تحلیلگر بحرینی مقیم سوئد نوشت:
تکرار اهانت به قرآن حماقت ورشکسته‌های غرب برای ایجاد جنگ تمدن‌هاست

خلیل حسن، تحلیلگر بحرینی مقیم سوئد در یادداشتی برای ایکنا در خصوص تکرار اهانت به قرآن کریم در غرب با عنوان «ورشکسته‌ها چه می‌خواهند: گفت‌وگوی تمدن‌ها یا جنگ تمدن‌ها»  تأکید کرد که سوئد با مجوز دادن به قرآن‌سوزی شریک در جنگ تمدن‌هاست.

در این یادداشت آمده است: در ابتدا باید توجه داشت که هرگونه خشونت و تعرض به نمایندگی‌های دیپلماتیک به ویژه حمله به سفارت سوئد در بغداد مردود است، زیرا عنوانی برای نقض هنجارها و قوانین بین‌المللی و تعهد عراق به حمایت از نمایندگی‌های دیپلماتیک مطابق با کنوانسیون وین است.

سوئد به سمت باز کردن دروازه‌های جهنم به روی خود پیش می‌رود و حمایت عناصر پلیس سوئد از چنین جرمی دو نکته می‌تواند داشته باشد: نخست وسواس شهرت پلیس سوئد و دوم اینکه شبهاتی حول محور روابط آنها با سازمان‌های اطلاعاتی و خارجی می‌چرخد که مقامات امنیتی باید آنها را زیر نظر بگیرند تا حقیقت این موضوع آشکار شود.

 تکرار و اصرار بر سوزاندن قرآن کریم و لگدمال کردن پرچم کشورها و سوزاندن آنها فرآیندی نظام‌مند و عمدی است که شاید نیاز به اطلاعات بیشتر باشد تا معلوم شود چه کسی پشت این جریان است که رسانه‌ها اهمیت ویژه‌ای به آن داده‌اند و هر بار پوشش گسترده‌ای از این اقدام شنیع شکست خورده انجام می‌دهند.

کارشناسان معتقدند، طرف‌هایی هستند که ممکن است به جای گفت‌وگوی تمدن‌ها، «جنگ تمدن‌ها» و «واگرایی ادیان» به جای همگرایی ادیان را رواج دهند و به دنبال شعله‌ور شدن جنگ تمدن‌ها باشند.

مشمئز کننده است که سلسله آتش زدن قرآن‌ها و پرچم‌ها در حالی ادامه می‌یابد که مشخص نمی‌شود طرف‌هایی که به این گونه اعمال بد و نفرت‌انگیز مشروعیت می‌دهند در زیر پرچم آزادی بیان چه می‌خواهند.

سردرگمی که در نهادهای قانونگذاری و قضایی سوئد در مشخص کردن مصداق آزادی بیان و توهین و تحقیر وجود دارد، فضایی را برای رشد نفرت و تحریک علیه اقلیت‌های دینی و مهاجران ایجاد کرده است، زیرا توهین و تحقیر، یک عمل ناپسند و رفتار منفی است که در واقعیت تحریک یک ملت، فرد یا اقدامی است که با آزادی انجام می‌شود.

 تحریک به نفرت ناشی از کفرگویی و تحقیر، در راستای بهره‌برداری سیستماتیک از اصل آزادی بیان و گنجاندن آن در اهداف نژادپرستانه و فرقه‌ای و برنامه‌های سیاسی است که اعتقادات مردم و مقدسات میلیون‌ها نفر را تضعیف می‌کند، در نتیجه باعث هرج و مرج، نقض امنیت جوامع و تهدید صلح مدنی می‌شود.

به وضوح دیدیم که چگونه این نوع سوء استفاده از آزادی بیان با سوزاندن کتب مقدس خشم بسیاری از کشورها را برانگیخته و نه تنها به اعتبار سوئد، بلکه به روابط آن با کشورهای عربی، اسلامی و غیر اسلامی نیز لطمه وارد کرده است.

اطلاعات منتشر شده حاکی از آن است که این فرد دارای ارتباط با طرف‌هایی امنیتی و اطلاعاتی بوده بخصوص که پس از فاش شدن نقش مخرب وی در عراق از نهاد امنیتی و نظامی این کشور اخراج شده بود و گفته می‌شود که او اطلاعاتی را در اختیار داعش و تروریست‌ها در عراق قرار می‌داد.

در نهایت کسانی که پشت سوزاندن قرآن در سوئد ایستاده‌اند هر چقدر در این جرم خود گستاخی کنند، سنگینی ضرر برای سوئد غالب است و این زنگ خطر توسط کارل بیلد، نخست‌وزیر سابق سوئد و همچنین بسیاری از کارشناسان به صدا درآمد که تأکید کردند سوئد نمی‌تواند از سوزاندن قرآن کریم در خاک خود سودی به‌دست آورد، زیرا هم وجهه خود را تخریب می‌کند و هم در صورتی که در قوانینی که توهین به ادیان محسوب می‌شود تجدید نظر نکند در جنگ تمدن‌ها و جنگ ادیان شریک شده است.

هنوز ناظران متحیرند که چرا طرف‌های امنیتی و حتی قضایی بر اعطای مجوز به قرآن‌سوزی اصرار دارند که جواب آن برعهده «دولت پنهان و در سایه» سوئد است.