به گزارش ایکنا به نقل از پیآر نیوز وایر، افزایش تقاضای محصولات حلال باعث رونق اقتصاد این بخش شده است. تحلیل اخیر مؤسسه فراست و سالیوان (Frost & Sullivan)، درباره فرصتهای رشد اقتصاد حلال جهانی عوامل اصلی محرک صنعت حلال را جمعیت مطلوب مصرفکنندگان، سیاستهای دولتها و ابتکارات بخش خصوصی دانسته است.
افزایش تقاضای غیرمسلمانان برای غذاهای حلال ناشی از سلامت و ایمنی این محصولات است در حالی که مد و گردشگری حلال نیز در میان طیفی از مشتریان غیرمسلمان مقبولیت فزایندهای پیدا کرده است.
بازار اقتصاد جهانی حلال شاهد رشد چشمگیر خواهد بود و از 2.30 تریلیون دلار در سال 2020 به 4.96 تریلیون دلار تا سال 2030 خواهد رسید.
نها آنا توماس، اقتصاددان ارشد در مؤسسه فراست اند سالیوان گفت: افزایش تجارت حلال و رشد تأمین مالی اسلامی بهطور بالقوه توسعه زیرساختها را تسریع میکند. اقتصاد حلال آماده است تا با تجارت جهانی و زنجیرههای تأمین ادغام شود.
علاوه بر این، دولتها در حال تقویت حمایتهای نظارتی و سیاستی از طریق طرحهای جامع ملی و گسترش دامنه صدور گواهینامه هستند که رشد صنعت حلال را تقویت میکند.
توماس افزود: شفافیت و قابلیت ردیابی در طول زنجیره ارزش محصولات حلال بسیار مهم است. به همین دلیل، دولتها باید در هنگام توسعه طرحهای جامع اقتصاد حلال، پذیرش فناوریهای پیشرفته مانند بلاکچین و اینترنت اشیا (IoT) را تشویق کنند. همچنین مشاغل میتوانند با استارتاپهای فناوری همکاری کنند.
برای استفاده از فرصتهای رشد بازار حلال دولتها باید به دنبال یکسانسازی استانداردهای حلال و فرآیندهای اعتباربخشی برای کمک به کاهش تعداد الزامات صدور گواهینامه و ترویج تجارت حلال باشند. تولیدکنندگان مواد غذایی باید با شرکتهای فناوری برای بهبود قابلیت ردیابی و شفافیت و در عین حال افزایش اعتماد مصرفکننده همکاری کنند.
همچنین تولیدکنندگان جهانی دارو و تأمینکنندگان مواد خام باید از طریق سرمایهگذاری مشترک فرآوردههای دارای گواهی حلال را در فهرست محصولات خود بگنجانند تا از تقاضای فزاینده دارویی حلال از کشورهای اسلامی بهره ببرند.