روی هر لایکی حساب نکنید + فیلم

به گزارش ایکنا، شاید این‌طور به نظر برسد که خبر یا ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی در حال دست‌به‌دست شدن است و لایک‌های زیادی از مخاطبان گرفته است، حتماً صحت و اصالت دارد. اگر می‌خواهید بدانید که خبر یا منبع آن جعلی یا حقیقی است در اولین قدم به نحوه نگارش و سبک گفتار موجود در متن خبر دقت کنید.

اخبار رسمی غلط املایی و نگارشی ندارند و عموماً گفتار رسمی دارند. نویسنده، ناشر و راوی خبر را بررسی کنید و از خودتان بپرسید که آیا خبر توسط خبرگزاری‌های رسمی و معتبر پوشش داده شده است یا خیر؟ اگر چیزی پیدا نکردید به معتبر بودن مطلب شک کنید. به نشانی وب‌سایت‌ها دقت کنید. گاهی سایت‌های منتشرکننده شایعه و اخبار جعلی با نشانی یا دامنه‌ای مشابه با سایت‌های معتبر، مخاطبشان را فریب می‌دهند. 

برای تشخیص اعتبار مطالب شبکه‌های اجتماعی به یک منبع اکتفا نکنید و اگر دوستان و یا آشنایانتان خبری را در شبکه‌های اجتماعی برایتان ارسال کردند، فوراً آن را به اشتراک نگذارید. موضوع خبر را در موتورهای جست‌وجو، سرچ کنید و ببینید این خبر توسط کدام خبرگزاری‌ها منتشر شده است.

درباره پذیرش مطالب جالب و هیجان‌انگیز وسواس داشته باشید و تا زمانی که مطمئن نشدید آن را نپذیرید و با دیگران به اشتراک نگذارید.  

مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به تهیه کلیپ‌هایی با موضوع فضای مجازی و سواد رسانه‌ای کرده است که در ادامه می‌بینید.

{$sepehr_media_2050141_400_300}