته‌های مردم را بررسی و به مشکلات آنها در هر گوشه‌ای از کشور بپردازد و این مشکلات را در پژوهشکده‌های جهاد دانشگاهی که از دانشمندان برتر کشوربهره‌مندند، حل کند.
اصغری ادامه داد: از سوی دیگر، پارک‌های علم و فناوری باید با حضور جوانان با استعداد و خلاق، مسیر پیشرفت و آبادانی را ریل گذاری کنند، مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی نیز با توجه به گستردگی فعالیت خود، می‌توانند با نفوذ در شهرهای کوچک و روستاها به مرکزی برای استعدادیابی و ترویج علم و فرهنگ در سراسر کشور مبدل شوند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ابراز کرد: بدون تکیه بر علم و فرهنگ، دستیابی به توسعه اقتصادی ناممکن خواهد بود و توسعه علمی و فرهنگی، راهی طولانی است که دستیابی به آن نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و کار تخصصی و متعهدانه است.
وی گفت: هر کشوری برای پیشرفت و آبادانی خود نیازمند برنامه ریزی و اجرای طرح‌های طولانی مدت علمی و فرهنگی است، اجرای این گونه طرح‌ها که اکثرا فاقد سود مادی و اقتصادی هستند، برای نهادهای خصوصی و غیردولتی امکان پذیر نیست و سرمایه‌گذارانی که با نگاه اقتصادی به امور می‌نگرند، توجیهی برای ورود به این عرصه پیدا نمی‌کنند.
اصغری ادامه داد: در چنین شرایطی، از نهادهای علمی و فرهنگی مانند جهاد دانشگاهی انتظار می‌رود تا با شتاب بیش از پیش در این عرصه فعالیت نموده و راه را برای توسعه علمی فرهنگی و در پی آن پیشرفت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی جامعه باز کند.
وی گفت: علاوه بر آن جهاد دانشگاهی باید به امر کشف استعداد‌ها و ظرفیت‌های نهفته جوانان و بهره‌گیری از آن در راستای حل مشکلات امروز و فردای ایران بپردازد.
اصغری اشاره‌ای به ارتباط دانشگاه علوم پزشکی با جهاد دانشگاهی داشت و گفت: دانشگاه محلی را برای فعالیت‌های متعدد، جهاد دانشگاهی فراهم کرده است که باید این مجموعه فعالیت خود را در دانشگاه گسترش داده و با پیگیری‌های بیشتر به اجرا برسانند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: با توجه به مسئولیت اجتماعی دانشگاه، هرچه همکاری بیشتری بین دانشگاه و جهاد دانشگاهی شکل بگیرد، موفقیت بیشتری حاصل خواهد شد.