مودت مهمترین جنبه کلام خداوند در خوشنویسی است

مودت مهمترین جنبه کلام خداوند در خوشنویسی است

به گزارش ایکنا، دوازدهمین نشست از سلسله نشست‌هاى تخصصى کمیته بین‌الملل نمایشگاه قرآن، شامگاه (چهارشنبه 7 اردیبهشت 1401) با موضوع «قرآن کریم، میراث مشترک جهان اسلام در آیینه خوشنویسی در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

شهاب شهیدانی؛ خوشنویس و استادیار دانشگاه لرستان، غلامرضا راهپیما؛ استاد دانشگاه و خوشنویس، علیرضا هاشمی‌نژاد؛ سرپرست گروه پژوهش‌های هنر پژوهشکده فرهنگ اسلام و ایران دانشگاه شهید باهنر کرمان، احمد دیاب؛ هنرمند خوشنویس از لبنان و استاد محسن سلیمانی؛ هنرمند نقاش و خوشنویس اصفهان از ایران به‌عنوان سخنران در این نشست حضور داشتند.

حاضران در این نشست با تأکید بر منشأ قرآنی هنر خوش‌نویسی و کتابت، این هنر را فصل مشترکی در جهان اسلام توصیف کردند که می‌تواند به عنوان بستر مهمی برای توسعه دیپلماسی قرآنی مورد توجه قرارر گیرد.

شهیدانی، خوشنویس و استادیار دانشگاه لرستان گفت: در حالی که قرائت و نگاه به کلام خدا میتواند تبعات داشته باشد یا منجر به اختلاف در جهان اسلام شود و بعضی از اختلافات در جهان اسلام هم ناشی از تفسیرهای متفاوت است، کم چالش ترین عرصه قرآن، عرصه هنرهای قرآنی و مخصوصا خوشنویسی است.

شهیدانی با بیان اینکه زمانی که شیوه‌های مختلف خوشنویسی خلق شد ایجاد مودت کرد، گفت: مهمترین جنبه‌های کلام خدا در حوزه خوشنویسی است و نباید آن را دست کم گرفت.

شهیدانی ادامه داد: با وجود اختلافات سبک و شیوه خوشنویسی در کتابت و کتیبه، اشتراکات انقدر زیاد و در هم تنیده است که اشتراکات بر اختلافات سبکی غلبه می‌کند.

کم چالش‌ترین عرصه قرآن، عرصه هنرهای قرآنی و خوشنویسی است

وی گفت: اختلافات سبک و شیوه به اشتراکات منجر می‌شود. در بررسی سبک‌ها و شیوه‌ها در قلمروهای شیعه و سنی و قومیتی جهان همچنان اشتراکات دیده می‌شوند.

شهیدانی بیان کرد: تنوع سبک و شیوه‌ها باعث بالندگی و توجه به نگارش کلام خدا شده است.

وی گفت: در پیشینه و تبار خوشنویسان در رساله‌های فارسی و عربی هیچ وقت به اختلافات و تضادهای عقیدتی که خوشنویس‌ها داشتند، اشاره نشده است.

وی گفت: هر سبک و شیوه‌ای که در کتابت کلام خدا اتفاق می‌افتاد معقول است و کاتب آن به لحاظ عقیده و گرایشهای مذهبی ارزیابی نمی‌شود.

شهیدانی با بیان اینکه در دیپلماسی قرآنی از قرآن‌های نفیس برای هدیه استفاده می‌شد، اظهار کرد: قرآن های نفیس در دوران مختلف حتی برای دلجویی از افراد فرستاده می‌شد.

وی ادامه داد: اگر به بحث دیپلماسی قرآنی از نظر هنر و خوشنویسی نگاه کنیم انقدر سبک در این حیطه است که ارزش دارد کمیته‌ای تشکیل و کارهای ویژه‌ای انجام دهیم.