به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، عصر امروز شنبه ۱۵ دی ماه طی سخنانی در چهارمین اجلاسیه کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره المصطفی از تلاش دستاندرکاران برگزاری این اجلاسیه و نظرات مطرح شده توسط اعضای حاضر در جلسه تقدیر کرد و افزود: قالب کرسی برای ارائه دیدگاهها و نوآوریها، بیان راه حلهای علمی و … شکل مناسبی است که امروز رواج یافته و البته موارد مختلفی ذیل کرسیها لحاظ شده است که هر کدام اقتضای خود را دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: یکی از این موارد، مسئله نظریهپردازی است. نظریهپردازی باید انسجام کافی برای پاسخ به مجموعه مسائل پیرامون یک موضوع را داشته باشد و از این جهت با نوآوری متفاوت است. نوآوری، نظریهپردازی، مناظره، نقد نظریات و دیدگاههای سایر اندیشمندان، مزیتهایی در مسیر علمی است که میتواند پیشران علم باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی، تبیین دقیق تعریف نظریهپردازی را با اهمیت دانست و ابراز کرد: نظریهپردازی نیاز به جامعیت علمی دارد و اگر واقعاً نظریهای ارائه شد، باید قدر آن را بسیار دانست. اگر بناست ما نقش تمدنی خود را ایفا کنیم، جامعه علمی ما باید جسارت کافی برای نوآوری، نظریهپردازی و نقد سایر دیدگاهها را داشته باشد.
وی با تأکید بر لزوم حفظ وزانت علمی در برگزاری کرسیهای علمی، یادآور شد: برخی آفتها و آسیبها در برگزاری کرسیها وجود دارد که البته کمیته دستگاهی و کمیتههای تخصصی در این زمینه باید دقت کافی را داشته باشند که وجهه علمی این کرسیها مخدوش نگردد.
رئیس جامعه المصطفی با تأکید بر ضرورت اطلاعرسانی و انعکاس مناسب کرسیهای علمی، یادآور شد: دیده شدن این برنامهها توسط جامعه علمی مسئله مهمی است که باید مورد توجه باشد. همچنین با توجه به جایگاه بینالمللی جامعه المصطفی، ضروری است از ظرفیت اساتید و فضلای غیر ایرانی المصطفی در برگزاری کرسیهای علمی استفاده شود.
در پایان این اجلاسیه دو تن از اساتید فعال المصطفی در عرصه برگزاری کرسیهای علمی مورد تقدیر قرار گرفتند.