فضای مجازی کنترل فرزندان را از اختیار والدین خارج کرده است

خارج شدن تربیت فرزندان از دست خانواه‌ها به واسطه فضای مجازیبه گزارش ایکنا از زنجان، مسیح‌الله سلطانی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان، 24 اسفندماه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان اظهار کرد: مسئولیت این جلسه رسیدگی به مشکلات جوانان است و همه دستگاه‌های مسئول باید در راستای رفع مشکلات تلاش کنند. بسیاری از افراد به دلیل نبود شغل دچار آسیب‌های اجتماعی شدند و برای خانواده و جامعه مشکلاتی به وجود آمده است.

وی با اشاره به اینکه ما اکنون در پنجره طلایی جمعیت قرار داریم و نسبت جمعیت فعال به غیرفعال در اوج خود قرار دارد، ابراز کرد: کشورهایی مثل چین که از این ظرفیت استفاده کردند به موفقیت‌های بزرگی دست یافتند اما ما در کشور نتوانستیم از این فرصت به درستی استفاده کنیم و دلایلی همچون تحریم و هزینه‌ها نیز در آن دخیل بودند.

این مسئول با بیان اینکه کرونا ما را در وضعیت سختی قرار داده و اجرای برنامه‌ها متاثر از آن شدند، تصریح کرد: ساماندهی آسیب‌های فضای مجازی جزو 10 اولویت مهم استان است و جوانان از اقشار آسیب‌پذیر این بخش هستند. در همین راستا تقسیم کار ملی صورت گرفته و وظایفی به بخش‌های مختلف واگذار شده است.

سلطانی با اشاره به اینکه فضای مجازی فرصت‌های ارزشمندی مثل ظرفیت اشتغال و اطلاع‌رسانی دارد، ادامه داد: در گذشته به دلیل وجود آسیب‌هایی برای کودکان و نوجوانان دسترسی آن‌ها را به این ابزارها محدود می‌کردیم اما اکنون به دلیل لزوم تحصیل به روش غیرحضوری ابزارهای الکترونیکی و اینترنتی را در اختیار آن‌ها می‌گذارد.

وی بیان کرد: فضای مجازی تربیت نوجوانان و جوانان را از دسترس مدارس و خانواده‌ها خارج می‌کند و این موضوع در فضای مجازی مدیریت می‌شود. محتوایی که در فضای مجازی ارائه می‌شود، تفکیک سنی ندارد و به شکل آسان در اختیار همه قرار می‌گیرد و باید در خصوص مدیریت فضای مجازی و آسیب‌های آن دغدغه‌مند باشیم که البته اقدامات خوبی توسط دستگاه‌ها انجام گرفته است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با بیان اینکه سال‌ها است صاحبنظران حوزه‌های اجتماعی این عقیده را دارند که موفقیت جوانان تنها از راه دانشگاه عبور نمی‌کند، اظهار کرد: مهارت‌آموزی، مراکز رشد و مراکز شتابدهی کسب و کارهای فنارانه اقدامات ارزشمندی است که در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و دستگاه‌ها باید به نهادهایی همچون جهاددانشگاهی و اداره ورزش و جوانان که در این بخش‌ها فعال هستند را در راستای رفع مشکلات جوانان کمک کنند.