توهین مجدد به قرآن در دانمارک و واکنش ترکیه

به گزارش ایکنا؛ به نقل از بخش عربی خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه ترکیه عصر امروز، 11 فروردین‌ماه، با صدور بیانیه‌ای، اجازه حمله نفرت‌انگیز به قرآن و پرچم این کشور در دانمارک را به شدت محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: «حمله نفرت‌انگیزی که پیشتر در 24 مارس در دانمارک علیه قرآن و پرچم ترکیه انجام شده بود و بعدازظهر امروز و در ماه مبارک رمضان مجددا تکرار شد را به شدت محکوم می‌کنیم».

وزارت امورخارجه ترکیه در این بیانیه تصریح کرد: «ما به هیچ وجه نمی‌پذیریم که این عمل نفرت‌انگیز تحت عنوان آزادی بیان مجاز شناخته شود و این رویکرد هرگز قابل توجیه نیست».

در این بیانیه تأکید شده است: «ناکافی بودن تدابیر قانونی و اداری برای جلوگیری از تکرار چنین اقداماتی، فقدان اراده سیاسی و نیز مصونیت عاملان آن از مجازات، باعث تحریکات جدید شده است».

وزارت خارجه ترکیه اضافه کرد: «این اقدام گواه روشنی است که اخیرا در اروپا اسلام‌ستیزی، بیگانه‌هراسی، تبعیض و نژادپرستی افزایش یافته است. همچنین این گونه اعمال ناشی از نفرت و حمله به کسانی است که به مدارا، فرهنگ هم‌زیستی مسالمت‌آمیز و ارزش‌های دموکراتیک اعتقاد دارند. نادیده گرفتن و چشم‌پوشی از این گونه اقدامات حماقت بزرگی است».

در این بیانیه آمده است: «در پی این اقدام، سفیر دانمارک در آنکارا به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض ترکیه به وی ابلاغ شد».

وزارت امورخارجه ترکیه همچنین از مقامات دانمارک خواست که اقدامات لازم را علیه عاملان این جنایات انجام و اقدامات مؤثر برای جلوگیری از تکرار آن انجام دهند.

5 نفر از اعضای یک گروه تندرو و اسلام‌ستیز با نام «Patrioterne Gar Live» اقدام به سوزاندن پرچم ترکیه و قرآن مقابل سفارت ترکیه در کپنهاگ کردند و این اقدام موهن خود را به طور مستقیم از حساب کاربری این گروه از فیسبوک پخش کردند.