استاندار مرکزی:
بانوان در قوت نظام هویتی جامعه نقشی اثرگذار دارند

فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، فرزاد مخلص‌الائمه، استاندار مرکزی، امروز، 10 اردیبهشت، در اولین کنگره استانی بانوان تاثیرگذار که در سالن پیامبراعظم(ص) استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه خدمت‌رسانی بدون توقف و تعطیلی در اجرای طرح‌های عمرانی و خدمت‌رسانی به جامعه در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد:عقب افتادگی ۱۰ ساله در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله برنامه‌هایی است که به صورت شبانه‌روزی در دولت دنبال می‌شود؛ از این رو مدیران استان برای جبران عقب افتادگی‌ها اهدافی را در دستور کار دارند.

مخلص‌الائمه با بیان اینکه هر موجودیت زنده‌ای دارای دو شاکله جسمی و معنوی است و اگر موجودیت زنده، انسان باشد، این شاکله شخصیت نام گرفته و اگر موجودیت زنده در جامعه باشد، هویت معنا می‌شود، اظهار کرد: هویت برای جامعه، نقش گنج برای ساختمان آسیب دیده را دارد. اگر هویت جامعه‌ای آسیب ببیند، استقلال، غیرت، عزت و شرف آن جامعه با وجود داشتن قدرت ظاهری و شاکله جسمی از بین خواهد رفت.

استاندار مرکزی ضرورت تمرکز روی مؤلفه‌های هویتی جامعه را مورد تأکید قرار داد و افزود: تقویت مؤلفه‌های هویتی باعث پیشرفت و جامعه انسانی می‌شود. بانوان از جمله افراد تأثیرگذار در جامعه‌اند که در تنظیم، ارتقا و قوت نظام هویتی نقش آفرین هستند.

مخلص‌الائمه با تصریح اینکه هیئت اندیشه‌ورز هویت در استان راه‌اندازی شده و فعالیت خود را آغاز کرده است، به تشریح عناصر مهم و مؤثر در مؤلفه‌های هویتی پرداخت و افزود: هیئت اندیشه‌ورز به صورت کامل روی عناصر هویتی کار کرده و به زودی  همایش «هویت و پیشرفت» برگزار و داده‌های جمع‌آوری شده علمی ارائه می‌شود.

اخلاق و فرهنگ دو مؤلفه هویتی

وی از اخلاق و فرهنگ به عنوان دو مؤلفه بسیار مهم در حوزه هویت یاد کرد و با اشاره به اینکه بانوان در شکل‌دهی این دو شاخصه نقش محوری دارند، افزود: : سال گذشته در پیچیده‌ترین فتنه تاریخ انقلاب اسلامی قرار گرفتیم. در این برهه زمانی استکبار جهانی به ابزار رسانه‌ای دست پیدا کرد که می‌تواند فراتر از جنگ افزارها، جاسوس‌ها و ... عمل کند و این ابزار نظام هویتی جهان را هدف قرار داده است و جنگ شناختی را علیه ما شکل داد.

مخلص‌الائمه با تأکید براینکه بانوان در مواجهه با جنگ شناختی نقش مهم و تأثیرگذاری ایفا کردع و عملکرد درخشانی داشتنند، ادامه داد: بدون تردید این جنگ تا زمان ظهور حضرت ولیعصر(عج) ادامه دارد. همچنین نهادهای فرهنگی نسبت به شناخت آسیب‌های اجتماعی و هنجارشکنی‌ها که باید برطرف شود، مکلف شدند.

وی بیان کرد: نظام اداری استان مرکزی نظامی مبتنی بر مسئله محوری نتیجه گرا برنامه‌ریزی شده است و بر این مدار حرکت می‌کند. در زندگی شخصی، اجتماعی، اداری و سازمانی آینده‌ای مطلوب هفدف‌گذاری شده است و درصدد تحق اهداف هستیم. البته با آینده‌ها مواجهیم که از بین آنان آینده مطلوب را انتخاب و برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم. اگرچه آینده قابل پیش‌بینی نیست و اگر بود، قطعا تلاشی برای تحقق آن به کار گرفته نمی‌شد.

ضرورت شناسایی موانع و ارائه راهکار

استاندار ادامه داد: قطعا برای رسیدن به شرایط مطلوب موانعی وجود دارد که مسیر حرکت را تغییر می‌دهد و به این موانع، مسئله گفته می‌شود. اگر خواهان اصلاح شرایط جامعه و ارتقای کیفیت زندگی هستیم، باید موانع را شناسایی در برای حل آن راهکار ارائه داد. گرچه خوشبختانه اکثر این موانع شناخته شده است.

مخلص‌الائمه افزود: مسائل، ریشه‌هایی درهم تنیده دارند به طوری که مسائل فرهنگی در مسائل اقتصادی و بالعکس گره خورده است. مسائل با یکدیگر ارتباط دارند و اگر حل نشوند باید پیامد و آسیب‌های آن را پذیرفت. البته آسیب را نباید مسئله دانست؛ چراکه مهار آسیب به معنی کنترل و حل مسئله نیست. در حوزه فرهنگی و اجتماعی قائل به مسئله‌شناسی هستیم و باید منبع تولید آسیب را مهار کرد.

وی اضافه کرد: در حوزه زنان و خانواده نیز معتقد به مسئله‌محوری هستیم، به ویژه اینکه حل بسیاری از مشکلات و مسائل استان همچون اتمام پروژه‌های عمرانی، حاصل نگاه مسئله محوری بود و باید در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز این نگاه حاکم باشد.

استاندار با بیان اینکه استان مرکزی استان مفاخر و مشاهیرست و هنوز این ظرفیت پراستعداد را در اختیار دارد و باید از این ظرفیت در راستای حل مسائل بهره‌برداری کرد، گفت: ظرفیت‌های حل مسئله در استان بر مسائل و مشکلات پیشی و برتری دارد و حل مسائل نیازمند عزم جمعی و نگاهی هم‌افزاست تا پیشرفت در استان محقق شود.