حیاتی:
فناوری‌های نوین، فرصتی برای کاربردی‌تر شدن علوم انسانی است

حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی قمبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد قم، حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی قم در نشست صمیمی با اعضای معاونت آموزش و کارآفرینی با حضور معاونین پشتیانی و آموزش واحد که با هدف ایجاد فضای تعامل و همدلی، بررسی مشکلات و چالش‌ها و ارائه توضیحات و تشریح سیاست‌های سازمانی، امروز 11 اردیبهشت‎ماه در مرکز آموزش‌های تخصصی شماره یک معاونت آموزش و کارآفرینی جهادانشگاهی استان قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت علوم انسانی در استان قم، گفت: ظرفیت‌های این حوزه محور اصلی فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این نهاد است.

وی با اشاره به چالش‌های علوم انسانی در کشور، بیان کرد: باید از هوش مصنوعی برای ارتقای این حوزه بهره‌مند شویم و استفاده از فناوری‌های نوین، فرصتی برای کاربردی‌تر شدن علوم انسانی، به‌ویژه در صنایع خلاق و فرهنگی، است.

رئیس جهاددانشگاهی قم، ضمن اشاره به تجربه برخی از واحد‌های دیگر جهاددانشگاهی در توسعه هوش مصنوعی در حوزه پزشکی، تأکید کرد: اولویت‌های هر منطقه باید متناسب با ظرفیت‌های موجود تعیین شوند و قم، با تمرکز بر علوم انسانی، می‌تواند مسیر متفاوتی را دنبال کند و راهکار‌های عملیاتی برای افزایش بهره‌وری در این حوزه را تعریف کند.

وی با اشاره به مسائل کلان کشور، از جمله بحران‌های اقتصادی و انرژی، تصریح کرد: رویکرد‌ها در برنامه‌های آموزشی تغییر کند و برنامه‌ریزی دقیق برای افزایش تنوع دوره‌های آموزشی و ارتقای مهارت‌های تخصصی طراحی شود و حمایت از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و افزایش سهم آموزش در درآمد‌های جهاددانشگاهی در دستور کار قرار دارد.

حیاتی ضمن تقدیر از تلاش‌های پرسنل و مدیران مجموعه، اظهار کرد: استراتژی‌های جدید تدوین شود و سطح خدمات آموزشی ارتقا یابد و برای افزایش همکاری‌ها و قرارداد‌های آموزشی در سال جاری برنامه‌ریزی لازم انجام شود.

مرکز جدید به معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی واحد قم اضافه می‌شود

در ادامه این نشست، یاسر شریفی، معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم با اشاره به اینکه حوزه علوم پزشکی بیشترین سهم درآمد را در میان سایر بخش‌های آموزشی دارد، بیان کرد: امیدواریم سایر کارگروه‌ها نیز به جایگاه مطلوب خود برسند؛ فناوری اطلاعات به عنوان دومین حوزه درآمدزا پس از علوم پزشکی است و رشته‌های علوم انسانی و هنر در رتبه‌های بعدی قرار دارد.

شریفی با اشاره به افزوده شدن یک مرکز جدید به معاونت آموزش و کارآفرینی، تصریح کرد: تغییراتی در ساختار این معاونت اتفاق خواهد افتاد و این مرکز جدید با امکاناتی که به مجموعه معاونت آموزش اضافه کرده است، می‌تواند به‌عنوان پلی میان آموزش، پژوهش و کارآفرینی در حوزه خانواده، ظرفیت‌های جدیدی برای معاونت ایجاد کند و تأثیرات گسترده‌ای بر سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی داشته باشد.

وی همچنین به برنامه‌های سال جاری اشاره کرد و گفت که کارگروه‌های روان‌شناسی و اشتغال از جمله برنامه‌های مهم در سال جاری خواهند بود و در همین راستا خواستار ایجاد هماهنگی بیشتر در اجرای کلاس‌ها و پرهیز از اختلالات احتمالی شد.

وی در پایان سخنان خود از اهتمان هرچه بیشتر در برگزاری دوره‌های قراردادی در سال جدید خبر داد و ضمن ابراز رضایت از فعالیت‌های انجام‌شده، بر ادامه مسیر توسعه و ارتقای سطح آموزش تأکید کرد.