هشدار پلیس فتا در خصوص پیامک‌های جعلی سامانه ثنا + صوت

پلیس فتا

به گزارش ایکنا، مجرمان سایبری با ارسال پیامکی حاوی ابلاغ الکترونیک قضایی(ثنا) و هدایت کاربران به لینکی جعلی از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند. این پیامک‌ها عموماً حاوی مطالبی از قبیل ثبت شکوائیه، ابلاغ حکم و بسیاری از موارد دیگر است.

در همین راستا سرهنگ رامین پاشایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا در گفت‌وگو با ایکنا نسبت به کلاهبرداری از شهروندان در پوشش پیامک جعلی سامانه ثنا هشدار داد و اظهار کرد: متأسفانه شاهد هستیم که کلاهبرداران سایبری از سامانه‌های دولتی مانند سامانه ثنا سوءاستفاده می‌کنند و برای برخی از شهروندان مزاحمت ایجاد کرده‌اند.

سرهنگ پاشایی درباره کلاهبرداری با پیامک جعلی سامانه ثنا گفت: در این روش، کلاهبرداران سایبری با جعل نشانی اینترنتی سامانه ثنا، پیامک‌های تهدیدآمیز که حاوی لینک آلوده به بدافزار است را برای هموطنان ارسال می‌کنند. زمانی که هموطنان وارد لینک می‌شوند و اپلیکیشن را نصب می‌کنند، بدافزاری وارد گوشی تلفن همراه آن‌ها می‌شود و کلاهبرداران از این طریق به شماره حساب‌های مالی فرد دسترسی پیدا می‌کنند.

{$sepehr_media_2345391_400_300}

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا افزود: از آنجایی که پیامک‌ها در نهایت به یک لینک پرداخت آنلاین منتهی می‌شود، برخی از شهروندان که از نحوه فعالیت این سامانه‌ها آگاهی ندارند بر روی لینک کلیک کرده و اقدام به عملیات پرداخت وجه می‌کنند. در حالی که لینک معرفی شده در این پیامک‌ها حاوی یک بدافزار است و مجرمان اینترنتی با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را به سرقت برده و نسبت به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آن‌ها اقدام می‌کنند.

سرهنگ پاشایی گفت: هموطنان دو اصل را باید مد نظر داشته باشند؛ اول اینکه سامانه‌های حکومتی، دولتی و قضائی به هیچ عنوان با شماره تلفن شخصی با هموطنان تماس نمی‌گیرند و یا پیامک ارسال نمی‌کنند. دوم اینکه هیچ سازمانی در پیامک ارسالی خود از شما نمی‌خواهد با کلیک بر روی لینک ارسالی اپلیکیشنی نصب کنید و یا برای ارائه خدمات همان لحظه از هموطنان مبلغی دریافت نمی‌کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا در ادامه توصیه‌هایی برای هموطنان داشت و تأکید کرد: اگر کسی با شماره تلفن شخصی مانند ۰۹۰۲ برای شما پیام ارسال کرد یقین بدانید که یک فرآیند کلاهبرداری است و به هیچ عنوان به آن پیامک توجه نکنید. این پیامک‌ها ممکن است از سامانه ثنا یا شرکت آب و فاضلاب، مخابرات، شرکت برق، شرکت بیمه و سایر نهاد‌ها و ارگان‌ها باشد.

{$sepehr_media_2345392_400_300}

سرهنگ پاشایی در پایان اظهار کرد: هموطنان همیشه باید به شماره تلفن ارسال کننده پیام توجه کنند و هیچ وقت لینکی که داخل پیامک وجود دارد را باز نکنند، چون این لینک‌ها حاوی بدافزار است و وقتی فرد این لینک را نصب می‌کند، گوشی تلفن همراه خود را در اختیار فرد مهاجم قرار می‌دهد و از طریق گوشی هک شده پیامک به سایر افراد ارسال می‌کنند و مراحل و فرآیند کلاهبرداری خود را با شماره تماس هک شده کامل می‌کنند.

یادآوری می‌شود، در فرآیند سامانه ابلاغ الکترونیک و اطلاع‌رسانی‌های قضائی تمامی درگاه‌های دسترسی به سامانه‌های رسمی این دستگاه صرفٱ از طریق پایگاه adliran.ir و سرشماره پیامک ADLIRAN است و غیر از این بمنظور کلاهبرداری می‌باشد.

در ادامه تصاویری از پیامک‌های کلاهبرداری که برای هموطنان ارسال شده است را مشاهده می‌کنید.

هشدار پلیس فتا در خصوص پیامک‌های جعلی سامانه ثنا + صوت

هشدار پلیس فتا در خصوص پیامک‌های جعلی سامانه ثنا + صوت

هشدار پلیس فتا در خصوص پیامک‌های جعلی سامانه ثنا + صوت