غرفه‌دار ترکیه‌ای در نمایشگاه کتاب:
استقبال گسترده از آثار قرآنی و دینی شیعی در ترکیه + فیلم

مهدی بیردال، مسئول غرفه انتشارات کوثر ترکیه در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در مورد فعالیت‌های این انتشارات مهم گفت: دفتر این انتشارات در استانبول قرار داشته و به نشر کتب دینی به ویژه کتب متعلق به مذهب و معارف شیعی اختصاص دارد. ما یک شبکه تلویزیونی نیز داریم که «اون دورد» (چهارده) نام دارد. از سویی در حوزه تألیف و انتشار کتاب‌های قرآنی و فقهی به زبان ترکی استانبولی از فارسی و عربی فعالیت می‌کنیم.

به گفته بیردال تاکنون کتاب‌هایی مانند تفسیر المیزان، مفاتیح‌الجنان، بزرگان هدایت، آثاری در مورد فقه، اخلاق کودکان، تاریخ شیعه، ادعیه و شخصیت‌های بزرگ شیعه و رمان‌های دفاع مقدس، آثار تفسیری از جمله آثار آیت‌الله جوادی آملی و تفسیر حجت‌الاسلام قرائتی از قرآن کریم چاپ و منتشر شده است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره میزان استقبال در ترکیه از آثار شیعی انتشار یافته در این کشور تصریح کرد: در ترکیه بین 3 تا 4 میلیون شیعه و بین 15 تا 20 میلیون علوی زندگی می‌کنند. استقبال از این کتاب‌ها در میان کل جامعه ترکیه چه اهل سنت و چه اهل تشیع بسیار زیادی بوده است و علاوه بر این آثار منتشر شده از سوی این انتشارات در میان جامعه ترکیه‌ای مهاجر در آلمان، بلژیک هلند و فرانسه پخش و توزیع می‌شود و فروش به شکل آنلاین و یا از طریق دفاتر این انتشارات صورت می‌گیرد.

{$sepehr_media_2989254_400_300}

به گفته وی مردم ترکیه نیز استقبال بسیاری از این کتاب‌ها داشته‌اند و آنها علاقه بسیاری به معارف، فلسفه و اخلاق اسلامی دارند و این پژوهش‌ها در هر مذهبی مورد استقبال مردم ترکیه قرار گرفته است. 

بیردال ارتباط میان پیروان مذهب مختلف در ترکیه را بی‌نظیر دانست و تصریح کرد: برای مثال تفسیر المیزان مورد استقبال گسترده مردم قرار گرفته است، به طور کلی می‌توان گفت با توجه به پیشینه تاریخی، آثار حوزه عرفان و اخلاق مورد استقبال گسترده قرار می‌گیرد.

به گفته این مسئول انتشارات کوثر ترکیه نقش رویدادهایی مانند نمایشگاه کتاب تهران در تقویت روابط فرهنگی و تمدنی میان دو کشور تردیدناپذیر است.

به گفته وی این نمایشگاه و نمایشگاه‌های مشابه برای مثال نمایشگاه کتاب استانبول در واقع پلی است میان دو کشور در حوزه روابط فرهنگی و معرفتی و استقبال جوانان از این نمایشگاه و بازدید گسترده آنها از غرفه انتشارات کوثر را می‌توان نشانه‌ای آشکار از این امر دانشت.

 بیردال تصریح کرد: فرهنگ ایران و ترکیه اگرچه بسیار نزدیک است اما بخش بزرگی از مردم این دو کشور از این واقعیت آگاه نیستند و معرفی کردن آثار فرهنگی و دینی دو کشور گام بسیار مناسبی در معرفی این واقعیت است امری که غرفه انتشارات کوثر نیز تا اندازه زیادی در آن موفق بوده است.

{$sepehr_media_2989243_400_300}

این مسئول انتشارات کوثر ترکیه در مورد فعالیت‌های قرآنی در این کشور نیز گفت: در ترکیه نمایشگاه ویژه قرآنی وجود دارد و فعالیت‌های قرآنی گسترده‌ای صورت می‌گیرد، در سال‌های اخیر نوعی شکوفایی در زمینه فعالیت‌های قرآنی در ترکیه ایجاد شده است به ویژه اینکه رونق کتابت قرآن کریم، ترجمه قرآن کریم و تفاسیر آن به زبان ترکی، رونق مراکز حفظ قرآن کریم علاوه بر این مسابقات مختلف قرآنی حضور در نمایشگاه‌های قرآنی دیگر کشورها از قبیل مصر و روسیه و همچنین ارتباط با جوامع و انجمن‌های قرآنی دیگر کشورها از جمله مهم‌ترین این فعالیت‌ها بوده است. می‌توان گفت ترکیه شاهد نوعی جنبش قرآنی بوده است که در سال‌های اخیر رونق و توسعه یافته است.

گفت‌وگو: سعید عدالت‌جو