کم‌لطفی مسئولان به ایده‌های مؤسسه سلاله ماه تابان تهران

قرآنسیدمرتضی موسوی، مدیر اجرایی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت سلاله ماه تابان در گفت‌وگو با ایکنا ضمن تشریح عملکرد این مؤسسه اظهار کرد: مؤسسه فعالیتش را با هدف طراحی پروژه‌ها و ایده‌های نو و اجرایی کردن آن با حمایت دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط و اختصاص بودجه‌ به آنها آغاز کرد و سرانجام پس از فرایند مراحل اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال 1395 موفق به دریافت پروانه فعالیت شد.

وی با اشاره به اینکه عمده فعالیت مؤسسه در حوزه تولید پروژه‌های مغفول مانده است، ادامه داد: اهمیت این پروژه‌ها به جهت داشتن قالبی نو و تلفیقی از هنر با دین است که نه تنها نیاز امروز جامعه را پوشش می‌دهد بلکه روشی برای جذب قشر هنرمند و هنردوست است.

موسوی افزود: طی این مدت طرح‌های مختلفی ارائه شد یکی از این ایده‌ها برگزاری جشنواره «اسامی سور قرآنی» بود که در زمان گذشته به مرکز هماهنگی و توسعه فعالیت‌های قرآنی وقت (به جای معاونت قرآن و عترت فعلی) ارائه شد تا با مشارکت دستگاه‌ها تبدیل به پروژه شود، اما مسئولان با کمترین توجهی از آن عبور کردند و از دل آن جشنواره «آیات»(که هم از سوی ارشاد و هم شهرداری طی ادواری اجرا شد)، استخراج می‌شود.

مدیر اجرایی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت سلاله ماه تابان بیان کرد: طرح دیگری که همزمان با گسترش و استقبال عمومی مردم از پیاده‌روی اربعین به رشته نگارش درآمد، طرح «جشنواره نواهای اربعین»  بود که در سال ۹۷ به معاونت قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد شد. موضوع این جشنواره فراهم آوردن فرصتی برای اهالی موسیقی طی دو ماه محرم و صفر برای تولید آثار فاخر برای اربعین بود که آن هم با بی‌توجهی دستگاه‌های متولی روبرو شد.

وی با اشاره به طرح‌ و ایده‌های پیش رو بیان کرد: در حال حاضر در حال نگارش طرح «سمفونی عاشورا» هستیم که اگر معاونت قرآن و عترت یاری کند اثری جاویدان در حوزه موسیقی عاشورایی رقم می‌خورد. صحبت‌های اولیه‌ای نیز با لوریس چکناواریان، آهنگساز و رهبر ارکستر در این زمینه انجام شده و وی از ساخت این سمفونی استقبال کرده است.

موسوی بیان کرد: از دیگر طرح‌های ارائه شده از سوی مؤسسه می‌توان به راه‌اندازی باشگاه مجازی «بانوان حدیثی» به منظور تقویت و ارتقای بانوان امروز و مادران فردا، اشاره کرد. تقویت سرمایه‌های فرهنگی واجتماعی از کوچکترین واحد اجتماعی(خانواده) شکل می‌گیرد. این مهم (آموزش وتقویت بنیان‌های خانوادگی) موجب تقویت و ارتقای سرمایه اجتماعی را فراهم می‌کند. این باشگاه در حال حاضر در مرحله عضوگیری است.

وی ادامه داد: در راستای روان‌سازی فکر و اندیشه در جامعه نیازمند بازسازی اساسی در ساختار دستگاه‌ها هستیم از جمله ارزیابی دستگاه‌ها و مجموعه‌های متولی امور قرآنی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی و در ذیل آن شورای توسعه فرهنگ قرآنی و درخواست ارائه «اثرکرد فعالیت‌ها» به جای گزارش عملکرد است.

موسوی با تأکید بر اینکه از چالش‌های فراروی نظام حکمرانی فعالیت‌های قرآنی عدم وجود سازوکار متناسب با جایگاه قرآن و فعالیت‌های مرتبط با آن در کشور است، گفت: عدم وجود اندیشکده قرآن و عترت و عدم تعریف فعالیت‌های قرآنی و شاخص‌های فعالیت‌های قرآنی و چیستی معیارهای نظام رتبه‌بندی مؤسسات و تشکل‌های قرآنی از مصادیق بارز آن می‌تواند باشد.

مدیر اجرایی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت سلاله ماه تابان اضافه کرد: موارد فوق و راهکارهای دیگر را طی فرایند مکاتبه‌ای به دستگاه‌ها متذکر شدیم که متأسفانه پاسخ درستی، دریافت نکردیم.

موسوی با اشاره به ارائه دو پیشنهاد را‌ه‌اندازی اندیشکده فعالیت‌های قرآنی و راه‌اندازی موزه یا فرهنگسرای حدیث به ارشاد و شهرداری تهران، اظهار کرد: پیشنهاد راه‌اندازی فرهنگسرا یا موزه حدیث به منظور فعالیت کمرنگ دستگاه‌ها یا مؤسسات (با توجه به اینکه تشکل‌های دارای مجوز از ارشاد با عنوان قرآن و عترت فعالیت می‌کنند) در بخش عترتی است که هنوز نیز پاسخی ارائه نشده است.

مدیر اجرایی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت سلاله ماه تابان با اشاره به اینکه حدود 30 پروژه و طرح را به دستگاه‌ها ارائه کردیم که یا با بی‌مهری مسئولان روبرو شده یا از دل آن‌ها طرح‌های دیگر استخراج شده است، گفت: این مسیر پر افت و خیز همچنان ادامه دارد و تا جایی که در توان داشته باشیم، صاحب‌نظران مؤسسه به طراحی ایده‌های نو و ارائه به دستگاه‌ها به امید محقق شدن، می‌پردازند.

موسوی درباره رویکرد مؤسسه در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی بیان کرد: البته دوره‌های آموزش عمومی و تخصصی نیز با محوریت رفع شبهات، تبیین سبک زندگی اسلامی و سیره امامان(ع) و حفظ سلامت معنوی نسل جوان به صورت رایگان در محل مؤسسه یا آموزشگاه، مدارس سطح شهرستان‌ها یا سرای محلات برگزار شده است.

یادآور می‌شود، مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت سلاله ماه تابان با مدیریت فاطمه فغانی اداره می‌شود. فغانی دانشجوی دکتری کلام اسلامی است و در دانشگاه نیز با تشکیل «کانون فکر نو» در تلاش است تا از ظرفیت دانشگاه و دانشجویان برای سامان دادن به وضعیت فرهنگ دینی کشور استفاده کند.

همچنین مکان این مؤسسه در تهران، خیابان آزادی، خیابان کارون، نبش هاشمی، جنب مسجد حائری، پلاک 378 قرار دارد.