به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری چهارمین کنگره سلامت در اربعین حسینی امروز دوشنبه، چهارم تیر در ساختمان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تبریک عید غدیر خم در این نشست بیان کرد: اربعین یکی از بزرگترین تجمع جهانی است و در این تجمعات انبوه، سلامت نقش ویژهای دارد و باید برای ارتقای سلامت برنامهریزی داشته باشیم. سال گذشته بیش از سه میلیون نفر در راهپیمایی اربعین حضور پیدا کردند و پیشبینی میشود که امسال این تعداد به پنج میلیون نفر برسد.
وی ادامه داد: امسال چهارمین کنگره بینالمللی سلامت در اربعین از ۱۳ تا ۱۵ تیر در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد که ۱۷ محور علمی در این دوره در نظر گرفته شده است و سخنرانان این محورها را بررسی میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره عنوانهای محورهای علمی کنگره گفت: تغذیه، سلامت، درمان، نقش و کاربرد هوش مصنوعی، دارو و تجهیزات پزشکی، آموزههای طب سنتی، چالشها و راهکارهای توانبخشی، نقش پرستاران، سلامت روان، چالشها و راهکارهای بهداشت دهان و دندان و بهداشت محیط در تجمعات انبوه، از جمله محورهای علمی چهارمین کنگره بینالمللی سلامت در اربعین است.
پازوکی افزود: ایران به عنوان مسیر ترانزیت برای زائران کشورهای همسایه است که زائران این کشورها نکات بهداشتی، درمانی و اورژانسی خاص خود را با توجه به بیماریهایی که در کشورهای مبدأ دارند در نظر گرفته شده تا به موضوعات بهداشتی و درمانی در این کنگره بپردازیم. امیدواریم خدمات ارائه میشود، کمککننده زائران عزیز باشد.
وی خبر داد: از شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی دعوت شده تا حضور پیدا کنند تا به محصولات برتر هوش مصنوعی در حوزه سلامت زائران اربعین جوایزی اهدا شود.
مجید خوشمیرسفاح، عضو چهارمین کنگره بینالمللی سلامت در اربعین در این نشست اظهار کرد: ۴۰ جلسه در این کنگره با ۱۷ کارگروه علمی و ۴۰ پنل علمی برگزار خواهد شد که سه هزار و ۵۰۰ نفر از جامعه علمی پزشکی و ۲۰۰ سخنران ایرانی و ۳۵ سخنران خارجی در این کنگره حضور پیدا میکنند. علاقهمندان میتوانند از طریق پروفایل شخصی خود برای شرکت در این کنگره شرکت کنند.
وی ادامه داد: ۲۴ کارگاه آموزشی در حوزههای فرهنگی و پزشکی و همچنین جشنواره کتاب و رونمایی از تازههای نشر اربعین و سلامت برگزار خواهد شد. پویش فرهنگی و هنری ارسال دلنوشته نیز ویژه اربعین برگزار خواهد شد.
فاطمه رضوان مدنی، قائممقام دبیر اجرایی چهارمین کنگره بینالمللی اربعین در این نشست بیان کرد: مهم است که بحث اربعین به زبانهای مختلف بیان شود. تلاش کنگره بر این است که سلامت زائران حفظ شود. تمامی زائران با عشق در این راهپیمایی حضور پیدا میکنند و ما باید به عنوان وظیفه بهترین انعکاس را بدهیم.
وی ادامه داد: در طی برگزاری این کنگره نمایشگاه بینالمللی سلامت در اربعین برگزار خواهد شد و محصولاتی ارایه میشود تا زائران راحتتر در این مسیر حضور داشته باشند.
بتول مهرشاد، مدیر کل آیتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در این نشست بیان کرد: بحث هوش مصنوعی یکی از مهمترین عواملی است که میتواند در اربعین به ما کمک کند. با مذاکراتی که با شرکتهایی که در این حوزه فعالیت میکنند، قرار است ایدهها و طرحهای خود را مطرح کنند تا به کارهای کاربردی منجر شود تا به زائران خدمترسانی کند. سال گذشته موضوع هوش مصنوعی در سلامت به عنوان دغدغه مطرح شد و از طریق نرمافزارهای ایرانی در اختیار مردم قرار گرفت تا مشاوره و ویزیت آنلاین انجام داده میشد. تلاش میکنیم شرکتهای مختلف را به مردم معرفی کنیم.
زینب تمنایی، عضو کمیته علمی چهارمین کنگره بینالمللی سلامت در این نشست بیان کرد: بیماریها و مشکلات شایعی که در راهپیمایی اربعین وجود دارد، بررسی شده است تا در پنلهای علمی مطرح شوند تا کادر درمان بهترین رویکرد را برای بهداشت و سلامت مردم داشته باشند.
وی افزود: بهداشت و سلامت زائران به عهده وزارت بهداشت است و در تلاشیم تا تمام توان خود را در این راه به کار بگیریم.