معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: طبق آمار، اقبال دانشجویان بینالملل به رشتههای علوم انسانی بیشتر است.

به گزارش ایکنا، به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، هاشم داداشپور، رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: دانشجویان بینالملل در دانشگاههای ایران، از سه طریق وارد دانشگاه میشوند؛ برخی از این دانشجویان از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاه میشوند که عموما اتباع مقیم کشور ایران و اغلب از کشور افغانستان و عراق هستند.
وی افزود: بخش دیگر دانشجویان بینالملل ما دانشجویان شهریهپرداز هستند و بخش دیگر مربوط به دانشجویان بورسیه میباشد. رشتههای تحصیلی پر متقاضی در میان دانشجویان بینالملل به ترتیب شامل حقوق، کامپیوتر، پزشکی عمومی، حسابداری، زبان و ادبیات فارسی، علوم قرآن و حدیث، عمران، مدیریت بازرگانی، تربیت بدنی، برق اقتصاد، زبان عربی و ادبیات عرب، روانشناسی، مهندسی مکانیک، تاریخ، زبان و ادبیات انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی، مدیریت رسانه، مدیریت دولتی، روابط بینالملل، علوم سیاسی، پرستاری، دندانپزشکی است که حدود 71 درصد از متقاضیان دانشجویان بینالملل را تشکیل میدهد و مابقی از سایر رشتهها هستند.
داداشپور افزود: در مجموع میتوان گفت که حدود 51 درصد از این دانشجویان متقاضی رشتههای علوم انسانی، 15درصد متقاضی رشتههای فنی و مهندسی و 5 درصد متقاضی رشتههای علوم پزشکی هستند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه بیشترین متقاضیان این رشتهها دانشجویان پسر هستند؛ بیان کرد: از تعداد کل دانشجویان بینالملل متقاضی این 23 رشته، ۲۷ درصد دانشجویان دختر و ۷۲ درصد دانشجویان پسر هستند.
وی در پایان ضمن تاکید بر سیاست وزارت علوم در جذب دانشجویان بینالملل، اظهار داشت: ضرورت ایجاب میکند دانشگاههای غیر علوم انسانی با توسعه کمی و کیفی مجموعه خود و شناساندن جایگاه علمی، در جذب دانشجویان تلاش کنند تا بتوانیم در همه رشتههای دانشگاهی، از ظرفیتهای موجود برای تبادل علمی بهرهمند شویم.