بابک محمودی:
کودکان را از پیش‌دبستان با مفهوم ایمنی آشنا کنیم

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمربابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به ارسال ۵۰۰ تن اقلام امدادی شامل اقلام زیستی مانند پتو، چادر، زیرانداز، تجهیزات پخت‌وپز، وسایل گرمایشی و همچنین مواد غذایی به‌علاوه تجهیزات بهداشتی برای مردان، زنان، کودکان و نوزادان به کشور لبنان، گفت: این کمک‌ها به افرادی اختصاص یافته که تحت تأثیر جنگ و ستم قرار گرفته‌اند و شرایط بسیار دشواری را پشت سر می‌گذارند. همچنین، تعدادی از آوارگان سوری نیز در این مناطق حضور دارند که با وضعیت بسیار سختی مواجه هستند.

وی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر در راستای انجام وظایف انسانی خود، بدون در نظر گرفتن نژاد، قومیت یا مذهب، این کمک‌ها را به سراسر جهان ارسال می‌کند. سال گذشته و امسال نیز در پی وقوع زلزله‌ها و سیل‌های مختلف در جهان، تجهیزات امدادی به کشورهایی مانند افغانستان، لیبی، ترکیه، سوریه و ... ارسال شد تا به مردم نیازمند کمک شود. این اقدامات همواره با دقت و برنامه‌ریزی دقیق توسط جمعیت هلال احمر انجام شده و امیدواریم این کمک‌ها به موقع به دست نیازمندان برسد.

وی در پاسخ به این سؤال که تکنولوژی تجهیزات امدادی مدام در حال پیشرفت است، آیا تجهیزات امدادی کشورمان به روز شده است؟ گفت: از سال گذشته، مرکز نوآوری‌های امداد و نجات هلال احمر با همکاری مرکز علمی فناوری ریاست جمهوری راه‌اندازی شد و گام‌های مهمی در جهت به‌روزرسانی تجهیزات امدادی و داخلی سازی این تجهیزات برداشته شده است.

بومی‌سازی ست‌های نجات با بالاترین کیفیت

محمودی با اشاره به اینکه برخی از اقلام امدادی باوجود اینکه به شدت مورد نیاز هستند از خارج از کشور تأمین می‌شد، گفت: تجهیزات ست‌های نجات که در عملیات‌های جاده‌ای، آواربرداری و زلزله استفاده می‌شوند، از جمله مهم‌ترین ابزارهای امدادی هستند که پایه اصلی سیستم‌های امداد و نجات را تشکیل می‌دهند. همه این تجهیزات از آمریکا و اروپا وارد می‌شد ولی خوشبختانه با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، این تجهیزات به‌طور کامل بومی‌سازی شده‌اند و حتی از نظر کیفیت و امکانات، از نمونه‌های اروپایی و آمریکایی پیشی گرفته‌اند و نگاه به داخل و توان داخلی جزو اساسی‌ترین کارهای ماست.

وی ادامه داد: تاکنون هفت نوع تجهیزات متنوع امداد و نجات با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی بومی‌سازی شده‌اند. این تجهیزات با ارتقای تکنولوژی، فناوری و دانش مورد نیاز، به‌روزرسانی شده‌اند و جمعیت هلال احمر را به یکی از پیشروترین سازمان‌های کشور در این زمینه تبدیل کرده‌ است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سؤال که شاه‌کلید سفر و زندگی بدون حادثه و بحران چیست؟ گفت: یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید توجه به آن از پیش دبستانی شروع شود یک کلمه است: «ایمنی». ساختارهای امروز دنیا با همین یک کلمه ایمنی خود را تطبیق می‌دهند. وقتی توجه به ایمنی در ذهن انسان شکل نگیرد و به آن توجه اساسی نداشته باشند اصلاً متوجه نمی‌شود که به سمت خطر می‌رود.  

وی تأکید کرد: همه باید با کلمه ایمنی بزرگ شویم و با این کلمه عجین باشیم و هر قدمی که می‌خواهیم برداریم اول به ایمنی آن قدم فکر و توجه کنیم. همانطور که به بچه‌ها یاد می‌دهیم به وسیله داغ دست نزنند، باید سایر مسائل ایمنی را هم یاد دهیم و دائماً با رشد سن و تغییر شرایط افراد، مباحث ایمنی مبتلابه آنها ارتقا داده شود.

تجهیزات گران جان شما را نجات نمی‌دهد

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با ابراز تأسف از اینکه برخی افراد با خرید تجهیزات گران‌قیمت فکر می‌کنند که می‌توانند بدون آموختن و رعایت نکات ایمنی، به قله‌هایی مانند دماوند و ... صعود کنند، اشتباه است. مهم‌ترین عامل موفقیت و بقا در چنین شرایطی، رعایت ایمنی است و سپس استفاده از ابزارها و تجهیزات، اما عدم توجه به نکات ایمنی را مدام در حوادث می‌بینیم و حتی وقتی هشدارها صادر می‌شود که به قله‌ها صعود نکنید یا در مناطق خطر حضور نداشته باشید، باز هم شاهد هستیم که افراد به صعود یا سفر به مناطق خطر اقدام می‌کنند.

وی ضمن تقدیر از برجسته‌سازی رسانه‌ها در خصوص خطرات کوهستان، اظهار کرد: در روزهای اخیر هشدارهای لازم در رسانه‌ها درباره شرایط خطرناک کوهستان منتشر شده است، اما افرادی که نیاز دارند و باید به این هشدارها توجه کنند آنها را نادیده می‌گیرند. این موضوع منجر به افزایش حوادث در کوهستان‌ها شده است.

محمودی تصریح کرد: مهم‌ترین شاه کلید ما توجه به ایمنی و آموختن آن است. در حال حاضر 10 جسد بالای دماوند وجود دارد که از سال‌های قبل در آنجا مانده‌اند و شرایط آنجا به حدی خطرناک است که برای برگرداندن آنها خطرات زیادی برای تیم‌های امدادی ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: دماوند دارای یخچال‌های متعدد و مسیرهای صعود محدود است که تنها دو یا سه مسیر آن ایمن هستند. متأسفانه، برخی کوهنوردان به دلیل ناآگاهی از مسیرهای ایمن، وارد مناطق خطرناک می‌شوند و در پخچال‌هایی می‌افتند که ممکن است سال‌ها بعد در اثر ذوب شدن یخچال‌ها اجساد آنها را بتوان پیدا کرد. این حوادث ناگوار و سایر حوادث از جمله حوادث چهارشنبه پایان سال، تصادفات جاده‌ای و ... نتیجه مستقیم عدم رعایت نکات ایمنی است.