رئیس جهاد دانشگاهی:
دولت به فرصت‌سوزی در حوزه پژوهش پایان دهد + فیلم

دولت به فرصت‌سوزی در حوزه پژوهش پایان دهد

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم معرفی و تقدیر از پژوهشگران برتر جهاد دانشگاهی، امشب، 7 دی‌ماه در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهش وفناوری جهادانشگاهی با اشاره به هفته پژوهش و فناوری و نکوداشت فناوران جهاد دانشگاهی گفت: هفته نکوداشت فناوران جهاد دانشگاهی، رسم خوبی است که نزدیک به یک دهه در جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: به دلیل اپیدمی کرونا، این مراسم نزدیک به دو سال است که برگزار نشده بود و متاسفانه در این مدت چند تن از همکاران و پژوهشگران خود را به دلیل این همه‌گیری از دست دادیم.

پورعابدی ادامه داد: حوزه پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی بعد از چهار دهه فعالیت، ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به محدود کردن فعالیت‌های پژوهشی و عمق‌بخشی به این پژوهش‌ها در همه زمینه‌ها اشاره کرد.

در ادامه این مراسم، دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در سخنان خود با اشاره به واکنش مسئولان دولتی به دستاوردهای جهاد دانشگاهی، گفت: سوالی که همواره نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی بعد از دیدن پیشرفت‌های جهاد دانشگاهی می‌پرسند، این است که با وجود این پیشرفت‌ها در زمینه‌های مختلف، چرا همچنان در کشور با مشکل مواجه هستیم؟

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: امیدواریم که دولت جناب آقای رئیسی، دولتی باشد که به فرصت‌سوزی‌ها پایان دهد.

{$sepehr_media_2301412_400_300}

وی ادامه داد: حوادث تلخ و شیرینی در این زمینه داشتیم. حوادث شیرین مثل پیشرفت‌هایی که در حوزه‌های مختلف فناوری داشتیم و تلخی‌هایی که به دلیل عدم توجه به این پیشرفت‌ها، باعث شد نتوانیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم.

طیبی با ذکر مثالی گفت: در اواخر دهه 70 در یکی از واحدها در حوزه الکترونیک و قدرت به سطح فناوری روز دنیا رسیده بودیم به گونه‌ای که می‌توانستیم در این زمینه با دنیا رقابت کنیم. یکی از استفاده‌های این حوزه، در صنعت نفت بود و ما با توجه به پروژه‌های عظیم نفتی در کشور می‌توانستیم آن را انجام دهیم. اما به ما گفتند که باید با یکی، دو کمپانی معروف اروپایی همکاری کنید. نمایندگان این دو کمپانی هنگامی که تجهیزات و دانش ما را در این حوزه دیدند، با تعجب بسیار اعلام کردند که اگر بخواهید با اسم ما وارد این صنعت بشوید، ما به شما این اجازه را نمی‌دهیم.

طیبی افزود: 10 سال طول کشید تا بتوانیم مسئولان را برای ورود به این حوزه قانع کنیم و در نهایت در سال 1392 قراردادی بسته شد. با این همه، مسئولان دولتی، هر جا که بتوانند از خارج کشور خرید می‌کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: توقع داریم که در دولت آقای رئیسی این فرصت سوزی‌ها تکرار نشود.