مدارس علمیه هیچ بودجه دولتی دریافت نمی‌كنند / تلاش برای احیای موقوفات حوزه‌ها

به گزارش ایكنا از فارس، حجت‌الاسلام سیدعبدالرسول موسوی، مسئول موقوفات و منابع حوزه‌های علميه فارس، امروز، 21 مهر ماه در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌رضا حدائق، مسئول مدرسه علمیه منصوریه گفت: طبق تفاهمی که در شروع فعالیت واحد موقوفات و منابع پایدار حوزه علمیه فارس با اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان داشته‌ایم، بنا بر این شد اداره‌کل اوقاف نامه‌ای به نواحی شیراز و اداره‌های شهرستان‌ها ارسال کنند تا آمار موقوفات و رقبات مدارس علمیه به دست ما برسد.

وی افزود: همین طرح هم از سوی نامه مدیریت کوشای حوزه علمیه استان فارس حجت‌الاسلام والمسلمین استوار میمندی به مدارس علمیه استان ارسال شد و تقریباً امروز موقوفات مدارس علمیه استان شناسایی شده و در مرحله دوم کار که همان احیای موقوفات مدارس علمیه بوده، هستیم که حقیقتاً نیاز به راهنمایی و مشاوره علمای بلاد و بزرگان حوزه علمیه استان از جمله حضرتعالی دارد.

مسئول موقوفات و منابع پایدار حوزه‌های علميه فارس تصریح کرد: موقوفات حوزه‌های علمیه در سطح کشور ۲ درصد از کل موقوفات است که در بحث مولد بودن و درآمدزایی باید کارهای اساسی و اصولی انجام شود چرا که مدارس علمیه هیچ‌گونه بودجه‌ دولتی دریافت نمی‌کنند.

موسوی یادآور شد: شناسایی موقوفات، سرکشی از مدارس علمیه موقوفه‌دار سطح استان و راه‌اندازی کمیته عالی موقوفات و منابع پایدار در مدیریت حوزه علمیه فارس و همچنین کمیته موقوفات و منابع پایدار مدارس علمیه و همچنین به‌کارگیری یک نیرو تحت عنوان رابط موقوفات و منابع پایدار مدارس علمیه در سطح استان از جمله فعالیت‌هایی بوده که تاکنون انجام داده‌ایم.

مسئول موقوفات و منابع پایدار حوزه‌های علميه فارس گفت: بسیاری از مدارس علمیه سطح استان هیچ‌گونه موقوفه‌ای ندارند، اگر موقوفه‌ای دارند یا بدون عوائد است و یا مشکلاتی دارند، اما در خصوص منابع پایدار، باید گفت که مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و شخص حضرت آیت‌الله اعرافی  تأکید بر استقلال مالی حوزه دارند، از این‌رو ایجاد منابع پایدار کافی برای مدارس علمیه در دستور کار قرار گرفته است و الحمدلله در استان پهناور فارس هم ما کارهایی در دست اجرا داریم.