آشنایی با تاریخچه نوروز باستان برای تمام ایرانیان جذاب است، اما امسال عید نوروز با ماه مبارک رمضان تقارن پیدا کرده و بهار طبیعت با بهار دلها قرین شده است و این سوال به ذهن میرسد که گذشتگان ما چگونه این آئینها و تلاقی دو بهار معنوی و طبیعت را سپری میکردند. به همین مناسبت برای بررسی آداب و رسوم ایرانیان در عید نوروز و ماه مبارک رمضان به سراغ داریوش شهبازی، تاریخپژوه رفتیم و پای صحبتهای ایشان نشستیم. در ادامه بخش هشتم از این گفتوگو با عنوان « ایرانیان و مراسم سیزده بدر» تقدیم مخاطبان گرامی ایکنا میشود.
داریوش شهبازی؛ تاریخپژوه در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: خانوادهها در آئین نوروز و قبل از سیزده بدر «سبزه» پدید میآوردند؛ یعنی به دور کوزههای بزرگ و زیبا پارچه میبستند و آن را مرطوب کرده و تخم شاهی را پس از ۲۴ ساعت خیس کردن، با دست روی پارچه این کوزهها قرار داده و کوزه را پر از آب میکردند و در یک جای گرم و تر در خانه قرار میدادند. مدام آب کوزه را پر میکردند؛ چراکه کوزهها به دلیل ساختار سفالی بدون لعابشان نم میداد و تخم گیاه امکان ریشه کردن و سبز شدن داشت.
{$sepehr_media_3377262_400_300}