معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم:
دانشجویان به نقش‌آفرینی دانشگاه در توسعه ملی معنا می‌بخشند

علی حسینی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قمعلی حسینی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم در گفت‌وگو با ایکنا از قم با گرامیداشت روز دانشجو، اظهار کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب «جوان دانشجو، امروز باید با تفکر و اندیشه‌ورزی، عمیق شدن در مسائل اصلی کشور و پرهیز از هرگونه انفعال و ناامیدی، آرمان‌های انقلاب، کار جدی و واقعی را از مسئولان کشور مطالبه کند»؛ با تأمل در این فرموده رهبر انقلاب دانشجویان باید جایگاه خود را بشناسند و مسئولان نیز هویت دانشجویی را به رسمیت شناخته و حرمت همه دانشجویان را پاس بدارند.

وی با بیان اینکه نام دانشجو با آرمان‌خواهی، تلاش برای کسب آگاهی‌ و ایستادگی برای اعتلای ایران همراه است، ادامه داد: دانشگاه‌ها همواره در توسعه ملی و ارتقای دانش و تکنولوژی اثرگذار هستند و بی‌تردید حضور مؤثر و ارزشمند دانشجویان فرهیخته است که به این نقش‌آفرینی معنا و امکان می‌بخشد.

حسینی اضافه کرد: در کشورهایی که به‌دنبال حل مسائل و رفع نیازمندی‌های اساسی مردم و دغدغه پیشرفت کشورشان را دارند، اتکای اصلی به دانشجویان و جامعه دانشگاهی است و در جمهوری اسلامی ایران این مهم  بیش از سایر کشورها اهمیت دارد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم با اشاره به اینکه یکی از مهمترین نهادهای اثرگذار در فرهنگ جامعه و ارزش‌های حاکم بر آن، دانشگاه و فرهنگ دانشگاهی است، اظهار کرد: رفتارها، گفتارها، مصنوعات و تمامی ارزش‌هایی که افراد دانشگاهی به کمک آن با هم ارتباط برقرار می‌کنند، در تجربه، دریافت‌ها و باورهای دانشجویان تأثیرگذار است.

وی اضافه کرد: هر چه سطح فرهنگ و ارزش در دانشگاه بالا رود و در بین دانشجویان نهادینه شود و به‌صورت کاربردی درآید، جامعه پایدارتر و توسعه یافته‌تر خواهد شد. به همین دلیل پرداختن به دانشجو، فرهنگ دانشجویی و دانشگاهی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ از طرفی پرداختن به هویت دانشجویی و فرهنگ دانشجویی به منزله یکی از خرده فرهنگ‌های مهم، تأثیر زیادی بر توسعه دانش‌آفرینی و فرهنگ‌سازی دارد.

برنامه‌ریزی برای دانشجویان متناسب با نیازها، مسائل و ظرفیت آنان باشد

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم با اشاره به اینکه حضور دانشجویان کوشا در کنار استادان دلسوز و انقلابی یکی از پرارزش‌ترین منابعی است که جامعه اسلامی ایران از آن بهره‌مند است، گفت: برای حکمرانی دانشجو در امور مهم جامعه لازم است که آموزش‌های لازم در حوزه‌های نقش‌پذیری، آینده‌سازی و مدیریت به دانشجو داده شود و در این راستا متوجه اهمیت حضور جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها می‌شویم.

حسینی بیان کرد: باید از دانشجویان که سرمایه‌های اصلی فکری جامعه هستند حمایت کنیم و وقت بگذاریم و نیازها، مسائل و ظرفیت آنان را بشناسیم تا بتوانیم برنامه‌های فرهنگی و آموزشی متناسب برای آنان تدارک ببینیم. جهاددانشگاهی قم در این راستا با انجام برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها، به‌دنبال افزایش آگاهی و نشاط دانشجویان، توانمندسازی و آموزش مهارت‌های فردی و اجتماعی به آنان برای قبول مسئولیت‌های آینده و نقش‌آفرینی در اجتماع است. 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم با تأکید بر حفظ وحدت و اتحاد تشکل‌ها و نهادهای فعال دانشجویی با یکدیگر، اظهار کرد: اتحاد از راهکارهای افزایش پویایی در مجموعه‌های علمی است که باید برای گسترش آن تلاش کرد.

وی ادامه داد: باید برای آینده شغلی دانشجویان برنامه‌ریزی مناسب انجام شود و در این زمینه بهترین روش، گسترش بیشتر ارتباط صنعت و دانشگاه، افزایش مهارت  و شایستگی دانشجویان برای پذیرش نقش‌های مختلف دانشگاه‌های استان است که جهاددانشگاهی در این راستا نیز گام‌های مطلوبی برداشته است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم اظهار کرد: مشخصه مهم فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه دانشجویی، تکیه و توجه به حضور و مشارکت دانشجویان در برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های فرهنگی بوده که حاصل آن، طراحی و اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی در قالب‌های متنوع و جذاب است.

دانشگاه؛ عرصه کسب مهارت تعامل در جامعه

حسینی دانشگاه را محل کسب مهارت تعامل در جامعه توصیف کرد و گفت: حضور دانشجویان در تشکل‌ها، انجمن‌ها و کانون‌های مختلف مسئولیت‌پذیری فرد را تقویت می‌کند؛ دانشجویان باید با انجام فعالیت‌های مختلف هنری، اجتماعی و فرهنگی خود را برای قبول مسئولیت در جامعه آماده کنند.

وی اظهار کرد: وحدت، پویایی، تحول‌گرا بودن، تعامل درست و تمرین مدیریت از جمله مزایای مهم و بارز رشد شخصیتی دانشجویان هنگام حضور در فعالیت‌های مختلف دانشجویی است و توجه به این مهم عامل اصلی قبول مسئولیت‌های گوناگون در آینده است.