به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، سومین اجلاس منطقهای وحدت اسلامی با حضور حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، حجتالاسلام سیدمهدی قریشی، نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی، محمد صادق معتمدیان استاندار، ماموستا مامد کلشینژاد، امامجمعه اهل سنت ارومیه، نمایندگان مجلس، علمای شیعه و سنی سطح کشور و تعدادی از علمای دینی کشورهای ترکیه، عراق، گرجستان، سوریه، روسیه و ... 18 مرداد در تالار وحدت ارومیه برگزار شد.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در این همایش با بیان اینکه برگزاری اجلاس وحدت کشورهای اسلامی با هدف دستیابی به یک طرح عملیاتی برای تحقق امت واحد اسلامی برگزار میشود، اظهار کرد: در این اجلاس نخبگان و علمای مذاهب کنار یکدیگر نشسته و نظرات و بیانات خود را پیرامون این موضوع مطرح کرده و از این طریق در نظر است تا دیپلماسی نخبگانی را تبدیل به دیپلماسی مردمی و عمومی کنیم.
حجتالاسلام حمید شهریاری افزود: متاسفانه امروزه بنا به دلایلی کاستی و کوتاهیهایی در میان جامعه اسلامی وجود دارد که موجب بروز اختلاف و تفرقه در بین مسلمانان شده است که از جمله این ضعفها میتوان به وجوه گروههای افراطی و تکفیری اشاره کرد.
وی ادامه داد: این گروهها با اقدامات خود موجب خدشهدار شدن چهره اسلام شده و روز به روز تخم کینه و نفاق را در بین مسلمانان میکارند که باید با هماندیشی و ارائه راهکار برای حذف این گروهها چارهاندیشی کرد.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: مسلمان باید با تمرکز به اشتراکات از دامن زدن به اختلافات پرهیز کنند همچنین کشورهای اسلامی باید در کنار رقابت برای توسعه و رونق اقتصادی برادرانه و دوستانه با یکدگیر همکاری کرده و در سختیها کنار یکدیگر باشند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ملیگرایی باید در قالب اسلام و دین باشد و بهگونهای نباشد که افراد دین و اسلام را قربانی ملیگرایی کرده و ارزشهای اسلامی را برای این منظور زیر پا بگذارند.
مشاور رئیسجمهور در امور اقوام و مذاهب هم در این اجلاس با بیان اینکه علما نقش مهمی در تبیین و شناساندن دین دارند، اظهار کرد: علما با تبیین و جهاد در بین مردم میتوانند آنها را جهالت و گمراهی نجات داده و با اصلاح باورها آنها زمینه برای درست کردن اعمال را نیز فراهم کنند.
ماموستا عبدالسلام کریمی گفت: علما باید همواره اطلاعات بهروز داشته و با مسائل روز آشنایی کامل داشته و براساس آن تصمیمگیری کنند.
وی با بیان اینکه مسلمانان اشتراکات فراوانی دارند که باید بر روی آنها تمرکز کنند، گفت: برای ایجاد وحدت در کشورهای اسلامی باید دانه نفاق را در بین امت اسلامی از بین برده و با یکدیگر متحد شویم و در این صورت است که دشمنان بر ما مسلط نخواهند شد.
نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه آذربایجان غربی رنگینکمان اقوام و ادیان بوده و مردم اعم از شیعه، سنی، ارمنی و آشوری سالیان سال با صلح کنار یکدیگر زندگی کردهاند، گفت: وجود قدیمیترین کلیسای ارامنه جهان یعنی قرهکلیسا در این استان موید و گواه این موضوع است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی اضافه کرد: در ارومیه نیز مساجد شیعه و سنی با فاصله کمی در کنار یکدیگر ساخته شده و کلیسای نهنه مریم ارومیه نیز نمونههای تاریخی و سند محکمی بر ادعای وجود زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان و مذاهب در آذربایجان غربی است.
وی تصریح کرد: در این استان برای دفاع از کیان وطن شهداری اهل سنت، شیعه، ارامنه و آشوری جان خویش را فدا کردند که این خود نیز نشانه دیگری از وجود وحدت در این استان است.
امامجمعه ارومیه خاطرنشان کرد: داشتن وحدت از جمله واجبات شرعی است که علمای اسلام بارها بر روی این موضوع تاکید کردهاند چرا که در هر جامعهای نفاق وجود داشته باشد راه برای توسعه اقتصادی، معنوی و فرهنگی مردم آن جامعه بسته میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین امام علی(ع) فرمود: «شما بنگرید که پیامبرزادگان چگونه شدند و از آنها عبرت بگیرید که به خاطر اختلاف و تشدد، دشمنان بر آنها مسلط شدند و در نتیجه آنها در جایگاه پایینی نشستند.»
استاندار آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: آذربایجان غربی به عنوان رنگینکمان اقوام، اديان و مذاهب در ایران اسلامی بر خود میبالد که با بهرهمندی از ظرفیت بینظیرهمزیستی مسالمتآمیز، اديان و مذاهب به الگویی فاخر و نمونه برای وحدت تبدیل شده است.
محمدصادق معتمدیان تصریح کرد: مردم آذربایجان غربی از مسلمان و مسیحی، اهل سنت و اهل تشیع در کنار هم در زیر چتر نظام مقدس جمهوری اسلامی ضمن تلاش و همراهی برای تقویت روزافزون بسترهای وحدت و همدلی برای رشد و شکوفایی ایران عزیز تلاش دارند.
وی ادامه داد: حضور چهرههای نخبه و فرهیخته از همه اقوام و ادیان در بسترهای اجتماعی و سیاسی بیانگر اهتمام و توجه نظام جمهوری اسلامی به ظرفیتهای دینی و قومی دیگر ادیان و اقوام در این استان است.
استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: امروز لزوم حفظ و استمرار تعامل سازنده میان پیروان مذاهب اسلامی بهخصوص عالمان و اندیشمندان دینی، تلاش در جهت تحقق وحدت اسلامی و احیای امت واحده اسلامی، توجه به جهاد تبیین به خصوص افشای ماهیت جریانات افراطی، تلاش همگانی برای تبیین معارف اصیل اسلامی و جلوگیری از اهانت به مقدسات مذاهب اسلامی و توجه به آرمان مقدس آزادسازی سرزمین اسلامی فلسطین بهعنوان اصلیترین موضوع جهان اسلام از مهم ترین اهدافی است که باید پیگیری و اجرایی شود.
وی تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند آگاهی از دستاورد نهضت انسجام بخش امام حسین(علیه السلام) هستیم، مهم ترین دستاورد این نهضت آگاهیبخشی به مردم و ایجاد مسئولیتپذیریِ آنها در قبال جامعه اسلامی بود.
امامجمعه اهل سنت ارومیه نیز در این اجلاس بیان کرد: دشمنان همواره در طول تاریخ اسلام به دنبال ایجاد تفرقه در بین امت اسلامی بودند و این اقدامات آنها نیز تاکنون ادامه دارد و علمای جهان اسلامی باید با آگاهی و تبیین این موضوع پیروان خود را هوشیار کنند.
ماموستا مامد کلشینژاد اضافه کرد: استکبار جهانی از سال 2006 پس از پیروزی نیروهای حزبالله لبنان در برابر صهیونیستها با طراحی نقشهها مختلف سعی کرد تا با ایجاد تفرقه در بین کشورهای اسلامی آنها را به جان هم انداخته و آتش جنگ را در منطقه شعلهور تر کند.
وی گفت: اخیرا نیز دشمنان با پروژه قرآنسوزی سعی دارند تا اقدامی توطئهآمیز بر علیه مسلمانان ترتیب دهند که با عنایت خداوند و اتحاد کشورهای اسلامی نیز این نقشه شوم آنها خنثی خواهد شد.