رضا سوهانی بیان کرد:
سکونت 450 هزار خانوار در محروم‌ترین مناطق کشور

۴۵۰ هزار خانوار در محروم‌ترین مناطق کشور سکونت دارند

رضا سوهانی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با ایکنا، درباره رصد نیازمندی‌ها و آسیب‌هایی که خانواده‌های ساکن در مناطق محروم و مرزی با آن روبه‌رو هستند، اظهار کرد: طبق آمار حدود ۳۸.۵ درصد خانواده‌های تحت پوشش امداد در مناطق محروم و مرزی مشتمل بر یکی از ضرایب چهارگانه ۶، ۷، ۸ و ۹ در کشور سکونت دارند و خانوار‌هایی که در مناطق با ضرایب ۸ و ۹ قرار دارند، جزء نیازمندترین افراد هستند.

سوهانی ادامه داد: طی دو سال گذشته، سامانه «جهاد مردمی» به منظور جمع‌آوری اطلاعات خانوار‌های محروم و نیازسنجی آن‌ها راه‌اندازی شد. در ابتدا امکان ثبت اطلاعات ۵۰ هزار خانوار در سه هزار منطقه روستایی حاد محروم صورت گرفت و تاکنون نیز حدود ۱۱۴ هزار خانوار در این سامانه ثبت نیازسنجی شده‌اند و همچنین اطلاعات آن ۵۰ هزار خانوار اولیه به‌روز شده‌ است. این‌ها خانوار‌هایی هستند که در ضرایب ۸ و ۹ مناطق محروم زندگی می‌کنند. در پی این اقدام، سال گذشته، تفاهم‎نامه‌ای ۵۰۰ میلیارد تومانی بین کمیته امداد و معاونت توسعه روستایی و امور مناطق محروم ریاست‌جمهوری در اواسط مهرماه سال گذشته منعقد شد. این تفاهم به منظور تأمین بخش‌هایی از نیاز‌های ثبت‌شده این خانوار‌ها بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چند خانوار در محروم‌ترین مناطق یا به قول شما ضرایب ۸ و ۹ زندگی می‌کنند، گفت: حدود ۴۵۰ هزار خانوار در ضرایب ۸ و ۹ زندگی می‌کنند که از میان این تعداد، ۱۵۰ هزار خانوار، مددجوی کمیته امداد هستند. نیازسنجی‌ها از این خانوار‌ها متناسب با اطلاعات ثبت شده در سامانه فوق انجام پذیرفته و بر اساس اطلاعات کسب شده تحلیل و آنالیز‌ها صورت می‌پذیرد و متعاقباً برای رفع نیاز‌های این خانوار‌های ساکن در این مناطق به مذاکره و برگزاری جلساتی با مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط می‌پردازیم. سپس نیاز‌های مرتبط به هر دستگاه به آن‌ها واگذار و یا به مراکز خیریه بزرگ ارجاع داده می‌شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و مناطق محروم کمیته امداد با اشاره به اقدام دیگر برای رفع مشکلات خانوار‌های نیازمند تحت پوشش کمیته امداد بیان کرد: کمیته امداد پیش‌تر مددجویان خود را از طریق شرکت‌های بیمه‌گر بیمه می‌کرد، به این معنا که اگر حادثه غیرمترقبه‌ای رخ می‌داد، خانواده‌ها از آنجا خدمت می‌گرفتند. با توجه به اینکه سقف بیمه‌گری سال گذشته افزایش پیدا کرد، گزارش‌هایی تهیه و دستور داده شد که این بیمه‌گری توسط خود کمیته امداد و اداره‌کل ما انجام پذیرد. بر همین اساس، امسال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این کار تخصیص پیدا کرد و اولویت هم در این موضوع با مناطق محروم است. سرانه بیمه‌گری توسط خود کمیته امداد در حدود ۸ برابر نسبت به شرکت‌های بیمه‌گر افزایش یافته است.

۴۵۰ هزار خانوار در محروم‌ترین مناطق کشور سکونت دارند
سوهانی ادامه داد: برای پوشش مناسب این مناطق و خانوار‌های تحت پوشش در این مناطق، چندین تفاهم‌نامه امضا کردیم، یکی از آن‌ها همکاری با آموزش و پرورش و برگزاری جلسه‌ای با حضور ریاست کمیته امداد، وزیر آموزش و پرورش، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و رئیس بنیاد مستضعفان و چند دستگاه دیگر که متولی امر خدمت در بحث آموزش بود. مقرر شد برای دانش‌آموزان نیازمند، تبلت تأمین شود تا از خدمات آنلاین آموزشی استفاده کنند. پس از اعلام نیاز‌ها و شکل‌گیری این همکاری، تعداد زیادی تبلت از محصولات داخلی خریداری و توزیع شد. همچنین معاونت توسعه روستایی ریاست‌جمهوری در این امر مشارکت داشت.

وی در پایان گفت: تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت و مؤسسه خیریه بوتراب منعقد و مقرر شد خدماتی در راستای خرید تبلت به خانوار‌های نیازمند در مناطق محروم ارائه شود که نتیجه آن تهیه چند هزار لوازم‌التحریر و توزیع آن همزمان با آغاز مهر بوده است. همچنین هزار دستگاه لپ‌‌تاپ خریداری شده تا به دانش‌آموزانی که در سنوات پایانی (پایه‌های یازدهم و دوازدهم تحصیلی) هستند، اختصاص پیدا کند. خدمت دیگری که مطابق این همکاری در حوزه آموزش ارائه می‌شود، به‌کارگیری اساتیدی است که نیت خیرخواهانه داشتند و در امر آموزش غیرحضوری به دانش‌آموزان نیازمند ما را یاری کردند. این اقدامات در طول دو ماه گذشته تاکنون انجام شده است.