تأثیر کرونا بر فعالیت‌های قرآنی / ۱۱
نرم‌افزار ویژه اجرای مسابقات قرآن طراحی شود

مهدی دغاغله، قاری و داور مسابقات بین‌المللی قرآن، در گفت‌وگو با ایكنا از فارس، با اشاره به تأثیرات مثبت و منفی كرونا بر فعالیت‌های قرآنی، اظهار کرد: شیوع ویروس كرونا بر همه چیز در جهان امروز اعم از چرخه اقتصادی، روابط اجتماعی، مراسم‌ مهم جمعی و گروهی نظیر اربعین حسینی و تجمع‌هایی نظیر مجالس روضه امام حسین(ع) تأثیر گذاشته است.


بیشتر بخوانید:


وی ادامه داد: همچنین این مسئله در زمینه آموزش به‌ طور عام یعنی نه فقط آموزش‌ها و فعالیت‌های قرآنی بلكه عموم فعالیت‌های فرهنگی و حتی آموزش در سطح مدارس و در مراكز دانشگاهی تأثیرگذار بوده است.

دغاغله با بیان اینكه باید تلاش كنیم تا تهدید كرونا را تبدیل به فرصت كنیم، تصریح کرد: در دنیا انواع سواد وجود دارد که نوع متداول آن خواندن و نوشتن است، اما سوادهای دیگری هم وجود دارند، مانند سواد رایانه‌ای، اقتصادی، مدیریتی، معاشرتی و روابط اجتماعی كه در دنیای امروز واقعاً اجتناب‌ناپذیرند.

وی سواد رایانه‌ای و استفاده بهینه از فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی را مورد تأكید قرار داد و اظهار کرد: اكنون که دانش‌آموزان، دانشجویان و قرآن‌آموزان به سمت استفاده از فضای مجازی و نرم‌افزارها سوق داده شد‌اند، فرصت خوبی است برای تولید نرم‌افزارهای آموزشی كه امكان ارتباط را بیشتر كند، كه هم تولید داخل باشد و هم بر مبنای اینترنت داخلی كشور طراحی شوند.

دغاغله ادامه داد: همانطور كه برنامه شاد برای دانش‌آموزان و نرم‌افزار ویژه برای دانشجویان راه‌اندازی كرده‌اند، خوب است مسئولان قرآنی در رده‌های بالا نیز برای قرآن‌آموزان نرم‌افزارهایی مخصوص مسابقات و آموزش حفظ قرآن و جلسات قرآنی در فضای مجازی طراحی كنند تا محیطی فراهم شود كه قابلیت شرکت چندین نفر، ارائه صوت، برگزاری آزمون و ا‌مكان بهره‌‌مندی از اساتید در آن وجود داشته باشد. این فرصت بسیار خوبی برای ارتقای سطح آموزش فعالیت‌های قرآنی در كشورمان است.