حجت‌الاسلام محمدحسن زمانی مطرح کرد:
چرا بسیاری از منبری‌ها صوت و لحن خوبی در تلاوت قرآن ندارند

محمدحسن زمانیبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی؛ مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه، شامگاه پنجم آبان‌ماه در نشست استادان قرآنی و قرآن‌پژوهان مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه با آیت‌الله علیرضا اعرافی که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد در سخنانی گفت: یکی از پیشنهادهای بنده قرآنی‌سازی علوم اسلامی و علوم انسانی است زیرا هنوز دروس حوزه ما قرآن‌محور نشده است یعنی نه فقه، نه اصول، نه تبلیغ و نه دروس دیگر مانند اخلاق، قرآن‌محور نیست. 

وی افزود: ما معتقدیم که همه چیز در قرآن هست ولی آن را از ثقل اکبر به تعبیر پیامبر(ص) استخراج نکرده‌ایم؛ باید همه رشته‌های علوم اسلامی و انسانی، قرآن‌محور شود و قرآن این ظرفیت را دارد و اگر انجام شود نهضت بزرگی است.

زمانی با بیان اینکه پیشنهاد دیگر بنده نشر پایان‌نامه‌های برتر است، اضافه کرد: بیش از 90 درصد پایان‌نامه‌های حوزه چاپ نشده و نخواهد شد زیرا اولویت جامعه را در نظر ندارد و در زمره نیاز فوری کشور نیست لذا باید به تولید پایان‌نامه‌هایی برای رفع نیاز های کشور بپردازیم.

استاد جامعه المصطفی تصریح کرد: پیشنهاد دیگر بنده هم پرداختن به تفسیر مقارن است؛ در این سه دهه اخیر ده‌ها تفسیر علمی مهم در رشته‌ها و گرایشات متعدد در جهان چاپ شده است ولی مورد استفاده فضلا نیست و حوزه از آن محروم است؛ تفاسیری مهم که مطالب خوبی دارد و ما می‌توانیم آن مقداری را که برای رشد علمی حوزه مفید است استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: پیشنهاد دیگر بنده بحث پرداختن به قرآن و مستشرقان است زیرا مسیحیان و مستشرقان تفاسیر و مطالب متعددی نوشته‌اند ولی وارد میدان تحقیق و تدریس ما نشده است. پیشنهاد بعدی ترویج مسئله حفظ قرآن کریم است؛ استاد قرآن زیاد داریم ولی حافظ نیستند؛ حوزه الازهر بیش از ده برابر حوزه قم طلبه دارد و همه نیم میلیون نفر در الازهر حافظ قرآن هستند. 

ارسال/ حوزه در زمینه فنون و مهارت‌های آوایی قرآن عقب است

زمانی گفت: پیشنهاد دیگر تقویت صوت و لحن و تجوید در حوزه است؛ چرا باید استادان و منبری‌های ما چنین مهارت‌هایی نداشته باشند. خداوند به خیلی از افراد استعداد این کار را داده است ولی باید تقویت و صدای آنان آماده شود. 

وی افزود: پیشنهاد دیگر گسترش فعالیت‌های مرکز تخصصی تفسیر به سایر استان‌ها است همچنین در داتشگاه‌ها دانشجوی زیادی در رشته تفسیر داریم ولی استاد لازم را تربیت نکرده‌ایم.