مدرس دانشگاه لرستان تبیین کرد؛
3 ویژگی‌ شاخص امام جواد‌(ع)

حجت‌الاسلام حسین فلاحی‌اصل، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستانحجت‌الاسلام حسین فلاحی‌اصل، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان با اشاره به اینکه قرآن کریم در کنار عترت و ائمه معصوم(ع) انسان را از فرو رفتن در گرداب گمراهی و ضلالت باز می‌دارد، گفت: حدیث ثقلین بیان‌‌کننده شایستگی و فضیلت ائمه معصومین(ع) در امر امامت و رهبری جامعه است که یکی از این ستاره‌های آسمان ولایت و امامت امام جواد(ع) است.

وی با اشاره به اینکه امام محمدتقی(ع) در دهم ماه رجب سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود و سخاوت و دستگیری به مردم سبب شد تا به جواد ملقب شود، ادامه داد: دوران ولادت و امامت امام جواد(ع) با خلافت مأمون عباسی و نیز معتصم دیگر خلیفه عباسی مصادف بود. یکی از ویژگی‌های برجسته آن حضرت پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی و مذهبی در عین جوان بودن بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه در زمان امام جواد(ع) علاوه بر خطر خلفای عباسی، انحرافات و اختلافاتی در بین شیعیان وجود داشت و همین امر سبب پدید آمدن فرقه‌های منحرف شده بود، افزود: امام جواد(ع) برای پیشگیری از انحرافات و تفرقه بین شیعیان با پاسخگویی به مشکلات و مسائل دینی آنان را راهنمایی می‌کرد. یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در تاریخ زندگی امام جواد(ع) این بود که به سن کم آن حضرت برای امامت شبهه وارد می‌کردند.

وی با بیان اینکه امام نهم شیعیان به جامعه آن روزگار فهماند امامت مقامی است که خداوند آن را به بندگان خاص که برگزیده او هستند و شایستگی دریافت آن را دارند، عطا می‌کند، گفت: مأمون عباسی با برگزاری مناظرات در تلاش بود تا در امامت امام جواد(ع) تشکیک ایجاد کنند، اما آن حضرت با وجود سن کم از هر فرصتی برای جهاد تبیین، تربیت شاگردان دینی و اصحاب شایسته استفاده می‌کرد و در مباحث علمی پاسخگوی سؤالات دانشمندان دوره خود بود.

فلاحی‌اصل بیان کرد: مأمون عباسی پس از آنکه نتوانست توطئه‌های خود را عملیاتی کند، دختر خود را به عقد امام جواد(ع) درآورد. امام نهم شیعیان هرگز فریفته حاکمان آن زمان نشد و مانند پدر و اجداد طاهرینش زهد و پارسایی را بر زندگی اشرافی و تجملاتی ترجیح داد و تا پایان عمر در میان مردم زندگی کرد و به رفع حوائج و مشکلات آنان می‌پرداخت.

وی به برجستگی مباحثات و مناظرات در زندگی امام جواد(ع) با دانشمندان زمان خود اشاره کرد و گفت: آن حضرت در سن ۱۰ سالگی با یحیی بن اکثم در مجلس مأمون مباحثه و سبب مبهوب ماندن وی شد و این امر بر امامت آن حضرت صحه گذاشت.

خبرنگار امین زینی‌وند