هدف از تربیت علما در حوزه‌های علمیه ایجاد فضای قرآنی در جامعه است

حسن عاملی امام جمعه اردبیلبه گزارش ایکنا از اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی، امام جمعه اردبیل، ۲۷ تیرماه، در آئین دیدار با سادات و عمامه‌گذاری طلاب در مسجد میرزا علی اکبر اردبیل اظهار کرد: علی(ع) ولایت و امامت را شیرازه و نگهدارنده دین می‌دانست و در اصل، تحقق معنی و مفهوم بسیاری از آیات به واسطه وجود مبارک ائمه صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: زمانی که ولایت و امامت مولا علی(ع) ابلاغ شد، دشمن از انحراف دین مایوس شد و معلوم می‌شود که دشمن طمع داشته تا دین را ریشه‌کن کند و آشکار است که بعد از پیامبر اسلام(ص)، قوام دین به وجود ائمه بسته است.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل افزود: دزدانی بوده و هستند که می‌توانند دین و آیات و احکام را بدزدند و هرج و مرج ایجاد کنند و این انحراف و تحریف، جز با مرجعیت علمی علی (ع) برطرف نمی‌شود و امان و وحدت امت اسلامی نیز بسته به امامت و ولایت علی (ع) و اولاد اوست.

عاملی گفت: بنا بر واقعه غدیر، دین اسلام زمانی کامل می‌شود که امام علی(ع) کارها و زمام امور را به دست بگیرد؛ پیامبر اینقدر از علی صحبت کرد و از او دم می‌زد که رشک و حسد، جامعه را فراگرفت و خدا به پیامبرش فرمود تا این رشک و حسد در پیروان را مدیریت کند.

وی تصریح کرد: پیامبر اسلام(ص) در این راستا بسیار تلاش کرد اما برخی ها، ظرفیت قبول امر را نداشتند و در نتیجه با آن همه تاکید و با وجود آن همه جماعت، حرف پیامبر(ص) در زمین ماند و اگر آن روز آن ۱۲۰ هزار نفر جماعت بر این امر صحه می گذاشتند، تبعات بعدی بروز نمی کرد.

 نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل به وجود ۱۴ هزار راوی و ۵۴ هزار روایت اشاره کرد و افزود: صحت و سقم و اسباب ظهور و نقل و منشا این روایات را علمای دین تشخیص می دهند و اگر عالم دین نباشد، به قول پیامبر اسلام (ص)، جماعت مرتد می شوند و دزدان و دشمنان، به راحتی دین مردم را از دست آنها خواهند گرفت.

امام جمعه اردبیل به حضار و سادات گفت: به شیعه انگلیسی و وهابیت و بهاییت نگاه کنید؛ باید آگاه باشیم که شبهات می‌تواند زمین و زمان را پر کند و ارزش‌ها را با ضد ارزش‌ها معاوضه کند و در چنین شرایطی به علما نیاز داریم و اگر اینها نبودند، این شبهات و تزلزل‌ها خطر آفرین بود و محل ورود شیطان می‌شد.

عاملی نقش علما در استقلال و تمامیت ارضی کشور را غیرقابل انکار دانست و ادامه داد: قصد از تربیت و آموزش علما در حوزه‌های علمیه این است که فضای جامعه را فضای قرآنی و تربیتی کنند و شان علما آنقدر بزرگ است که بنا بر روایات، هرکس به علما اهانت کند به اولیا الهی و مقدسات توهین کرده است.

وی از علما و بزرگان و استادان حوزه‌های علمیه قدردانی کرد و افزود: حرمت عالم، حرمت علم است و علما و طلاب باید وقت را غنیمت شمرند و حرمت لباس روحانیت را حفظ کنند و مبادا مبادا حب ریاست و فرصت بر شما علما غالب شود.

وی تاکید کرد: مبادا مبادا وقتی به جایی و محفلی یا اجتماعی برای نماز و کار واجبی رفتید، به فکر مال دنیا باشید و مردم را طرف حساب خود بشمارید، بلکه طرف حساب ما ذات مقدس خداوند است.