ناصر ایمانی:
جامعه مشی مردمی دولت سیزدهم را قبول کرده است + صوت

ناصر ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی

ناصر ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای اصولگرا، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره نوع ارتباط دولت سیزدهم با مردم با توجه به شعار «دولت مردمی» در یکسالگی آن و تأثیر این رویکرد در افزایش اعتماد عمومی گفت: در انگیزه مردم‌گرایانه دولت و به ویژه شخص رئیس‌جمهور و توجه به مطالبات و خواسته‌های متن اصلی مردم هیچ‌ شک و تردیدی نیست اما اینکه عملکرد یکساله دولت منجر به مردم‌گرایی شده نیاز به بحث و بررسی دارد.

وی اظهار کرد: مردمی بودن و توجه به متن مردم ظاهر و باطنی دارد؛ ظاهر آن همین سفرهای استانی، حضور در بین مردم و شنیدن حرف‌ها و درد دل‌ها متن مردم و باخبر شدن از مشکلات مردم است که به اعتقاد من دولت در این زمینه نمره بسیار بالایی کسب می‌کند و خیلی خوب عمل کرده است و فکر می‌کنم مردم این رویکرد دولت را درک کرده و متوجه شده‌اند دولت تلاش دارد که مشکلات آنها را حل کند و اگر مسئله یا مشکلی حل نشده به واسطه این بوده که دولت نتوانسته است.


بیشتر بخوانید:


وی درباره باطن مردم‌گرایی و مردمی بودن گفت: در این رابطه باید دید وضعیت زندگی مردم نسبت به یکسال گذشته بهتر شده است یا خیر و این را می‌توان در زمینه‌های اقتصادی، امنیت روانی و امید به آینده با رجوع به آمار بررسی کرد که آیا بهتر شده، تفاوتی نکرده یا بدتر شده است. در واقع این معنای اصلی مردم‌گرایی و رسیدگی به مردم است که آیا مردم احساس زندگی بهتر، رضایتمندی بالاتر و امید بیشتر دارند یا ندارند. لذا برای بررسی عملکرد دولت سیزهم در این شاخص‌ها به آمار و مقایسه با یکسال گذشته مراجعه کرد.

لزوم ترمیم و تغییر در دولت 

ایمانی درباره اینکه آیا یکسال زمان کوتاهی برای پاسخ به این سؤال نیست، گفت: این مطلب تا حدی درست است و نمی‌توان بعد از یکسال یک قضاوت کامل و جامع از عملکرد دولت کرد زیرا برخی اقدامات هنوز نتیجه نداده و در حال انجام است اما با بررسی جهت‌گیری‌ها کلی و روند اقدامات می‌توان متوجه شد که در این یکسال باید چه تغییراتی ایجاد می‌شده است چون کل فرصت چهار سال است نه چهل سال و گذشت یکسال از عمر دولت به معنای 25 درصد از فرصت دولت است و سؤال این است که آیا دولت در این 25 درصد تا چه حد موفق بوده است.

ایمانی درباره اینکه گذشت یکسال از عمر دولت سیزدهم نشان از لزوم یک ترمیم و تغییر در کابینه دارد، گفت: به نظر من این تغییر باید زودتر از یکسال انجام می‌شد.‌

صداقت و اراده در مبارزه با فساد

ایمانی در پاسخ به این سال که رویکردها و عملکرد دولت سیزدهم تا چه اندازه نشان از پایبندی آن به شعار مبارزه با فساد دارد، گفت: قطعا هدف آقای رئیسی و دولت سیزدهم مبارزه با فساد است و صداقت و اراده این کار را دارند در حالی که در دولت قبل تا حدی این اراده مبارزه با فساد محل بحث و اشکال بود. به اعتقاد من اراده دولت آقای رئیسی در زمینه مبارزه با فساد واقعا بالاست اما نکته اساسی این است که فساد در بستر ناکارآمدی مدیران رشد می‌کند و هر مجموعه‌ای که مدیر ناکارآمد داشته باشد تردید نکنید که در آنجا فساد به وجود می‌آید.

وی تصریح کرد: اگر این اعتقاد وجود دارد که حداقل برخی دستگاه‌ها مدیران ناکارآمد و در عین حال محترم دارند، قطعی بدانید در آنجا فساد، خواه ناخواه، شکل می‌گیرد لذا این قابل پذیرش نیست که در برخی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی مدیر ناکارآمد بر سر کار باشد و فساد هم به وجود نیاید.

ضعف اطلاع‌رسانی به مردم 

ایمانی درباره برخی انتقادها به ضعف اطلاع‌رسانی دولت از عملکردها و دستاوردهای دولت گفت: به اعتقاد من پیشانی دولت در زمینه تمایل به ارتباط رسانه‌ای مدیران عالی‌رتبه‌ رسانه‌ای است که دولت منصوب کرده است.

{$sepehr_media_2622776_400_300}

وی در این رابطه به وضعیت قوه قضاییه در ارتباط با رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: در دوره مدیریت آقای محسنی اژه‌ای بر دستگاه قضا در این زمینه بسیار قوی کار شده که جای تقدیر و تشکر دارد اما دولت که مسئول دستگاه اجرایی کشور است و چندین مرتبه بالاتر از قوه قضاییه است، باید ارتباطات رسانه‌ای به مراتب قوی‌تری داشته باشد که چنین نیست.