در یادداشتی به ایکنا مطرح شد؛
توصیه‌هایی به پژوهشگران قرآن کریم

به گزارش ایکنا، در توصیه‌هایی که حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی‌اصفهانی به انگیزه هفته پژوهش در اختیار ایکنا قرار داده آمده است:

«ن و القلم و ما یسطرون»

در مورد دو موضوع مهم روز و مسئولیت ما در حال و آینده چند نکته تقدیم اساتید و طلاب محترم می‌کنم؛

۱_ نگارش آن قدر مهم است که خدای متعال به قلم و نوشته‌هایش سوگند یاد می‌کند، پس لازم است ما نیز بدان اهمیت دهیم و هرکدام از ما هر سال حداقل چند مقاله و کتاب بنگاریم و منتشر کنیم تا شکر این نعمت ادا شود.

۲_ قلم و نوشتار تقدس دارد، پس لازم است حرمت حریم آن را رعایت کنیم، یعنی نوشته‌ها را به مطالب سست و خلاف‌واقع و غیرمؤدبانه و ... آلوده نکنیم و قلم را وسیله تقریب مردم سازیم نه وسیله اختلاف.

۳_ همدلی حوزه‌های دینی و دانشگاه‌ها با تبادل کتب و مقالات و حضور صاحبان قلم در این دو مرکز علمی تحقق می‌یابد که براساس سفارش امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری وظیفه ما است تا زمینه رشد علمی ‌و معنوی بیشتر هردو و مانع نفوذ و سواستفاده دشمنان شود.

۴_ در شرایط کرونا که فرصت خلوت بیشتری برای طلاب و اساتید فراهم است و محیط مجازی نیز به عنوان نعمت الهی در اختیار ما است، در این شرایط تهدید کرونا را به فرصت تحقیق بیشتر و ارتباطات علمی بهتر تبدیل کنیم (الفرص تمر مرّ السحاب).

۵_ جوانان مسلمان امروز بیش هر زمان دیگر نیازمند قلم شما هستند و بستر مجازی آماده نشر آسان و سریع معارف قرآن و اهل بیت(ع) است. همت کنیم.

۶_ وظیفه پژوهشی طلاب در مرحله اول پرداختن عمیق به تحقیقات کلاسی و پایان‌نامه‌ها است که موضوعات روزآمد و کاربردی بگیرند و به خوبی بنویسند و گسترده منتشر کنند.

۷_ مجلات متعدد قرآنی و حدیثی در عصر ما به ویژه چهار مجله قرآن و علم، قرآن‌پژوهی خاورشناسان، قرائت‌پژوهی و علوم حدیث تطبیقی و نیز سه مجله دانش‌پژوهان مجتمع قرآن و حدیث، فرصت خوبی برای نشر مقالات ما است، از این نعمت استفاده بیشتری کنیم.

۸_ تألیف متون درسی توسط اساتید ضرورت زمان ما و باقیات‌الصالحات  است که وظیفه مهم ما است.

۸_ دفاع از قرآن و اهل بیت(ع) در برابر شبهات وظیفه قلم ما است.

۹_ نقد عالمانه و مؤدبانه و منصفانه آثار موجود علمی زمینه‌ساز رشد علمی جامعه ما است که وظیفه دیگر ما است.

۱۰_ ارتقای روش‌های تحقیق در مطالعات قرآنی و حدیثی وظیفه همه طلاب و اساتید است که ضرورت زمانه است و کوتاهی در آن موجب عقب‌ماندگی علمی می‌شود.

۱۱_ پرورش محققان حوزه قرآن و حدیث  وظیفه اساتید و گره‌های علمی است که با اجرای کارگاه‌ها و بررسی و نقد آثار دانش‌پژوهان تحقق می‌یابد.

۱۲_ تحقیق برای خدا و خدمت به قرآن و اهل بیت(ع) یعنی خالص‌سازی نیت‌ها موجب برکت می‌شود.

امید است همه ما به وظایف خود عمل کنیم.

محمدعلی رضایی‌اصفهانی، خادم قرآن و اهل بیت(ع)