بازخوانی اندیشه‌های امام / 7
عدالت اجتماعی در نظام اسلامی در کلام امام(ره)

اندیشه امام، عدالت اجتماعی، نظام اسلامی همه - مناطق و نواحی کشور - یک روال‌اند. همه یک جور حق دارند. حق ندارد حاکم و ولیّ امر در وقت، یک ناحیه را بیشتر به آن توجه بکند تا ناحیه دیگر.

حق ندارد یک طرف از کشور را زیادتر از طرف دیگر کشور آباد کند. حق ندارد حتی یک جایی را کمتر از جای دیگر فرض کنید که خیابان‌کشی کند یا اسفالت کند.

اگر یک همچو حکومتی که آرزوی ماست پیدا شود، گمان نکنم که نه کرد و نه ترک و نه فارس و نه عرب و نه سایرین این مسائل- اختلافات قومیتی - را پیش بیاورند.

این مسائل از اینجا پیش آمده است که دولتها اسلامی نبودند، اجحاف می‌کردند. اگر یک همچو حکومت اسلامی که در آرزوی ماست، آمال ماست، آمال اسلام است، آمال ائمه اسلام و خلفای اسلام از اول بوده است، اگر یک همچو حکومتی پیدا بشود، من مطمئنم که این صحبت‌های حق من و حق تو از بین خواهد رفت.

منبع: سایت جامع امام خمینی؛ گزیده موضوعی ،کلید واژه(ها): حکومت اسلامی - در تاریخ: ۲۶ آذر ۱۳۵۸ -با تلخیص و ویرایش جزئی.