ایکنا پیگیری می‌کند
چرایی حذف امتیاز حافظان قرآن در آزمون استخدامی آموزش و پرورش + سند

به گزارش ایکنا، اوایل سال 1400 حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده‌واحده تسری امتیازات موضوع آیین‌نامه مصوب جلسه ۴۷۷ مورخ ۱۳۸۰/۱/۲۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد تا بر اساس آن به دارندگان گواهینامه‌های تخصصی حفظ و قرائت قرآن این امتیازات ارائه شود، موضوعی که نهاد‌های قرآنی سال‌ها برای تحقق آن تلاش کردند و رئیس‌جمهور اجرای آن را ابلاغ کرد.

در واقع ضوابط ارزیابی حافظان قرآن و ساماندهی مدارک حفظ قرآن و اختصاص مزایا به افرادی که این مدرک را دارند در سال ۱۳۸۴ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. در ماده پنج این مصوبه آمده است که این افراد هم از درجات یک تا پنج هنری بهره‌مند می‌شوند و حافظان هم به هنرمندان الحاق شدند، اما تا سال ۱۳۹۰ هیچ‌کدام از این مزایا ابلاغ نشد. بعد از آن و طی فرایندهایی در سال ۱۳۹۰ شورای اداری و استخدامی سازمان مدیریت برنامه و بودجه این موضوع را تصویب کرد و طی این بخشنامه دارندگان مدارک تخصصی حفظ قرآن از مزایای اداری و استخدامی برخوردار شدند.

بخشنامه اختصاص امتیازات اداری و استخدامی برای حافظان قرآن در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ قرآنی از سوی معاون وقت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور در سال ۱۳۹۰ تصویب و به تمامی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اجرا ابلاغ شد تا ضمن ایجاد انگیزه برای گسترش و توسعه حفاظ قرآن، که یکی از دغدغه‌‌های همیشگی مقام معظم رهبری بوده است، این افراد بتوانند از امتیازات قانونی آن نیز به عنوان یک مدرک معتبر و قانونی بهره‌مند شوند. 

حذف امتیاز ویژه حافظان قرآن در آزمون استخدامی آموزش و پرورش + اسناد

بر همین اساس و پیش از این، حافظان درجات ۱ تا ۵ قرآن کریم به شرط داشتن حداقل مدرک کارشناسی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا داشتن گواهینامه سطح ۲ و بالاتر تحصیلات حوزوی، فارغ از رشته تحصیلی می‌توانستند در آزمون‌‌های استخدامی از جمله وزارت آموزش و پرورش شرکت کنند و از مزایای مدارک همتراز خود بهره‌مند شوند.

حذف امتیاز ویژه حافظان قرآن در آزمون استخدامی آموزش و پرورش + اسناد

به‌تازگی و با انتشار دفترچه راهنمای آزمون استخدام آموزگار و دبیری آموزش و پرورش موضوع همترازی مدارک تخصصی حفظ، که سال‌ها از سوی متولیان قرآنی برای آن زحمت کشیده شده و به عنوان اصلی‌ترین امتیاز مدارک تخصصی حافظان قرآن شناخته می‌شود، از سوی وزارت آموزش و پرورش حذف شده است.


بیشتر بخوانید:


در حالی که یکی از اصلی‌ترین مزایای مدارک تخصصی حافظان قرآن کریم در درجات پنج‌گانه، بحث همترازی است که در شهریور ۱۳۹۰ به دستور معاونت سابق رئیس‌جمهور ابلاغ و در پست‌های دبیری و آموزگاری گنجانده شد. در کنار همترازی بحث ۱۰ درصد امتیاز بالاتر به حفاظی که در مصاحبه‌های ورودی آزمون‌ها شرکت می‌کردند از دیگر مزایای دارندگان این مدارک بود.

حذف امتیاز ویژه حافظان قرآن در آزمون استخدامی آموزش و پرورش + اسناد

وزارت آموزش و پرورش در ثبت‌نامی که اسفند سال گذشته انجام داد و نیز در ثبت‌نام اخیر که به تازگی شروع شده و ۳۱ خردادماه 1402 زمان پایان آن است، بحث همترازی مدارک حفاظ را حذف کرده است و تنها بر اساس مصوبه شماره ۱۳۷۳۶ / ۲۰۰ مورخ ۱۴ / ۰۶ / ۱۳۹۰ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، ۱۰ درصد به امتیاز نمره مکتسبه آزمون کتبی حافظان قرآن دارای درجات(۱ تا ۳) برای حافظان قرآن در شغل آموزگار (رشته‌های تحصیلی مربوط به گروه معارف اسلامی) لحاظ خواهد کرد، در حالی که این موضوع در بخشنامه معاونت ریاست‌جمهوری به دستگاه‌های اجرایی به صورت جدول و کاملاً شفاف و گویا قید شده است.

حذف امتیاز ویژه حافظان قرآن در آزمون استخدامی آموزش و پرورش + اسناد

*دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش خرداد 1402*

حال سرنوشت صدها نفر از کسانی که این مدارک را با تلاش فراوان دریافت کرده‌‌اند تا بتوانند از مزایای قانونی آنها بهره‌مند شوند با ابهام همراه شده است. با توجه به پیگیری‌های خبرنگار ایکنا، سازمان دارالقرآن با ارسال نامه‌ای رسمی به وزیر آموزش و پرورش پیگیر چرایی حذف این ابلاغیه قانونی از آزمون استخدامی آموزش و پرورش شده است.

ایکنا ضمن ادامه پیگیری از مراجع ذیربط درباره چرایی حذف این امتیاز از دفترچه استخدامی آموزش و پرورش، آماده دریافت پاسخ است.

وهاب خدابخشی