به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری نخستین اجلاس بینالمللی حقوق بشر در رهیافت شرقی امروز، دوم اردیبهشت در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد و حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس این سازمان در آن سخنرانی کرد.
وی گفت: گفتوگوها در زمینه حقوق بشر میتواند تا حدود زیادی سازنده باشد و به شبهات در این زمینه پاسخ دهد.
ایمانیپور افزود: کارکرد جامعه جهانی در عرصه حقوق بشر قابل قبول نبوده و شکست بزرگ جامعه بشریت در این زمینه را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: نسلکشی در غزه ما را نسبت به جایگزین کردن الزامات و نظام جدید در زمینه حقوق بشر ملزم میکند.
حجتالاسلام ایمانی پور ادامه داد: ایران مطالعات خوبی در زمینه حقوق بشر انجام داده است و میخواهد نظم جدید حقوق بشر با گفتوگوهای سازنده شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: در عنوان اجلاس که به رهیافت شرقی اشاره دارد، شرق فرهنگی مد نظر است نه جغرافیایی و نگاه شرقی به معنای نگاه عادلانه و بشردوستانه به حقوق بشر است.
ایمانیپور بیان کرد: ما به دنبال ائتلاف جهانی حقوق بشر با الزامات جدید هستیم و این اجلاس را با همکاری دانشگاه باقرالعلوم برگزار میکنیم و مقالات خوبی در این زمینه آماده شده است که امیدواریم آورده خوبی داشته باشد.
وی تأکید کرد: در زمینه ایرانهراسی با ابزار حقوق بشر حرف حق شنیده نمیشود، در حالی که نخستین لوحهای حقوق بشر در ایران نوشته شده است، اما کشورمان به نقض حقوق بشر متهم میشود و در عین حال منادیان حقوق بشر، ناقضان اصلی حقوق بشر هستند.
حجتالاسلام ایمانیپور همچنین گفت: حقوق بشر از هر منظر اهمیت دارد این در حالی است که حقوق بشر به ابزار ایرانهراسی و سیاهنمایی درباره ایران تبدیل شده است و امروز پرداختن به این مسئله ضرورت است و باید در این زمینه به شبهات پاسخ دهیم.
وی با بیان اینکه اجلاس بینالمللی حقوق بشر در رهیافت شرقی از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت با همکاری دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار خواهد شد و افتتاحیه در تهران و اختتامیه در قم خواهد بود، افزود: نشستهای تخصصی این اجلاس در دانشگاه باقرالعلوم برگزار خواهد شد و سایر دانشگاهها و مراکز علمی نیز در برگزاری آن همکاری دارند.
وی افزود: ما در این اجلاس به دنبال نقد حقوق بشر در جهان و ارائه پیشنهاد نظم جدید حقوق بشر هستیم و امیدواریم به راه حلهای مناسبی در این زمینه دست یابیم. همچنین تلاش میکنیم شبکهای همراه و متصل برای ادامه اجلاس در دیگر کشورها ایجاد کنیم و این اجلاس آغازی برای طراحی نظام جدید در حقوق بشر است.
ایمانیپور با بیان اینکه مهمانان اجلاس از ۲۱ کشور خواهند بود و ۴۶ نفر تا به امروز برای شرکت در آن، اعلام حضور کردهاند و شخصیتهای سیاسی و اعضای کمیسیونهای حقوقی پارلمانها در این رویداد حضور خواهند یافت، ابراز امیدواری کرد در این اجلاس به منشور مناسبی در حوزه حقوق بشر دست یابیم و شاهد ائتلاف و نظام جدیدی در این حوزه باشیم.
بنابر این گزارش، نشست خبری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با پرسش و پاسخ همراه بود و حجتالاسلام ایمانیپور در این بخش تأکید کرد: بیعملی نهادهای حقوق بشر برای همگان روشن است و ما در گفتوگوهای اجلاس تلاش خواهیم کرد منشور و نظام جدید برای حقوق بشر تدوین و دبیرخانه حقوق بشر را راهاندازی کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که منشور حقوق بشر در صورت تدوین در اجلاس چه ضمانت اجرایی خواهد داشت، گفت: حداقل فایده این منشور به چالش کشیدن مبنای حقوق بشر در جهان است و رسیدن این منشور به جایگاه اصلی خود زمان بر خواهد بود.
حجتالاسلام ایمانیپور ادامه داد: نظم جدیدی در جهان در حال شکلگیری است و برای این نظم باید حتماً نظام الزامات حقوقی شکل بگیرد و این گونه برنامهریزیها زمانبر است، امیدواریم منشوری داشته باشیم که در نظم جدید جهانی مورد استفاده قرار بگیرد.
وی همچنین بیان کرد: بیعملی دستگاههای حقوق بشر جهان و پرونده.ها علیه ایران ما را به این نتیجه رسانده است که گفتوگوهایی در زمینه حقوق بشر در جهان انجام دهیم که تا حدود زیادی میتواند در بهبود این وضعیت تأثیرگذار باشد.